Conferinta preoteasca la Iasi: Prof. Constantin Cucos a vorbit despre rolul Bisericii si al Scolii in formarea religioasa a unei comunitati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Conferință preoțească la Iași: Prof. Constantin Cucoș a vorbit despre rolul Bisericii și al Școlii în formarea religioasă a unei comunități

[2017-06-27]
de Sorin Ionițe

La sediul Protopopiatului 2 din Iași a avut loc ieri consfătuirea lunară cu preoții din protopopiat. În cadrul acesteia Prof. Dr. Constantin Cucoș, membru al Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor, a prezentat referatul Complementaritatea educațională dintre cateheza din Biserică și educația religioasă din școală.
În cadrul prezentării din 26 iunie 2017, profesorul a evidențiat rolul fundamental pe care îl au Biserica și Școala în formarea religioasă a comunității prin cele două mijloace: cateheza, respectiv educația religioasă școlară, notează doxologia.ro.
Deși se păstrează specificitatea și identitatea acțională a celor două instituții, ele lucrează corelat și în complementaritate pentru atingerea dezideratului propus – educația religioasă și formarea de oameni cu caractere morale frumoase în comunitatea eclesială și în societate, a adăugat Prof. Constantin Cucoș, Directorul Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Al. I. Cuza – Iași.
În continuare a urmat o sesiune de luări de cuvânt, întrebări și răspunsuri. Pr. Bogdan Racu, inspector eparhial al Sectorului învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, Pr. Protopop Marius Daniel Profir și ceilalți preoți prezenți au concluzionat faptul că în prezent, din cauza contextului și dinamicii sociale contemporane, se impune o implicare mai activă în activitatea de catehizare.
La final, Protoiereul Marius Daniel Porfir a prezentat temeiurile Centrului eparhial Iași, îndemnând la conlucrare misionară și pastorală spre folosul duhovnicesc al tuturor credincioșilor.
În încheiere a avut loc o slujbă de pomenire a preacuviosului părinte arhimandrit Justin Pârvu, de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit recent patru ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 869, Ultimul acces: 2024-04-09 15:26:24