Papa este in Yangon, dar primul eveniment public e miercuri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa este în Yangon, dar primul eveniment public e miercuri

[2017-11-28]
Sosirea în Myanmar
28.11.2017, Yangon (Catholica) - Papa Francisc a sosit luni după-masa în Yangon, fiind primit cu urale și dansuri, la începutul vizitei sale apostolice în Myanmar. Pontiful a fost salutat de Nunțiul Apostolic în această țară, Arhiepiscopul Paul Tschang In-Nam, și de Episcopii locului. De asemenea a fost prezent un delegat de stat în numele președintelui Htin Kyaw.
Numeroși credincioși îmbrăcați în costume tradiționale l-au așteptat de-a lungul drumului pe Papa Francisc, exprimându-și bucuria prin dansuri și cântece. Ajuns la reședința Arhiepiscopului de Yangon, Pontiful a celebrat privat Sfânta Liturghie, după care a luat cina și s-a odihnit pentru restul zilei. Urmează astăzi să meargă în capitala țării, Nay Pyi Taw, unde va face o vizită de curtoazie președintelui și se va întâlni cu oficiali ai statului și cu membri ai societății civile.
Philippa Hitchen, de la Radio Vatican, a descris astfel sosirea Papei: „Este foarte cald aici, în Yangon, dar aceasta nu a oprit mii de persoane să se înșire de-a lungul rutei pe care a trecut coloana auto papală, în drum spre casa Arhiepiscopului. […] Bucuria era vizibilă din fluturatul steagurilor naționale ale Vaticanului și Myanmarului. Mulți erau îmbrăcați în costume tradiționale, cu acele pânze numite longyi, de culori vii, pe care bărbații și femeile le folosesc. Alții erau cu pălării de soare și tricouri cu cuvintele ‘Iubie și pace’, lângă logoul călătoriei și conturul multicolorat al țării, pentru a simboliza cele 135 de grupuri etnice care compun această țară asiatică. […] În grădina reședinței arhiepiscopale, Papa a fost întâmpinat de asemenea cu dansuri și cântece.”
„Pentru restul zilei (luni, 27 nov – n.r.), se va odihni, după mai bine de 10 ore de zbor de la Roma. Marți va reveni pe aeroport pentru o scurtă călătorie spre capitala Nay Pyi Taw, unde va fi primit de președinte și de liderul burmez, Aung San Suu Kyi. Aceste întâlniri vor avea loc, desigur, în spatele ușilor închise, iar primul său discurs public, către oficiali guvernamentali și diplomați va fi deschis doar câtorva invitați, aleși cu mare atenție. Mulțimile de catolici care au fost deci astăzi pe străzi vor trebui să aștepte până miercuri dimineața ca să îl vadă și să îl audă pe Papa. Atunci va celebra o Liturghie în aer liber pe un fost hipodrom din era colonialistă, care a fost închisoare pe timpul regimului militar.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 222, Ultimul acces: 2018-08-16 12:35:15