Corurile Adoremus si Solemnis au sustinut un concert comun in biserica Calvaria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Corurile Adoremus și Solemnis au susținut un concert comun în biserica Calvaria

[2017-12-11]
Concert de colinde
11.12.2017, Satu Mare (Catholica) - Biserica Calvaria din Satu Mare s-a dovedit a fi neîncăpătoare duminică după masă, 10 decembrie 2017, când două coruri bisericești au susținut un concert comun în spiritul ecumenismului și în atmosfera Adventului: Corul Adoremus al comunității de limba română a bisericii Calvaria, dirijat de Izabela Latiș; și Corul Solemnis al bisericii ortodoxe „Nașterea Domnului” din Carpați II, dirijat de Maria Chiș.
La ora 17, pr. Iulian Budău SJ, parohul comunității de limba română a bisericii Calvaria a salutat publicul și l-a introdus în atmosfera solemnă a concertului: „Sper să fim cu toții acasă în jurul misterului Nașterii Mântuitorului. Încercăm să fim acasă atunci când spunem povestea Nașterii Mântuitorului. Obișnuiesc să spun că, în cea mai mare parte, pregătirile pentru Crăciun ajung să uite tocmai esențialul, și anume spunerea unei povești, care poate să însoțească copilăria, care însoțește mai apoi copilul, care se ascunde în spatele ridurilor. Pentru că nu doar copiii au nevoie de povești ci și adulții, de povestiri ale unor evenimente întâmplate. Pentru noi, pentru creștini, momentul Nașterii Mântuitorului este momentul care începe să se măsoare timpul, iar timpul nostru capătă sens. În seara aceasta suntem aici, împreună, ca să stăm în jurul povestirii Nașterii Mântuitorului, iar povestirea se poate face prin cânt. Și tot ceea ce devine colindă, devine o poveste încă mai puternică, decât povestea spusă.”
Salutând cu deosebită considerație pe membrii corului Solemnis, le-a mulțumit pentru prezență, accentuând că împărtășirea de cânt și de mister unește sufletele tuturor. După aceste momente, pr. Alexandru Chiș a citit evanghelia, și a urmat concertul de aproape două ore, ambele coruri având în repertoriu cântece românești dar și universale, de Advent și de Crăciun. La sfârșitul concertului cele două coruri s-au unit pentru o cântare comună, primind aplauze lungi de la publicul care s-a ridicat în picioare în semn de aprecierea spectacolului.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 719, Ultimul acces: 2024-04-18 04:59:25