Paltin :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Paltin
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Paltin
Comună:Paltin
Județ:Vrancea
Cod poștal:627240
Telefon :0761... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.primariaPaltin.ro, www.cjVrancea.ro, www.prefecturaVrancea.ro
Detalii:Construită în 1939.
Știri despre biserică:

»  IPS Ciprian în parohia vrânceană Paltin. Mesajul transmis credincioșilor (2017-10-09)

 Închide 

IPS Ciprian în parohia vrânceană Paltin. Mesajul transmis credincioșilor

[2017-10-09]
de Iulian Dumitrascu

IPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a efectuat duminică, 8 octombrie 2017, o vizită pastoral-misionară în Parohia Paltin din județul Vrancea. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel din localitate și a rostit un cuvânt credincioșilor prezenți.
La slujbă au participat, alături de reprezentanți ai oficialităților locale, numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi, printre care s-au aflat și copii îmbrăcați în frumoase costume populare.
Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul al Eparhiei a oferit răspunsurile la strană, a informat Dragoș Olteanu, Consilier mass-media.
După citirea textului biblic aferent Duminicii a 20-a după Rusalii, Arhiepiscopul Ciprian a rostit un cuvânt în care a subliniat că Mântuitorul a săvârșit minunea Învierii fiului văduvei din Nain, pentru a dovedi ucenicilor Săi și celor Care Îl înconjurau că El este Domnul vieții și că omul, atunci când se confruntă cu moartea, nu trebuie să cadă în deznădejde. Mântuitorul Hristos a murit pe cruce pentru păcatele noastre și, apoi, a înviat, ca să ne arate tuturor că nu moartea are stăpânire asupra omului, ci viața.
Sufletul omului este nemuritor și după trecerea din această viață omul va continua să existe, a mai explicat Înaltpreasfinția Sa.
Chiar și după plecarea sa din această lume trecătoare, prin moartea biologică, omul continuă să existe. Sufletul său nemuritor se întoarce la Dumnezeu, Care l-a dat, pe când trupul se întoarce în pământul din care a fost luat și se descompune. Dar Hristos Domnul ne-a încredințat că, așa cum El a înviat din morți, tot astfel vom învia și noi, la sfârșitul istoriei. Atunci, prin minunea lui Dumnezeu, trupul nostru, chiar dacă s-a descompus, se va reuni cu sufletul, iar omul integral, trup și suflet, se va prezenta la Judecata cea de obște, a evidențiat IPS Ciprian.
Locașul de cult al Parohiei Paltin, cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, a fost construit între anii 2001-2005. În perioada 2008-2010, sfântul locaș a fost împodobit cu pictură, în tehnica frescă, de pictorul Lucian Oprea din Focșani. Slujba de sfințire a bisericii a avut loc în data de 14 octombrie 2010.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 666, Ultimul acces: 2020-07-14 18:26:26

»  Sfințirea Bisericii din Parohia Vrânceană Paltin (2010-10-14)

 Închide 

Sfințirea Bisericii din Parohia Vrânceană Paltin

[2010-10-14]
Noua biserică a parohiei vrâncene Paltin, aflată sub ocrotirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, a fost astăzi, 14 octombrie, sfințită, informează TRINITAS TV. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
„Biserica este Casa lui Dumnezeu pe pământ și rugându-ne în Casa lui Dumnezeu pe pământ Dumnezeu ne va face părtași întru Împărăția Sa”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Noua biserică a fost ridicată în perioada 2001-2005, cu sprijinul credincioșilor din localitate. La slujbă au participat aproape 1000 de credincioși din localitatea Paltin și din împrejurimi.
Pentru întreaga activitate pe care au depus-o aici, atât actualul preot paroh, cât și înaintașul său au primit distincții bisericești, iar celui care a donat locul pentru biserică, precum și o parte din materialele pentru clopotniță, i-a fost acordată Insigna eparhială.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1684, Ultimul acces: 2020-07-14 18:26:26


Nr. vizualizări:1539
Data ultimei vizualizări:2020-07-14 18:26:26
Data actualizare:2017-11-02 15:18:30
Data încărcării:2006-06-22 06:55:01
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-10-20
Contor: 46

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro