Giurgiu :: Biserica Catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică
Giurgiu
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Giurgiu
Județ:Giurgiu
Adresa:strada Hristo Botev nr. 12
Cod poștal:080032
Telefon :0246... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arcb.ro, www.primariaGiurgiu.ro, www.cjGiurgiu.ro, www.prefecturagiurGiu.ro
Preot:Marius Antăluțe
Hram:Vizita Sfintei Fecioare Maria
Stil arhitectonic:Neoromanic
Detalii:În urmă cu circa 70 de ani, un grup de muncitori catolici din Belgia a venit la Giurgiu, pentru a construi o fabrică de zahăr. Comunitatea de catolici giurgiuveni era atunci, numeric, foarte mică si se aduna în zilele de sărbătoare doar într o "Casă de rugăciune" aflată în curtea actualei Parohii.
Oaspetii veniti la muncă au avut initiativa de a face un proiect de ridicare a unei biserici alături de această casă. Biserica a fost concepută în stil romanic si sfintită în 1936, de E. S. Mons. Alexandru Cisar. Reparată mai târziu în două rânduri, ea păstrează în interior o notă de intimitate si este, în prezent, suficientă pentru cele 88 de familii cu circa 246 de credinciosi.
Situată în aceeasi incintă, casa parohială este o fostă scoală de demult, spatioasă. A fost consolidată prin anii 1988 si adaptată functional la nevoile parohiale.
Există un cimitir catolic în oras, pe Soseaua Sloboziei nr. 3, în incinta căruia se află si o casă, locuinta îngrijitorului, construită de familia Harich. Casa este uzată în proportie de 90 % si trebuie refăcută în timp cât mai scurt.
Singura filială apartinătoare parohiei se află la 80 km depărtare. Este vorba de comunitatea din orasul Oltenita, cu aproximativ 9 familii si 29 de credinciosi. Sfânta Liturghie se celebrează în casele credinciosilor de aici, în fiecare duminică.
În biserca parohială se celebrează două Sfinte Liturghii în zilele de sărbătoare si duminica. Hramul bisericii este Vizita Sfintei Fecioare Maria, la 31 mai.
Nu există grădinită sau congregatii pentru activităti spiritual educative, dar comunitatea este antrenată, prin câtiva voluntari, la activităti de ordin social caritativ si religios.
Cu ajutorul generos al unei asistente medicale, se distribuie gratuit medicamente de la Caritas Bucuresti, credinciosilor din comunitate. Există în evidenta parohiei 11 copii care se bucură de ajutor din afară, conform proiectului "adoptie de la distantă" cu posibilitatea de extindere si la alte cazuri. O parte dintre credinciosi a plecat în Moldova nemaiavând un loc de muncă stabil în orasul Giurgiu, dar o altă parte de credinciosi îi înlocuiesc prin convertiri.
Cod Monument:GR-II-m-B-14861
Nr. vizualizări:8211
Data ultimei vizualizări:2022-08-09 13:01:08
Data ultimei actualizări:2017-06-01 12:42:25
Data încărcării pe sit:2005-08-31 09:26:50
Nr. Mesaje:1
Urare:
(2020-05-03)
Cristos a inviat!
Parinte Marius, succes in activitatea de pastor si sa aveti mult spor la lucrarile de reparatie.
Andrei, Camelia si Lus Lorenti
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-01-27
Contor: 304

Vedere de ansamblu
Foto: Panoramio.com