Valcelele :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Vâlcelele
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Vâlcelele
Comună:Vlădeni
Județ:Iași
Cod poștal:707596
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:valcele.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatuliasi1.mmb.ro
www.MMB.ro
www.vladeni.primarii-iasi.ro
www.icc.ro
www.prefecturaIasi.ro
Preot:Cătălin Adumitroaie
Hram:Adormirea Maicii Domnului,
Detalii:Construită în 1937.
Știri despre biserică:

»  Binecuvântare arhierească în Parohia Vâlcelele (2014-09-23)

 Închide 

Binecuvântare arhierească în Parohia Vâlcelele

[2014-09-23]
Enoriașii din Parohia Vâlcelele - Vlădeni, Protopopiatul Iași 1, județul Iași, au avut bucuria duminică, 21 septembrie 2014, de a-l primi în mijlocul lor pe Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul. După oficierea Sfintei Liturghii, ierarhul a sfințit casa parohială, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ - Vâlcelele, Protopopiatul Iași 1. Preasfinția Sa a fost întâmpinat de dimineață de copiii îmbrăcați în costume naționale, care au ținut în mâini flori, și de numeroși credincioși. Apoi, pe un podium special amenajat, Episcopul-vicar al Eparhiei Iașilor a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți. Părintele Cătălin Adumitroae, suplinitor al Parohiei Vâlcelele, a menționat câteva repere din istoria recentă a enoriei pe care a păstorit-o din anul 2006 până în anul 2013, când a fost transferat la Parohia Vlădeni. „Credincioșii din acest sat și din alte sate au avut o contribuție deosebită la zidirea casei parohiale. Ei au căutat să sprijine și să ajute Biserica“, a spus pr. paroh Cătălin Adumitroae. La propunerea părintelui Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1, Permanența Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor, prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, i-a acordat părintelui paroh Cătălin Adumitroae rangul de iconom stavrofor. De asemenea, persoanele care au sprijinit lucrările de construcție la casa parohială au primit distincții de vrednicie. Părintele protopop Toma Gradinaciuc a remarcat că prezența Preasfințitului Părinte Calinic Botoșăneanul în Parohia Vâlcelele este un moment de sărbătoare, întrucât de foarte mult timp un arhiereu nu a slujit în această comunitate. „Prin rugăciunea înălțată de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, frățiile voastre ați primit dar peste dar de la Bunul Dumnezeu, care știe să mulțumească fiecăruia dintre noi pentru dragostea pe care o avem către El. Vă felicităm pentru toată jertfa depusă la zidirea casei parohiale“, a spus pr. protopop Toma Gradinaciuc. A urmat cuvântul de învățătură al Preasfințitului Calinic Botoșăneanul, care a vorbit despre semnificațiile Evangheliei din Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci. Preasfinția Sa, înconjurat de soborul preoților, a sfințit apoi casa parohială din Vâlcelele.

Sursa: www.Culte.ro


Contor Accesări: 1110, Ultimul acces: 2019-01-17 07:54:39


Nr. vizualizări:1854
Data ultimei vizualizări:2019-01-17 07:54:39
Data actualizare:2018-03-28 13:24:30
Data încărcării:2006-07-11 07:24:38
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:18

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!


Setul de Fotografii 1
Setul de Fotografii 2
Data: 2012-09-01
Aparat: FUJIFILM FinePix S5000
Contor: 3

Troiță
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2012-09-01
Aparat: FUJIFILM FinePix S5000
Contor: 5

Monumentul eroilor
Foto: Alexandru Losonczy