Ramnicu Sarat :: Biserica Buna Vestire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Buna Vestire
Râmnicu Sărat
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Râmnicu Sărat (germana: Rümnick, Rimnik)
Județ:Buzău
Adresa:strada Crângul Meiului nr. 17
Cod poștal:125300
Telefon :0238... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arcb.ro, www.primarieRmSarat.ro, www.cjBuzau.ro, www.prefecturaBuzau.ro
Hram:Buna Vestire
Detalii:Parohia Romano Catolică Râmnicu Sărat a fost înfiintată prin decretul episcopal nr. 144, emis la data de 28-II-1997, de către Excelenta Sa dr. Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, si având putere din data de 1-III-1997.
Parohia Râmnicu Sărat are sediul în imobilul de pe strada Crângul Meiului nr. 17. Formată dintr un singur corp, clădirea cuprinde capela si casa parohială.
Imobilul este o clădire nouă, modernă, cochetă si functională. A fost începută sub îndrumarea pr. Ioan Ciuraru si construită pe amplasamentul unei clădiri mai vechi, cumpărată de acesta. Actele de vânzare cumpărare au fost făcute pe numele părintelui Alecu Anton, căci doar astfel se puteau încheia acte pe vremea comunismului.
După decesul pr. Ioan Ciuraru, lucrările au fost preluate imediat de pr. Pavel Butnaru, care, cu zel si dăruire, a terminat constructia si finisările formei actuale.
Trebuie mentionat faptul că timp de aproximativ 15 ani, înainte de cumpărarea casei sus mentionate si construirea clădirii noi si moderne, pr. Ioan Ciuraru a celebrat Sfânta Liturghie clandestin, în casele credinciosilor, căci regimul comunist nu permitea astfel de adunări.
Fiind parohie cu drepturi depline, după normele canonice, a fost numit un paroh în persoana pr. Mihai Gal, începând cu data de 1-VIII-1998.
Un eveniment deosebit pentru comunitatea catolică din Râmnicu Sărat a fost sfintirea capelei, de către Excelenta Sa Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti Ioan Robu, însotit de Monseniorul Vittorio Blasutti împreună cu alti 12 preoti din parohiile limitrofe. Acest eveniment a avut loc la data de 11-IX-1998.
În localitatea Râmnicu Sărat nu există cimitir catolic.
În jurul Municipiului Râmnicu Sărat, s-au stabilit câteva familii catolice: Balta Albă, 2 familii; Livada Mică, o familie; Puiesti, o familie; Sihlea, o familie. În localitătile sus mentionate, nu există nici o capelă. Credinciosii vin din când în când la Sfânta Liturghie celebrată la Râmnicu Sărat. La ora actuală în Râmnicu Sărat sunt înregistrate 20 de familii, cu un total de 61 de credinciosi. În localitătile limitrofe sunt 6 familii si 17 suflete.
În Parohia Râmnicu Sărat nu sunt congregatii, asociatii etc. O astfel de organizatie însă ar fi binevenită.
Nu există grădinite sau scoli administrate si subventionate de Biserică Romano Catolică locală.
Știri despre biserică:

»  Hramul bisericii „Buna-Vestire” din Râmnicu Sărat (2018-04-10)

 Închide 

Hramul bisericii „Buna-Vestire” din Râmnicu Sărat

[2018-04-10]
Hram
10.04.2018, București (Catholica) - Luni, 9 aprilie, în parohia din Râmnicu Sărat, jud. Buzău, păstorită de pr. Pavel Encuță, la bisericuța cu hramul Bunei-Vestiri a fost zi de mare sărbătoare spirituală. Preoții invitați – pr. decan de Brăila, Cazimir Budău, Pr. vicedecan de Vrancea, Ioan Blaj, pr. paroh de Buzău, Dominic Hîrja, pr. paroh de Romanu, Francisc Petruț, pr. vicar de Brăila, Măricel Bulai, pr. Pavel Butnaru – și comunitatea romano-catolică din oraș au sărbătorit minunea invocată de răspunsul afirmativ al Fecioarei Maria la întrebarea mesagerului ceresc.
Despre misterul ce curge din izvorul divin pe care îl reprezintă Maica noastră cerească a vorbit părintele diacon Alex Roca, în predica menită să îndemne la reflecție pe marginea modului cum ne raportăm la Fecioara Maria „cea plină de har”. Deși octava pascală s-a încheiat, credincioșii romano-catolici din Râmnicu Sărat au avut încă un prilej de bucurie, celebrând-o pe Fecioara Maria, cea care a acceptat rolul de slujitoare a Domnului, cu toate atributele ce derivă de aici. Consimțământul Fecioarei Maria, ne-a spus părintele predicator, a îndemnat la o comunitate de iubire, la un răspuns venit din profunzimea inimii.
Sărbătoarea Bunei-Vestiri a însemnat, pentru credincioși, nu numai rememorarea răspunsului profund, original, dat de Fecioara Maria acum mai mult de două milenii, ci și răspunsul pe care fiecare dintre noi este dator să îl dea, cu sufletul deschis, imensei iubiri a lui Dumnezeu față de creația Sa. (Valeria Manta Tăicuțu pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.catholica.ro


Contor Accesări: 1310, Ultimul acces: 2020-07-04 00:29:15

»  Hramul bisericii „Buna Vestire” din Râmnicu Sărat (2017-03-27)

 Închide 

Hramul bisericii „Buna Vestire” din Râmnicu Sărat

[2017-03-27]
Hram la Râmnicu Sărat
27.03.2017, București (Catholica) - Vestea cea bună a neprihănitei zămisliri a fost sărbătorită sâmbătă, 25 martie a.c., de biserica romano-catolică din Râmnicu Sărat, jud. Buzău, cu smerenie și bucurie. Taina dumnezeiescului praznic, vestită de îngeri, închipuită de proroci și adusă la cunoștință întâi Fecioarei Preacurate și apoi lumii întregi, atât de dornice de mântuire, a adunat laolaltă, și anul acesta, preoți – Cazimir Budău, decan de Brăila; Dominic Hârja, paroh de Buzău; Dominic Soare, paroh de Călărași; Francisc Petruț, paroh de Romanu (BR); Gabriel Baconsca, vicar de Focșani -, invitați de alte confesiuni și enoriași din Râmnicu Sărat și Buzău.
Părintele Francisc Petruț a punctat, în predica sa, importanța veștii pe care Arhanghelul Gabriel o aduce Fecioarei Maria, veste nu numai a întrupării Fiului lui Dumnezeu, ci și a planului divin de mântuire a neamului omenesc. Cântarea „Un înger din ceruri, cu chip luminos” a adus vestirea cea peste măsură de emoționantă pentru inimile credincioșilor prezenți, în straie de sărbătoare, la celebrarea hramului bisericuței din Râmnic, al cărei paroh este părintele Pavel Encuță. „Te preamărim, luceafăr sfânt” a fost imnul cu care, în deschiderea sărbătorii, participanții la hram au dat slavă Fecioarei pline de har, comoara darurilor duhovnicești, salvatoarea noastră, a celor cu credință și evlavie.
Preablânda Fecioară a fost implorată să își manifeste, ca și până acum, mila pentru cei aflați în suferință, pentru cei slăbiți și îndurerați, pentru cei rătăciți spiritual, dar cu speranță în regăsirea drumului spre salvare și intrare în lumină, cu ajutorul divin al Maicii noastre, a tuturor. (Valeria Manta Tăicuțu pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1920, Ultimul acces: 2020-07-04 00:29:15


Nr. vizualizări:5835
Data ultimei vizualizări:2020-07-04 00:29:15
Data actualizare:2005-08-31 12:26:50
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0