Voivodeni :: Manastirea Voievodeni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Voievodeni
Voivodeni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Voivodeni
Comună:Dragu
Județ:Sălaj
Adresa:strada Chehaia nr. 249
Cod poștal:457134
Persoană de contact :Stareț: Protosinghel Ghelasie Spătăcean
Telefon :0260... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiasalajului.ro
www.comunaDragu.ro
www.cjSJ.ro
www.prefecturaSalaj.ro
Hram:Schimbarea la față,
Detalii:Construită în jur de 2002.
Știri despre biserică:

»  Hramul Mănăstirii Voivodeni. PS Petroniu a resfințit lăcașul de cult (2017-08-07)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Voivodeni. PS Petroniu a resfințit lăcașul de cult

[2017-08-07]
de Gheorghe Anghel

resfintirea bisericii manastirii voivodeni (14)
Episcopul Sălajului a resfințit duminică, 6 august 2017, biserica mănăstirii Voivodeni. În ziua hramului lăcașului de cult, închinat Schimbării la Față a Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu a binecuvântat lucrările efectuate la biserica așezământului monahal, apoi a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, informează diac. Ionică Torcoș, Secretar Eparhial.
Din soborul slujitor au făcut parte: protos. Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, preoți și diaconi.
În cadrul slujbei, Ierarhul a hirotonit diacon pe teologul Paul Goie, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Popeni din Protopopiatul Zalău.
La finalul Liturghiei, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse la înfrumusețarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat protosinghelului Ghelasie Spătăceanu, starețul mănăstirii, o diplomă de apreciere. De asemenea, au mai fost acordate diplome tuturor celor care s-au implicat în activitățile de finalizare a lucrărilor efectuate la acest locaș de cult.
În continuare, după rostirea omiliei, Preasfințitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare a muzeului mănăstirii, amenajat în apropierea locașului de cult, în urma lucrărilor efectuate asupra acestuia în ultima perioadă.
Mănăstirea Voivodeni este așezată la marginea satului cu același nume, situat la granița județului Sălaj cu județul Cluj. Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost așezată în anul 17 august 2002.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 591, Ultimul acces: 2019-08-17 10:48:52

»  Hramul mănăstirii Voivodeni din jud. Sălaj (video) (2016-08-06)

 Închide 

Hramul mănăstirii Voivodeni din jud. Sălaj (video)

[2016-08-06]
de Gheorghe Anghel

DSC04589-560x420
În ziua sărbătorii Schimbării la Față a Domnului (06 august 2016), Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Voivodeni, jud. Sălaj, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal.
Astăzi obștea sfintei mănăstiri numără 4 viețuitori, stareț al acestui așezământ monahal fiind Preacuviosul Părinte Protosinghel Ghelasie Spătăcean. În duminici și sărbători mulțime de credincioși sălăjeni și nu numai își găsesc odihna și liniștea duhovnicească în acest colț de Tabor. Așa s-a întâmplat și anul acesta, cu prilejul hramului, când au poposit la rugăciune sute de credincioși, ne-a transmis Diacon Ionică Torcoș din cadrul Eparhiei Sălajului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1003, Ultimul acces: 2019-08-17 08:04:42

»  Hramul Mănăstirii Voivodeni din Episcopia Sălajului (2015-08-06)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Voivodeni din Episcopia Sălajului

[2015-08-06]
Joi, 6 august 2015, la praznicul Schimbării la Față a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Petroniu, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Voivodeni, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal. La Sfânta Liturghie, săvârșită în altarul de vară al mănăstirii, alături de Preasfinția Sa au slujit un sobor de peste 20 de preoți și diaconi. Credincioșii au fost prezenți în număr mare la slujbă, dorind să fie părtași la bucuria obștii mănăstirii în ziua hramului, după cum ne-a precizat Arhid. Adrian Onica.
În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit și o hirotonie de preot. Astfel, Preacuviosul Părinte ierodiacon Nectarie Turi a fost hirotonit ieromonah pe seama Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” de la Bobota.
Mănăstirea Voivodeni este așezată la marginea satului cu același nume, situat la granița județului Sălaj cu județul Cluj. Satul Voivodeni a fost atestat documentar în urmă cu aproape 700 de ani, odată cu atestarea documentară a satului pomenindu-se despre așezarea unui eremit în hotarele acestei localități. Locul în care s-a nevoit acesta nu a fost uitat, el numindu-se Râmeț. Aici, în Râmeț, tradiția locului spune că ar fi funcționat un schit, iar după ce acesta s-a desființat aici s-ar fi stabilit vatra satului.
Pornind de la aceste tradiții locale, cosemnate în toponimia locurilor, s-a luat inițiativa ridicării unei mănăstiri. Dorința de a reînvia o veche vatră monahală, rămasă în conștiința locuitorilor acestor meleaguri, a devenit realitate prin aprobarea acestui deziderat de către Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Bihorului și Sălajului în 27 noiembrie 2000.
Lucrările efective au debutat în anul 2002, imediat după sfințirea pietrei de temelie la biserica schitului de către Preasfințitul Părinte Petroniu, pe atunci Arhiereu Vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului. Astfel, cu timpul au fost ridicate corpul de chilii, bucătăria, trapeza, anexele gospodărești, un altar de vară precum și biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.
În prezent obștea sfintei mănăstiri numără trei viețuitori, stareț al acestui așezământ monahal fiind Preacuviosul Părinte Protosinghel Ghelasie Spătăcean.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1079, Ultimul acces: 2019-08-17 08:04:42

»  Tabără națională de pictură la Mănăstirea Voivodeni (2013-07-06)

 Închide 

Tabără națională de pictură la Mănăstirea Voivodeni

[2013-07-06]
La Mănăstirea Voivodeni, județul Sălaj, se va deschide tabăra de pictură a icoanelor pe sticlă, pentru membrii școlilor de arte din țară. Cursurile urmăresc inițierea în tehnica de pictură care respectă stilul tradițional de la Nicula, județul Cluj. Icoanele realizate în tabără vor fi expuse la mănăstire, cu ocazia hramului „Schimbarea la față“.
La Mănăstirea „Schimbarea la Faț㓠Voivodeni, județul Sălaj, are loc, în perioada 8-12 iulie, tabăra națională de iconografie pe sticlă, aflată la ediția a V-a și organizată de Consiliul Județean Cluj și Școala Populară de Arte „Tudor Jarda“ din Cluj. În această tabără se vor realiza icoane pe sticlă după izvoade care respectă stilul tradițional dezvoltat în satul Nicula din județul Cluj.
Icoanele realizate în tabără vor fi expuse la mănăstire de hramul acesteia, din 6 august, „Schimbarea la față“. De asemenea, vor fi expuse în cadrul expozițiilor pe care le va organiza Școala de Arte din Cluj-Napoca în diverse locații în anii 2013 și 2014, conform unui comunicat al Școlii de Arte clujene.
Instituția organizatoare pune la dispoziția participanților materialele de lucru. De asemenea, se asigură cazarea și masa participanților pe tot timpul desfășurării taberei. La tabără participă cursanți ai școlilor de arte din țară de la secțiile de iconografie, artiști iconari din județul Cluj și din țară, copii din comuna Dragu, județul Sălaj. Coordonatorii acestui proiect sunt Niculia Albu și Sorin Albu, cu sprijinul starețului Mănăstrii Voivodeni, Ghelasie Spătăcean.
Schit cu o veche tradiție
Odată cu atestarea documentară a satului, în urmă cu aproximativ 700 de ani, se menționează și despre așezarea unui eremit în hotarele acestui sat, iar tradiția locului spune că în zonă ar fi funcționat un schit. Dorința de a reînvia o veche vatră monahală, rămasă în conștiința locuitorilor acestor meleaguri, a devenit realitate prin aprobarea Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului, în 27 noiembrie 2000. Lucrările au debutat în anul 2002, imediat după punerea pietrei de temelie la biserica schitului de către Preasfințitul Petroniu, pe atunci arhiereu vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului. În acest timp s-au ridicat: un altar de vară, corpul de chilii, bucătăria, trapeza și anexele gospodărești. De asemenea, a fost târnosită biserica-paraclis cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului“. În duminici și sărbători, mulțime de credincioși sălăjeni, dar și din țară caută odihna și liniștea duhovnicească din acest loc, care, cu ocazia hramului, adună mii de pelerini.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1889, Ultimul acces: 2019-08-17 08:04:42


Nr. vizualizări:2468
Data ultimei vizualizări:2019-08-17 08:04:42
Data actualizare:2009-11-12 02:19:17
Data încărcării:2009-11-12 02:19:17
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0