Piatra-Neamt :: Biserica Pogorarea Sfantului Duh - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Pogorârea Sfântului Duh
Piatra-Neamț
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Piatra-Neamț
Județ:Neamț
Adresa:Bulevardul Republicii nr. 44
Cod poștal:610005
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @mmb.ro
Adresa web Biserica:pogorareasfduhgara.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulPiatraNeamt.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primariaPN.ro, www.cjNeamt.ro, nt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Mocanu Gheorghe
Hram:Pogorârea Sf. Duh
Stil arhitectonic:Tradițional moldovenesc
Detalii:Sfințirea locului a avut loc pe 25 martie 1999, fiind făcută în prezența unui numeros sobor de preoți, condus de Protopopul Dumitru Ailincăi, în prezența vrednicului de pomenire Arhimandrit Ciprian Zaharia, starețul Mănăstirii Bistrița și exarh al lăcașurilor monahale din Neamț.
Lucrările de construcție la actuala biserică au început la sfârșitul lunii iunie, în anul 1999, având ca principal constructor S. C. Socin S. A. din Piatra-Neamț (director Sergiu Popuțoaia) , care în 6 luni a terminat construirea demisolului.
La 9 luni de la sfințirea locului, pe 25 decembrie 1999, în paraclisul de la demisol, s-a săvârșit prima Sfântă Liturghie, marele Dar al Crăciunului pentru parohia nou înființată. În acest paraclis, parte a noului lăcaș, se află pangarul și un antreu bogat împodobit cu literatură duhovnicească.
În anul 2000, construcția a fost oprită din motive pecuniare, dar și din cauza îmbolnăvirii grave a preotului paroh, care abia în 2001, după 6 luni de spitalizare, a putut să se dedice din nou, activităților de înălțare a bisericii.
Nr. vizualizări:30231
Data ultimei vizualizări:2024-06-22 14:27:00
Data ultimei actualizări:2016-05-20 14:08:09
Data încărcării pe sit:2007-07-04 00:50:21
Nr. Mesaje:2
Apreciere:
(2009-10-12)
Buna ziua! ma numesc Ana din Piatra neamt -Pangarati si momentan sunt in Spania. Am vazut imaginile bisericii si mi-am mai alinat din dor. Ii simt lipsa bisericii a slujbelor frumoase facute de parintele Mocanu Cojan Dan, directorulSeminarului Piatra Neamt, care tin sa mentionez ca sunt preoti plin de har de dragoste fata de Dumnezeu si fata de apropele sau si spun asta stiind ca au ajutat multi oameni. La spovedanie la un botez la o sfintire la orice lucru el, parintele Mocanu te asculta iti da un sfat si pleci mult mai usurat.
Sai dea Dumnezeu sanatate, putere si nu numai lui si preotilor care slujesc cu el, sa slujeasca in slujba lui Dumnezeuasa cum au facut pana acum si de acum inainte.
MULTA SANATATE
@hotmail.com
Apreciere:
(2008-09-09)
Buna ziua!
Am vazut fotografiile sunt super, a iesit o biserica frumoasa. Eu sunt chiar din Piatra Neamt, dar acum locuiesc in Italia. Cunosc foarte bine pe parintele Mocanu e un preot plin de har si de fiecare data cand vin acasa merg la el!
Il felicit pentru tot ce a facut si sa i dea DUMNEZEU MULTA SANATATE SI SPOR IN TOATE!
@yahoo.it
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2021-06-11
Aparat: Canon Canon PowerShot SX170 IS
Contor: 223

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu