Bucuresti :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
București
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Drumul Taberei nr. 38-42, sector 6
Cod poștal:061418
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.parohia-amd.cnet.ro
Adrese utile:www.arcb.ro, www.primariaSector1.ro, www.PMB.ro, b.prefectura.mai.gov.ro, www.cjIlfov.ro, if.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Mihai Mărtinaș, Valeriu Acatrinei
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:În anul 1992, ÎPS dr. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București a luat hotĂŁrârea înființĂŁrii Parohiei "Adormirea Maicii Domnului" în cartierul Drumul Taberei, dens populat cu familii aparținând Bisericii Romano-Catolice. TotodatĂŁ, a dispus începerea formalitĂŁților pentru obținerea unui teren adecvat pe care sĂŁ fie construit un complex parohial care sĂŁ includĂŁ biserica cu o capacitate de 500 de locuri, casa parohialĂŁ și grĂŁdinița pentru copii preșcolari.
În anul 1994, a fost obținut un teren în suprafațĂŁ de 2 300 mp concesionat de cĂŁtre PrimĂŁria Municipiului București.
În același an, s-a început elaborarea proiectului care a fost terminat, cu toate avizele ce se impuneau, în primĂŁvara anului 1995. Tot atunci au fost pornite și lucrĂŁrile de construcție. LucrĂŁrile începute în luna mai 1995 au continuat pânĂŁ în octombrie 1999, perioadĂŁ în care au fost edificate biserica, casa parohialĂŁ și grĂŁdinița.
Biserica, nefinisatĂŁ complet, funcționeazĂŁ din data de 15 august 1998, neîntrerupt, perioadĂŁ în care s-au continuat lucrĂŁrile de finisaj interior, pardoseli de marmorĂŁ, parchete, placaje din marmorĂŁ de Rușchița la altarul principal și la cele laterale, zugrĂŁveli, vopsitorii, corpuri de iluminat și altele.
De asemenea, au fost procurate o parte din lucrĂŁrile de artĂŁ sacrĂŁ dintre care se remarcĂŁ crucifixul din fundalul absidei altarului, realizat de sculptorul Damian Gomez.
În noiembrie 1999, se executĂŁ ultimele retușuri la zugrĂŁveli, vopsitorii și la pardoselile din parchetul de sub bĂŁnci. Sunt procurate numai un numĂŁr de 26 de bĂŁnci din numĂŁrul total de 40 necesare.
Casa parohialĂŁ este terminatĂŁ și este în funcțiune.
GrĂŁdinița se aflĂŁ în stadiul de finisaj și urmeazĂŁ sĂŁ intre în funcțiune în luna septembrie 2000.
Alte informații:Având în vedere numĂŁrul credincioșilor existenți în parohie, cât și perspectiva demograficĂŁ pentru urmĂŁtorul secol, se considerĂŁ strict necesar înființarea unui cimitir în zona parohiei, în care scop, în anul 1998, la 23 februarie, s-a adresat o cerere PrimĂŁriei sectorului 6 București pentru atribuirea unei suprafețe de 10. 000 mp teren destinat tocmai înființĂŁrii unui cimitir al Parohiei "Adormirea Maicii Domnului". Parohia nu are filiale. în evidența Parohiei sunt înregistrate 790 familii și 2370 credincioși.
Singura congregație care lucreazĂŁ pe teritoriul acestei parohii este "Maria Bambina" care are în grijĂŁ educarea copiilor din cadrul grĂŁdiniței (dar sediul Congregației este pe teritoriul Parohiei Bucureștii Noi) .
Parohia are și serviciu de asistențĂŁ socialĂŁ, care are în grijĂŁ 60 de persoane în vârstĂŁ și 20 de familii cu probleme materiale.
GrĂŁdinița pentru 100 de copii preșcolari este înglobatĂŁ în complexul parohial și este în curs de terminare. în luna septembrie 2000 a intrat în funcțiune.
Nr. vizualizări:21123
Data ultimei vizualizări:2024-03-28 12:05:06
Data ultimei actualizări:2018-06-11 11:50:53
Data încărcării pe sit:2005-06-03 07:16:33
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2008-03-27
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 191

Vedere de ansamblu
Foto: Gabriel Avramovici