Galbeni :: Biserica Sf. Iosif Muncitorul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Iosif Muncitorul
Galbeni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Galbeni (maghiara: Trunk)
Comună:Nicolae Bălcescu
Județ:Bacău
Cod poștal:607358
Persoană de contact :Paroh Erdes Stefan
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @email.ro
Adrese utile:www.ercis.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Farcaș Gabriel
Hram:Sf. Iosif Muncitorul
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:Prima biserică s-a ridicat în anul 1836. În anul 1905 s-a construit o nouă biserică, din cărămidă, reclădită și amenajată ulterior în anul 1984.
Știri despre biserică:

»  „Zilele milostivirii” în parohia Galbeni (2016-11-07)

 Închide 

„Zilele milostivirii” în parohia Galbeni

[2016-11-07]
07.11.2016, Iași (Catholica) - În perioada 4-6 noiembrie 2016, în parohia „Sfântul Iosif Muncitorul” din Galbeni, au avut loc „Zilele milostivirii”, care l-au avut ca predicator pe pr. Felician Tiba, de la Oficiul pentru Pastorația Familiei. Evenimentul a ținut cont de linia propusă de Papa Francisc, care a dorit ca anul acesta să fie dedicat milostivirii divine, precum și de dorința expresă a PS Petru Gherghel, Episcop de Iași, care a dorit ca anul acesta să fie misiuni populare în toate parohiile Diecezei.
Parohia Galbeni a avut bucuria de a-l avea anul trecut pe pr. Felician Tiba în mijlocul ei timp de o săptămână, perioadă în care ne-a împărtășit din proiectul pe care Dumnezeu l-a avut cu familia, iar acum, profitând de tema anului în curs, ne-a amintit că, în ciuda limitelor și a păcatelor noastre, suntem chemați să experimentăm milostivirea lui Dumnezeu. Nu vă rușinați de limitele, de slăbiciunile și de păcatele voastre, spunea părintele, alergați cu ele la Dumnezeu și oferiți-le. Asta e! Dacă asta am fost în stare să facem, pe acestea trebuie să i le oferim. Cristos a murit pentru ele, dar trebuie să i le oferim, recunoscându-le astfel și recunoscând în același timp gestul său suprem de iubire.
Vorbind despre câteva din faptele de milostenie trupească și sufletească, pr. Felician a amintit că familia este locul privilegiat unde suntem chemați să trăim din plin acest tip de caritate. Acolo, în familie, soții trebuie să-l descopere în celălalt pe „cel flămând, pe cel însetat, pe cel gol, pe cel închis, pe cel neștiutor, pe cel mâhnit, pe cel care are nevoie de mine, într-un cuvânt pe Cristos care a spus: „Adevăr vă spun: tot ce ați făcut unuia dintre frații mei cei mai mici, mie mi-ați făcut” (Mt 25, 40).
„Zilele milostivirii” sau misiunile populare care au avut loc în parohia noastră au avut rolul de a provoca încă o dată comunitatea la a face un examen matur de credință: „Duc eu cu mine acasă ceea ce mi se transmite în Biserică? Iau cu mine la serviciu, în familie, la școală și în general în viață? Ce înseamnă pentru mine, creștinul de astăzi a crede? Sunt capabil să iert, să mă iert și să accept iertarea?” Am învățat zilele acestea că Dumnezeu are un singur nume: Iubirea! Și o infinitate de calități, dar cea mai căutată este milostivirea.
Mulțumim părintelui paroh, Gabriel Farcaș, că ne-a învrednicit să-l avem din nou printre noi pe pr. Felician Tiba și Dumnezeu să-i răsplătească cu iubirea și milostivirea sa pentru tot binele pe care îl fac în folosul poporului lui Dumnezeu. (material semnat de comunitatea din Galbeni pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1536, Ultimul acces: 2020-07-12 17:20:58


Nr. vizualizări:3075
Data ultimei vizualizări:2020-07-12 02:52:28
Data actualizare:2018-01-09 11:04:07
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:ercis.ro: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2018-01-09
Contor: 74

Vedere de ansamblu
Foto: ercis.ro

Data: 2018-01-09
Contor: 74

Interior
Foto: ercis.ro