Episcopia Romanului si Bacaului. Scoala de vara la Parohia Danceni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopia Romanului și Bacăului. Școala de vară la Parohia Dănceni

[2017-07-19]
de Andrei Pau

Parohia Dănceni găzduiește în perioada 16-30 iulie 2017 proiectul cultural-catehetic Școala de vară. Evenimentul intitulat Vacanță în tinda Bisericii are loc sub coordonarea părintelui Ioan Negoiță, protopop al protopopiatului Sascut, și îndrumarea preotului paroh Toma Constantin.
Activitățile au debutat cu participarea copiilor la Sfânta Liturghie și au continuat prin implementarea programului catehetic Cinstirea Icoanelor în Ortodoxie din cadrul proiectului eparhial Cateheze în parohii (ediția a III-a). Apoi, în Atelierul de creație parohial, copiii au realizat icoane pictate și lucrări colective.
În cadrul Cercului de lectură, copiii au citit Pilde cu mesaj educativ-religios, au răspuns la ghicitori și au recitat poezii. Pe tot parcursul zilei, cei mici au învățat ce înseamnă spiritul de echipă, informează site-ul oficial al Eparhiei.
În zilele următoare, participanții vor lua parte la mai multe activități sportive, precum și la o șezătoare pentru promovarea valorilor tradiționale autentice. De asemenea, cu sprijinul Serviciului de Urgență SMURD Podu Turcului, copiii înscriși în programul catehetic vor fi instruiți cum se pot proteja în caz de cutremur.
La finele programului, în data de 30 iulie 2017, copiii vor merge într-un pelerinaj duhovnicesc care cuprinde vizitarea Centrului Eparhial și închinarea în Catedrala Arhiepiscopală din Roman, precum și vizitarea unor mănăstiri din nordul Moldovei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1717, Ultimul acces: 2024-03-25 06:06:59