Valea Mica :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Valea Mică
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Valea Mică
Comună:Cleja
Județ:Bacău
Adresa:aleea Fericitul Ieremia Valahul nr. 2
Cod poștal:607107
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.ercis.ro, www.primariaCleja.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Cucuteanu Laurențiu
Hram:Fericitul Ieremia Valahul
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:Construită în 1990.
Știri despre biserică:

»  Vizita relicvei Fericitului Ieremia la Valea Mică (2018-05-19)

 Închide 

Vizita relicvei Fericitului Ieremia la Valea Mică

[2018-05-19]
Vizita relicvelor Fer. Ieremia Valahul
Comunitatea din Valea Mică, într-o atmosferă de sărbătoare, a trăit un eveniment memorabil, joi, 17 mai 2018, prin prezența relicvei Fericitului Ieremia, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la aducerea moaștelor sale în țară. Alături de credincioșii parohiei, îmbrăcați cu costume tradiționale, au luat parte și credincioși din comunitățile învecinate împreună cu păstorii lor. După primirea solemnă a casetei cu relicva prețioasă, a salutului din partea parohului, pr. Laurențiu Cucuteanu, preoți și credincioși s-au îndreptat în procesiune spre biserică, unde au luat parte la recitarea Sfântului Rozariu cu Litania lauretană, și apoi la celebrarea Sfintei Liturghii solemne, citim în materialul de pe Ercis.ro.

Pr. Ubaldo Oliviero, ca reprezentant principal al acestui pelerinaj, a vorbit despre importanța acestui eveniment, iar pr. Albert Goșman a oferit cuvântul de învățătură, prezentând drumul de sfințenie pe care l-a parcurs Fericitul Ieremia, începând din familie, unde a primit o educație profund religioasă și unde a încolțit și vocația sa la viața consacrată. Acest drum spre desăvârșire, a spus părintele predicator, trebuie să îl urmăm fiecare dintre noi, conform vocației primite de la Dumnezeu, devenind și noi, asemenea Fericitului Ieremia, oameni ai credinței, ai rugăciunii, ai carității, ai milostivirii, ai păcii, având la temelie o profundă devoțiune față de Isus Euharisticul și față de Preasfânta Fecioară Maria, Măicuța noastră cerească.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, părintele paroh a mulțumit pentru privilegiul de a fi prima comunitate care participă la acest pelerinaj și pentru toate harurile pe care Dumnezeu le-a oferit comunității pentru meritele acestui slujitor credincios al Său. După celebrarea euharistică, în care s-au rugat și pentru ridicarea la demnitatea de sfânt a Fericitului Ieremia, credincioșii au atins pe rând cu respect și prețuire relicva Fericitului Ieremia, încredințându-i, prin rugăciune, intențiile și dorințele pentru binele familiilor lor. Mulți participanți și-au exprimat bucuria și impresiile frumoase pe care le-au trăit la acest minunat și memorabil eveniment.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 678, Ultimul acces: 2020-07-04 00:32:59


Nr. vizualizări:2006
Data ultimei vizualizări:2020-07-04 00:32:59
Data actualizare:2018-02-05 10:18:20
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:ercis.ro: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2018-02-05
Contor: 23

Vedere din față
Foto: ercis.ro

Data: 2018-02-05
Contor: 7

Interior
Foto: ercis.ro