IPS Aurel Perca: Coroana Rozariului impotriva coronavirusului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Aurel Percă: Coroana Rozariului împotriva coronavirusului

[2020-03-18]
Dragi confrați preoți, dragi persoane consacrate, iubiți frați și surori în Cristos, copii, tineri, adulți și persoane în vârstă, mă adresez tuturor cucernicilor părinți, persoanelor consacrate și credincioșilor din Arhidieceza Romano-Catolică de București, cu invitația de a adera la un Triduum de recitare a rugăciunii Rozariului, simultan împreună cu toate Diecezele și Eparhiile catolice din țară, în zilele premergătoare sărbătorii Maicii Preasfinte, Buna Vestire, pentru a cere ajutorul și mijlocirea ei în această perioadă grea prin care trece omenirea.

În aceste momente grele pentru omenire, invit toate parohiile, ordinele și institutele de viață consacrată, precum și toate instituțiile din Arhidieceză să se unească la recitarea integrală a Rozariului într-un Triduum de pregătire la sărbătoarea Bunei Vestiri, respectiv în zilele de 22, 23 și 24 martie a.c. Rozariul este o „coroan㔠de rugăciuni prin care ne adresăm Mamei noastre cerești, cerând ajutorul și mijlocirea ei în toate împrejurările vieții; de data aceasta vrem să folosim aceast㠄coroan㔠de rugăciuni împotriva altei „coroane” ucigătoare (virusul care are formă de coroană-ovală).
În acest timp deosebit dorim să fim aproape de cei care suferă de pe urma coronavirusului, dar și să ne susținem între noi prin rugăciunea frumoasă și dragă a coroanei Rozariului. Cele douăsprezece stele din jurul Mariei ne amintesc de cei doisprezece apostoli, semn al Bisericii unite în jurul Mariei, o adevărată coroană vie. Această coroană ne spune că, dacă vom rămâne uniți împreună în jurul Mariei, vom continua să strălucim, să fim luminați de Lumina Fiului ei Isus. Să luăm în mână coroana Rozariului și vom învinge orice teamă!
Cu rugăciunea alimentăm comuniunea noastră cu Dumnezeu și cu frații noștri, și, adresându-ne Mariei, Maica Bisericii, ne simțim și mai mult o adevărat㠄familie”, fiii ei preaiubiți. Suntem siguri că recitarea Rozariului ne va ajuta să trăim cu seninătate și speranță acest moment de încercare și în același timp ne vom solidariza cu toți cei care în aceste zile iau în mână această armă puternică împotriva răului. Acest Triduum special de recitare a Rozariului este propus de toate Diecezele și Eparhiile din țară, ca o inițiativă de solidaritate în favoarea celor afectați de coronavirus. Vrem ca această recitare a Rozariului să fie integral㠖 misterele de bucurie, de lumină, de durere și de slavă -, pe cât este posibil de recitat între orele 15.00-17.00, eventual după recitarea Coroniței Divinei Îndurări, invitând să se unească în aceast㠄coroan㔠toate persoanele consacrate și credincioșii chiar din casele proprii. Preoții și persoanele consacrate sunt invitate să anime rugăciunea în biserici sau capele.
În perioada acestui Triduum de recitare a Rozariului se va încerca prin intermediul Radio Maria să se realizeze transmisiuni alternative în direct, astfel încât să fie evidențiată solidaritatea Bisericii Catolice din România cu cei suferinzi și afectați de această pandemie. Dorim ca, în acest Triduum în pragul sărbătorii Bunei-vestiri, să cerem ocrotirea și mijlocirea Preacuratei Fecioare, să-i cerem să mijlocească puterea și încrederea nu numai în oprirea acestui virus periculos, dar și să transforme toată această situație într-o ocazie de convertire a inimii noastre.
Marie, tămăduitoarea bolnavilor, roagă-te pentru noi! Marie, scăparea păcătoșilor, roagă-te pentru noi! Cu Pruncul și Mântuitorul Isus, să ne binecuvânteze Fecioara de sus! Cu binecuvântarea și încurajarea noastră arhierească, † Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 478, Ultimul acces: 2024-04-10 14:04:27