Cu ce inlocuim cafeaua de dimineata - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cu ce inlocuim cafeaua de dimineata

[2008-01-14]
Nivelul energetic al organismului se mentine ridicat cu sucuri de fructe, lapte degresat si ceai verde

Ceasca de cafea din fiecare dimineata este pentru multi dintre noi cea mai eficienta forma de energizare inainte de inceperea unei noi zile de munca. Nutritionistii citati de iVillage explica insa ca exista o alternativa la "doza" de cafea zilnica, si anume o dieta corespunzatoare, compusa din fructe, lactate degresate, legume verzi, carne de pui, peste sau curcan.

Nutritionistii ne sfatuiesc sa eliminam din dieta sucurile carbogazoase sau bauturile indulcite. De asemenea, alimentele prajite sau bogate in grasimi ne fac sa ne simtim obositi si lenesi. Astfel, fructele si legumele neprocesate sunt cele mai indicate pentru a avea o masa sanatoasa si energizanta.

"O dieta menita cresterii energiei trebuie sa includa alimente bogate in grasimi bune precum uleiul de masline sau preparatele din peste. Ceaiurile energizante sunt de asemenea indicate persoanelor cu un program de lucru haotic. Doua-trei cani de ceai verde pe zi trebuie incluse in orice meniu. De asemenea, nu pot lipsi fructele si sucurile naturale, in special in prima jumatate a zilei, cand organismul nostru are nevoie de cea mai mare cantitate de energie", a explicat nutritionistul Adriana Beldie.

7 sfaturi pentru o alimentatie corecta

Beti cat mai multa apa, cel putin opt pahare pe zi

Nu consumati bauturi acidulate sau cu indulcitori

Luati suplimente de multivitamine

Nu mancati prajeli, chipsuri sau alimente bogate in grasimi

Limitati consumul de alcool la un pahar pe zi

Daca aveti pofta de ceva dulce, mancati un fruct

Nu sariti peste principalele mese ale zilei sau peste gustari

Sursa: www.NewsReport.ro


Contor Accesări: 1542, Ultimul acces: 2024-03-27 04:48:43