Ramnicu-Valcea :: Catedrala Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Catedrala Sf. Nicolae
Râmnicu-Vâlcea
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Râmnicu-Vâlcea
Județ:Vâlcea
Adresa:strada Carol I nr. 43
Cod poștal:240178
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiaramnicului.ro, www.primariaVL.ro, www.cjValcea.ro, vl.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Sf. Nicolae
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Detalii:In partea de apus si miaza-noapte a pitorescului oras, Ramnicu Valcea, chiar sub dealul "Capela", la poalele padurii de fag si de tei, este situata resedinta Episcopiei Ramnicului. Aici, in decursul timpului, au fost ridicate trei biserici, mai multe corpuri de cladiri si s-a plantat o frumoasa livada cu pomi. Resedinta Episcopala a Ramnicului are urmatorele corpuri de cladire: Catedrala, Bolnita, Paraclisul, Palatul episcopal, Complexul Antim Ivireanul si alte cladiri anexe.

"Episcopia Ramnicului si Noului Severin" a fost infiintata in anul 1504, de catre domnitorul Radu cel Mare, iar in anul 1580, in timpul episcopului Mihail al II lea, si-a mutat resedinta la Ramnic. Prima resedinta episcopala din Ramnicu Valcea va fi distrusa de turci, in 1737, si va fi reconstruita de catre episcopul Climent, in anul 1739.
Sub poalele "Dealului Capelei", de o parte si de alta in fata bisericutei Bolnita, se afla doua corpuri de cladiri ridicate pe ruinele "caselor Bolnitei" ce au fost la inceput chiliile ieromonahului Teodor Olanescu, ale lui Pahomie Bujoreanu si Leontie Monahul, ctitori ai Bisericii Bolnita, alaturi de Climent Episcopul. In timp, ele au servit ca spital, in vremea razboiului pentru independenta, sau sali de clasa pentru Scoala de Cantareti Bisericesti. Astazi si-au reluat menirea pentru care au fost ridicate, si anume, locuinte pentru personalul monahal al Episcopiei.
Cod Monument:VL-II-m-A-09614.01
Nr. vizualizări:10727
Data ultimei vizualizări:2024-05-18 20:51:46
Data ultimei actualizări:2006-08-25 06:41:05
Data încărcării pe sit:2006-08-25 06:41:05
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-12-13
Aparat: NIKON E8800
Contor: 174

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu