Horgesti :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Horgești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Horgești (maghiara: Horgyest)
Comună:Horgești
Județ:Bacău
Cod poștal:607240
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @gmail.com @yahoo.com
Adrese utile:www.ercis.ro, www.comunaHorgesti.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Lucaci Emil
Hram:Adormirea Maicii Domnului
Detalii:Prima biserică, din lemn, a fost construită în anul 1846, dedicat㠓Sfintei Ana”. Între anii 1927-1930 se va construi o nouă biserică, cu hramul “Adormirea Maicii Domnului”. Din documentele de arhivă am aflat că biserica din Horgești este “de zid, acoperită cu tablă zincată, având lungimea de 30 m, lățimea de 9, 50 m și înălțimea de 8 m”. (Arhivele Naționale Bacău, Fond Parohia Catolică Văleni, dosar nr. 1, 1929, fol. 59r. ) . Cu unele reparații determinate mai ales de cutremurele din 1940, 1977 și 1986 această biserică a fost folosită până în anul 2003 când a fost demolată iar pe locul ei a fost ridicată o nouă biserică.
Alte informații:Filiale: Galeri
Știri despre biserică:

»  Campusul la Horgești: Eu sunt o misiune! (2019-08-03)

 Închide 

Campusul la Horgești: Eu sunt o misiune!

[2019-08-03]
Copiii din parohia „Adormirea Maici Domnului” din Horgești au avut marea bucurie și plăcere de a participa, în perioada 29-31 iulie 2019, la campusul organizat de părintele paroh Emil Lucaci, în colaborare cu seminariștii și cei 15 tineri animatori din comunitate. Anul acesta tema campusului a fost „Eu sunt o misiune!”, deoarece toți copiii, nu doar participanții, cei aproximativ 60 de copii, trebuie să înțeleagă de la vârstele cele mai fragede că au o misiune în viață, o misiune sfântă primită în dar de la Dumnezeu, și indiferent de misiunea primită, fie ea o misiune de viață consacrată sau o misiune în viața de familie, trebuie înțeleasă și îndeplinită.

Programul campusului a început în fiecare zi la ora 9:00, urmând o jumătate de oră de bansuri de înviorare. După bansuri urma un moment important al zilei și anume cateheza, care a jucat un rol esențial atât în formarea copiilor dar și în formarea animatorilor. După cateheză, urma un scurt moment pe echipe, pentru o mai bună înțelegere a filmului, dar și a temei campusului. Programul primei părți a zilei se încheia la ora 12.00 cu rugăciunea „Îngerul Domnului” după care copiii plecau acasă pentru prânz. Programul pentru a doua parte a zilei începea la ora 15:00, cu o jumătate de oră de bansuri. După bansuri urmau momentele cele mai așteptate de copiii: jocurile și concursurile. Cu multă voie bună și disponibilitate fiecare participant încerca să își ajute echipa pentru obținerea punctajului maxim. Într-o scurtă pauză dintre jocuri copiii, dar și animatorii primeau o mică gustare din partea părintelui paroh.
Programul zilnic se încheia cu Sfânta Liturghie, care era momentul central al zilei. La sfânta Liturghie, copiii erau implicați activ, prin proclamarea lecturilor, dar și prin cântarea lor, care înfrumuseța sfânta Liturghie. Miercuri, în ultima zi a campusului a avut loc festivitatea de premiere, indiferent de echipa care a obținut cel mai mare punctaj, toți copiii, dar și toți animatorii sunt câștigătorii unei experiențe de neuitat, despre care vor povesti copiilor care nu au participat la campus, părinților și verișorilor. Toții copiii au speranța că vor mai fi și alte ocazii când se vor aduna în jurul bisericii pentru rugăciune, cântece, bansuri, jocuri și concursuri. Mulțumim tuturor pentru implicarea și reușita acestui campus: părintelui paroh, seminariștilor și animatorilor din comunitate, toții au fost implicați activ pentru reușita acestui campus. (Ioachim Doboș pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 316, Ultimul acces: 2020-07-01 19:13:24

»  Campusul „Curajoși ca Maria” la Horgești (2018-07-10)

 Închide 

Campusul „Curajoși ca Maria” la Horgești

[2018-07-10]
Campus
Copiii din parohia „Adormirea Maici Domnului” din Horgești au avut bucuria de a participa în perioada 2-6 iulie 2018, la iubitul campus, organizat de părintele paroh Emil Lucaci, în colaborare cu tinerii din comunitate. În acest an, cei aproximativ 90 de copii și 13 animatori s-au întâlnit la campus cu Preasfânta Fecioară Maria deoarece tema campusului a fost inspirată de la Ziua Copilului de anul acesta de la Cleja „Curajoși ca Maria”. Copiii trebuie să înțeleagă încă de la cele mai fragede vârste să aibă curajul de a spune „DA” chemării pe care Dumnezeu le-o încredințează.

Programul campusului a început în fiecare zi la ora 09.00. După bansurile de înviorare, a urmat cateheza care a jucat un rol esențial în formarea copiilor. După cateheză a urmat momentul de pregătire a echipelor pentru spectacol animat cu jocuri de cunoaștere, jocuri de echipă și ștafetă. După aceste momente de formare și pregătire urma, la ora 12.00, rugăciunea „Îngerul Domnului”, care încheia prima parte a zilei, copii plecând acasă pentru prânz. Pentru a doua partea zilei întâlnirea era la ora 15.00 urmată de o jumătate de oră de bansuri. După bansuri urmau momentele cele mai așteptate de copii: jocurile și concursurile. Cu multă voie bună și disponibilitate, fiecare participant încerca să își ajute echipa pentru obținerea punctajului maxim. Într-o scurtă pauză dintre jocuri copiii primeau o mică gustare.
Programul zilnic se încheia cu Sfânta Liturghie. La aceasta copiii erau implicați în mod activ prin proclamarea lecturilor, dar și prin cântarea lor. Joi, înainte de Sfânta Liturghie, a avut loc o oră de adorație pentru copiii și credincioșii din comunitate. Adorația a fost condusă de un seminarist ajutat de copii care au cântat la chitară și de animatorii acestui campus. Vineri a avut loc festivitatea de premiere. Indiferent de echipa care a avut punctajul cel mai mare, toții copii au fost câștigătorii unei experiențe pe care nu o vor uita prea devreme și despre care vor povesti părinților și celorlalți copii care nu au participat la campus.
Toții copii au speranța că vor mai fi și alte momente în care ei să se adune împreună în jurul Bisericii pentru rugăciune, cântece, bansuri, jocuri și concursuri. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibile aceste zile: părintelui paroh, seminariștilor și animatorilor din comunitate. Toți și-au dedicat timpul lor pentru reușita acestui campus. (Ioachim Doboș pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 708, Ultimul acces: 2020-07-01 19:13:24


Nr. vizualizări:3113
Data ultimei vizualizări:2020-07-01 19:13:24
Data actualizare:2018-01-11 12:54:19
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0