Parintii Chiliei Lacu din Sfantul Munte indeamna la intensificarea rugaciunii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Știri și Evenimente

Părinții Chiliei Lacu din Sfântul Munte îndeamnă la intensificarea rugăciunii

[2020-03-25]
de Gheorghe Anghel

„În această vreme de ispitire și grele încercări, vă îndemnăm să sporiți rugăciunea și să rămâneți și mai întăriți în credința, în nădejdea, în dragostea și în supunerea cea către Preabunul nostru Domn Iisus Hristos și Preasfânta Sa Maica”, este îndemnul postat pe site-ul oficial al chiliei Buna Vestire.
Obștea pune la dispoziție credincioșilor mai multe resurse digitale gratuite pentru mobil ca sprijin în demersul duhovnicesc.
„Vă reamintim că am pregătit pentru frățiile voastre o serie de aplicații, pe care vă invităm să le utilizați în programul individual de rugăciune și studiu duhovnicesc”, anunță obștea.
Acatistierul ortodox, Psaltirea și Cartea de rugăciuni sunt câteva dintre aplicațiile dezvoltate de schit pentru folosul spiritual al credincioșilor.
Obștea Schitului Lacu se află sub ascultarea Ieroschimonahului Ștefan Nuțescu.
Aparținând administrativ de Mănăstirea „Sfântul Pavel”, Schitul Lacu mai este cunoscut sub numele de Schitul românesc „Sfântul Dimitrie”.
Schitul idioritmic Lacu își datorează existența ca urmare a dezvoltării unei mici așezări, kelia (chilie), care se afla pe acel loc în secolul al XVIII-lea. În prezent, obștea este alcătuită din câțiva monahi români.
Pandemia de coronavirus a afectat și Muntele Athos care și-a închis porțile pentru pelerini și vizitatori.
Guvernatorul adjunct civil al Muntelui Athos, Aristos Kasmiroglou, a suspendat intrarea vizitatorilor și pelerinilor în Sfântul Munte Athos până la 30 martie.
Decizia nu se aplică oficialităților și nici angajaților din Athos. Sfânta Chinotită a Muntelui Athos a acceptat decizia guvernului publicată prin ordin ministerial în 16 martie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 33, Ultimul acces: 2020-04-04 04:48:54