Carti confiscate in perioada comunista sunt expuse la Biblioteca ASTRA din Sibiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cărți confiscate în perioada comunistă sunt expuse la Biblioteca ASTRA din Sibiu

[2018-06-14]
de Florin Nicolaie

Expoziția „CARTE – Carte, Retorică, Teatru”, vernisată luni, la Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu a dezvăluit mai multe opere dedicate memoriei culturale a țării, oferind spre vizitare cărți confiscate în perioada comunistă.
Expoziția din 11 iunie a fost verniastă de pr. Constantin Necula, Silviu Borș, directorul bibliotecii, și bibliotecarul Bogdan Andriescu.
După prezentare a urmat o masă rotundă cu titlul „Cărți arestate. Ostracizarea culturii libertății”, avându-l ca moderator pe pr. conferențiar Constantin Necula.
În cadrul discuției s-a vorbit despre metoda regimului comunist de suprimare a cărților de valoare din cultura română și despre anularea memoriei culturale prin distrugerea arhivei bisericești, ordonată de Anna Pauker, odată cu venirea sa la putere.
La evenimente au luat parte oameni de cultură, studenți, jurnaliști, preoți și elevi.
Evenimentele se înscriu în proiectul „E-Words – EuropeansWin Ostracism: from Remembrance to a Dialogue Society”, aprobat în cadrul „Europe for Citizens Programme” și coordonată de Universitatea din Siena, Italia, în parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.
Expoziția poate fi vizitată între 11 și 17 iunie la Biblioteca Județeană ASTRA, corp B, Strada George Barițiu 5.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 511, Ultimul acces: 2024-03-26 06:35:37