Panciu :: Biserica Sf. Apostoli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Apostoli
Panciu
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Panciu
Județ:Vrancea
Adresa:strada Doja Gheorghe
Cod poștal:625400
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.primaria-panciu.ro, www.cjVrancea.ro, www.prefecturaVrancea.ro
Hram:Sf. Ap. Petru și Pavel
Detalii:Construită în 1976
Știri despre biserică:

»  Binecuvântare pentru credincioșii din Panciu (2013-04-16)

 Închide 

Binecuvântare pentru credincioșii din Panciu

[2013-04-16]
În duminica a IV-a a Postului Mare, Înalt Preasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit prima Sfântă Liturghie în orașul vrâncean Panciu, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“, potrivit Ziarul Lumina.
Chiriarhul locului a fost întâmpinat de credincioși de la această parohie, precum și de la alte biserici ale orașului, care au participat la Sfânta Liturghie. Duminică a fost pomenită vindecarea fiului lunatic, consemnată în Evanghelia după Sfântul Marcu, cap. 9, precum și Sfântul Ioan Scărarul. Înalt Preasfinția Sa a vorbit în cuvântul de învățătură despre legătura dintre contemplație și practicarea virtuților. „Omul a fost creat de Dumnezeu să fie împreună-lucrător cu El. Deci, pe de o parte, omul trebuie să vină cu credință, iar Dumnezeu vine cu puterea Sa vindecătoare.
Dumnezeu este Atotputernic, poate să facă, în virtutea puterii Sale, tot felul de minuni, dar atunci când pe noi ne privește ceva anume, este nevoie și de conlucrarea noastră. Nu e suficient doar să cerem de la Dumnezeu, să stăm cu brațele încrucișate și să așteptăm să ni se dea ceva. Este nevoie ca măcar cu actul credinței să venim și noi. A avea credință înseamnă să-L accepți pe Dumnezeu ca Ziditor al Universului, al lumii nevăzute și al lumii văzute, că este Părintele nostru Cel ceresc, că El are grijă de noi încă de când ne naștem și până vom trece din această viață“, a spus Înalt Preasfinția Sa. La finalul slujbei, ierarhul a vizitat parohia și i-a binecuvântat pe credincioși.
Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Panciu a fost construită între anii 1972 și 1976, ea moștenind hramul unui lăcaș de rugăciune mai vechi care s-a dărâmat în urma cutremurului din 1940, împreună cu o altă biserică din oraș închinată Sfintei Cuvioase Parascheva. Părintele paroh Ștefan Aga de la Biserica „Sfinții Apostoli“ a spus că în urma cutremurului a fost dărâmat aproape întregul oraș Panciu, iar în perioada comunistă, când s-a reconstruit urbea, nu s-a mai permis ridicarea lăcașului de rugăciune închinat Sfinților Apostoli pe vechiul amplasament, ci s-a oferit un loc mai depărtat. „Pe parcursul anilor, după cutremurul din 1940 s-a început reconstruirea orașului Panciu, dar autoritățile comuniste nu au permis reconstruirea lăcașului de rugăciune dărâmat pe locul inițial, ci preotul slujitor a fost mutat la o capelă de cimitir. De abia în anii 1972-1976 s-a ridicat actuala biserică prin strădaniile credincioșilor“, a spus părintele paroh pentru TRINITAS TV.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1655, Ultimul acces: 2020-08-04 17:24:37


Nr. vizualizări:1933
Data ultimei vizualizări:2020-08-04 17:24:37
Data actualizare:2006-06-22 07:02:00
Data încărcării:2006-06-22 07:02:00
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0