Jibou :: Biserica Sf. Apostoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Apostoli
Jibou
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Jibou
Județ:Sălaj
Cod poștal:455200
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.egco.ro
www.primariaJibou.ro
www.cjSJ.ro
www.prefecturaSalaj.ro
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel,
Detalii:Construită în 1930.
Biserica a fost construită în timpul lui Laurențiu Sima, preot al comunității greco-catolice din Jibou începând din 1920.
Știri despre biserică:

»  Hramul parohiei „Neprihănita Zămislire” din Jibou (2018-12-12)

 Închide 

Hramul parohiei „Neprihănita Zămislire” din Jibou

[2018-12-12]
hram
Duminica a XXVII -a după Rusalii a reprezentat prilej de dublă sărbătoare pentru parohia greco-catolic㠄Neprihănita Zămislire” din Jibou, întrucât a avut loc atât celebrarea hramului parohiei, cât și încreștinarea fetiței Ilaria Anastasia, fiica părintelui paroh. În urma invitațiilor adresate, la eveniment au luat parte Preasfințitul Vasile Bizău, Episcop Greco-Catolic de Maramureș, Preasfințitul Claudiu Pop, Episcop auxiliar al Curiei Arhiepiscopale de Alba Iulia și Făgăraș, părintele Anton Cioba, rector al Seminarului greco-catolic „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan”, din Oradea, părintele Emil Gârboan, protopop de Baia Mare, dar și alți preoți din parohiile învecinate.

Evenimentul a debutat cu celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești, animată fiind de corul „Scuola Canthorum” al Seminarului greco-catolic din Oradea, condus de către maestrul Radu Mureșan. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, Claudiu Pop, a transmis comunității un mesaj profund. Acesta a vorbit despre importanța iubirii frățești, care este mai presus de confesiunea din care facem parte, cât și despre faptul că lupta noastră nu este între noi, căci suntem frați, însă împreună să luptăm împotriva răului și a păcatului; făcând referire la Hramul Neprihănita Zămislire, Preasfințitul a vorbit despre importanța și însemnătatea acestei sărbători închinate Sfintei Fecioare Maria, născută fără de păcatul strămoșesc.
La finalul Sfintei Liturghii, corul Seminarului a introdus comunitatea în atmosfera Sărbătorii Nașterii Mântuitorului, care se apropie, printr-un recital de colinde, urmat apoi de conferirea Sfintelor Taine ale Botezului și Mirului de către PS Vasile Bizău, fiicei mele Ilaria Anastasia. Evenimentul s-a concluzionat cu o agapă frățească. Mulțumim pe această cale Preasfințitului Vasile Bizău și Preasfințitului Claudiu Pop pentru disponibilitatea de a se uni cu noi în rugăciune; Seminarului din Oradea pentru prezență și pentru că ne-au încântat inimile cu vocile lor; preoților prezenți, credincioșilor și nu în ultimul rând tuturor celor implicați în buna desfășurare a evenimentului. (pr. Matei Chiriloaei pentru EpiscopiaMM.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 328, Ultimul acces: 2019-06-26 17:58:54


Nr. vizualizări:2312
Data ultimei vizualizări:2019-06-26 02:24:05
Data actualizare:2006-06-06 05:16:15
Data încărcării:2006-06-06 05:16:15
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0