In Ziua Unirii Principatelor, IPS Calinic a adus rugaciuni de multumire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În Ziua Unirii Principatelor, IPS Calinic a adus rugăciuni de mulțumire

[2017-01-25]
de Sorin Ionițe

Cu ocazia rememorării Unirii Moldovei cu Țara Românească, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat marți, 24 ianuarie 2017, o slujbă de Te-Deum.
Ierarhul a adus rugăciuni de mulțumire în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența credincioșilor argeșeni și a elevilor de la Seminarul Teologic din Curtea de Argeș.
La final, Înaltpreasfinția Sa a citit poezia Răsunet la Hora Unirei, scrisă de poetul Cezar Boliac și a subliniat, în cuvântul rostit, importanța actului istoric petrecut în urmă cu 158 de ani, realizat din dorința românilor de a trăi în granițele unei singure țări.
***
Ziua de 24 Ianuarie este sărbătorită în fiecare an de poporul român, fiind considerată una dintre datele de referință ale istoriei noastre. La realizarea Unirii au contribuit și mulți slujitori ai Bisericii. Mitropoliții Nifon al Țarii Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei au fost președinți ai Divanurilor Ad-Hoc convocate în toamna anului 1857 la București și Iași, iar în acestea au fost aleși și reprezentanți ai mănăstirilor și ai preoților de mir de la fiecare eparhie, cei mai mulți exprimându-și dorința de a se realiza unirea celor două țări.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6301, Ultimul acces: 2024-03-28 06:00:13