Curtea de Arges :: Biserica Catolica Sf. Nicolae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Catolică Sf. Nicolae
Curtea de Argeș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Curtea de Argeș (maghiara: Argyasudvarhely)
Județ:Argeș
Adresa:strada Eroilor nr. 10
Cod poștal:115300
Telefon :0348... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arcb.ro, www.primariaCurteaDeArges.ro, www.cjArges.ro, www.prefecturaArges.ro
Preot:Neculai Iojă
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:Curtea de Arges, cândva capitala Tării Românesti, a avut încă de la început crestini catolici. În acest oras este mentionată o episcopie catolică. Astăzi se mai păstrează niste ruine cu un turn al bisericii "Sân Nicoară", bisericută mică plasată pe un deal în fata bisericii domnesti. Comunitatea catolică din Curtea de Arges, după ce a fost filială a Parohiei din Pitesti, apoi a Câmpulungului, devine Parohie de la 1 februarie 1998 prin decretul Arhiepiscopiei Romano Catolice din Bucuresti, semnat de Arhiepiscop Mitropolit dr. Ioan Robu. În septembrie 1999, s-a început construirea bisericii "Sfântul Nicolae". În prezent Sfânta Liturghie se celebrează într o capelă din lemn. S-a reparat casa parohială (mai sunt lucrări pentru mansardă) .
Alte informații:Parohia nu are cimitir.
Filiala este satul Pământeni, comuna Albesti unde există o familie cu 4 credinciosi.
Parohia Curtea de Arges cuprinde 22 de familii cu 69 de credinciosi. Aceasta este administrată de Parohia Romano -Catolică din Câmpulung Muscel.
Știri despre biserică:

»  Hramul bisericii „Sf. Nicolae” din Curtea de Argeș (2018-12-04)

 Închide 

Hramul bisericii „Sf. Nicolae” din Curtea de Argeș

[2018-12-04]
sărbătoarea hramului
04.12.2018, București (Catholica) - Sâmbătă, 1 decembrie 2018, comunitatea romano-catolică din orașul Curtea de Argeș a celebrat hramul bisericii dedicată Sfântului Episcop Nicolae, sărbătorit în calendare la data de 6 decembrie. Acest moment festiv a reunit în jurul altarului un număr de opt preoți, veniți din Decanatul de Ploiești, dar și din alte părți ale Arhidiecezei Romano-Catolice de București, precum și un număr de circa 50 de credincioși, doritori să aducă prinosul de laudă acestui sfânt păstor sufletesc, iubit în poporul nostru și în întreaga creștinătate.
Sfânta Liturghie de hram s-a celebrat la ora 11.00, fiind prezidată de pr. prof. dr. Emil Moraru, prodecanul Facultății de Teologie Romano-catolică din cadrul Universității din București. Cuvântul de învățătură a fost rostit de pr. Andrei Dumitrescu, vicar parohial al comunității catolice din orașul Popești-Leordeni, iar celor prezenți li s-a propus să urmeze exemplul Sfântului Nicolae – un om care l-a căutat pe Dumnezeu în ceilalți și care s-a remarcat prin dăruirea pentru suflete și trăirea profundă a iubirii față de aproapele. După Sfânta Liturghie, cei prezenți au fost invitați de părintele paroh Neculai Iojă să continue sărbătoarea cu un moment de comuniune în casa parohială și în grădinița comunității. (pr. Andrei Dumitrescu pentru Angelus.com.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1039, Ultimul acces: 2020-07-03 13:34:31


Nr. vizualizări:6233
Data ultimei vizualizări:2020-07-03 13:34:31
Data actualizare:2017-06-01 12:33:49
Data încărcării:2005-08-31 09:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Constantin Banciu: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-06-23
Aparat: NIKON E8800
Contor: 398

Vedere de ansamblu
Foto: Constantin Banciu