PS Antonie de Orhei: Nasterea Domnului este o sarbatoare a darurilor si a bunatatii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Antonie de Orhei: Nașterea Domnului este o sărbătoare a darurilor și a bunătății

[2017-01-10]
de Andrei Pau

Creștinii ortodocși din Republica Moldova au sărbătorit sâmbătă, 07 ianuarie 2017, praznicul Nașterii Domnului Iisus Hristos, în conformitate cu calendarul iulian.
În ziua de cinstire a marelui praznic, Preasfințitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir din satul Hârbovățul Nou, raionul Anenii Noi, notează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.
După Sfânta Liturghie, părintele diacon Marin Osoianu a citit Pastorala Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, la Praznicul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.
În continuare, Preasfinția Sa a vorbit despre obiceiul de a colinda și a face daruri.
Nașterea Domnului este o sărbătoare a darurilor și a bunătății. Făcând daruri semenilor, noi răspundem marelui Dar făcut de Dumnezeu omenirii – Pruncul Iisus. Făcând daruri noi îl imităm pe Dumnezeu, răspundem bunătății lui Lui și devenim și noi mai buni. Darul lucrează tainic în sufletul nostru, ne schimbă. Cu daruri mulțumim și colindătorii care ne trec pragul. Ei reprezintă pe îngeri, care intră în chip nevăzut în casă noastră. De aceea se spune: casa colindată este casă binecuvântată, pentru că este vizitată de îngeri, a spus ierarhul.
La final, ierarhul, preotul paroh și creștinii prezenți la Sfânta Liturghie au fost colindați de mai mulți copii. Fiecare copil a fost răsplătit cu daruri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1213, Ultimul acces: 2024-05-01 16:03:30