Warning: gettimeofday(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/biseric1/public_html/index.php on line 2
Sfantu Gheorghe :: Biserca Sf . Gheorghe
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserca Sf . Gheorghe
Sfântu Gheorghe
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox de rit vechi
Localitate:Sfântu Gheorghe
Comună:Sfântu Gheorghe
Județ:Tulcea
Cod poștal:827195
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.psse.ro
www.cjTulcea.ro
www.prefecturaTulcea.ro
Hram:Sf. M. Mc. Gheorghe,
Știri despre biserică:

»  Vizită arhierească în Parohia Sfântul Gheorghe - Deltă din Prot. Tulcea (2012-07-25)

 Închide 

Vizită arhierească în Parohia Sfântul Gheorghe - Deltă din Prot. Tulcea

[2012-07-25]
Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a vizitat, marți, 24 iulie 2012, Parohia 'Sfântul Gheorghe' - Deltă din Protopopiatul Tulcea, greu încercată în urmă cu trei zile de un incendiu devastator, după cum informează episcopiatulcii.ro.
Provocat de un scurt circuit electric, incendiul a mistuit turla sfântului lăcaș cu hramul 'Sfântul Mucenic Gheorghe' , care în cele din urmă s-a prăbușit peste clădirea bisericii.
Preasfinția Sa a vizitat locul tragediei, luând împreună cu factorii responsabili măsurile necesare pentru restaurarea imediată a bisericii ca și pentru buna desfășurare a slujirii liturgice într-un spațiu improvizat în clopotniță.
Zidită în anul 1871 biserica a fost restaurată în ultimii ani și pictată în tehnica fresco fiind pregătită pentru sfințire.
Incendiul produs a distrus catapeteasma bisericii – o adevărată operă de artă de factură ruseasc㠖 precum și câteva icoane de patrimoniu. Credincioșii au reușit însă să salveze o mare parte din icoanele și obiectele de cult și să le adăpostească într-un loc sigur.
Preasfințitul Părinte Visarion a îndemnat pe părintele paroh Tulcianu Lucian, ca și pe credincioșii prezenți, la rugăciune, încurajându-i în această acțiune de restaurare a sfântului lăcaș.
În cuprinsul Episcopiei Tulcii va fi inițiată o colectă specială pentru ajutorarea parohiei 'Sfântul Gheorghe' - Deltă, greu încercată în aceste zile.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2333, Ultimul acces: 2019-08-25 13:10:29

»  Sfânta Liturghie Arhierească în localitatea Sfântul Gheorghe din Delta Dunării (2012-05-06)

 Închide 

Sfânta Liturghie Arhierească în localitatea Sfântul Gheorghe din Delta Dunării

[2012-05-06]
Credincioșii din localitatea Sfântul Gheorghe aflată în Delta Dunării au participat astăzi în număr foarte mare la Sfânta Liturghie arhierească oficiată în biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” de către P.S. Sa Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Arhid. Vasile Iulian.
În cuvântul de învățătură P.S. Sa a tâlcuit celor prezenți pericopa Evanghelică a Duminicii a IV –a după Sfintele Paști scoțând în evidență importanța și rolul credinței în dobândirea sănătății pierdute din varii motive.
„Și noi de multe ori suntem asemenea slăbănogului din Evanghelia de azi și așteptăm ani îndelungați să ne întâlnim cu Hristos Om și Dumnezeu ca să ne dăruiască și nouă tămăduire sufletului și trupului. Această întâlnire are loc întotdeauna în Vitezda duhovnicească adică în Biserică în care curg cele șapte izvoare ale harului spre tămăduirea tuturor” a spus P.S. Sa.
Zidită în anul 1861 sfântul locaș din această comună a fost împodobit cu o frumoasă pictură în stil bizantin fiind un reper spiritual atât pentru localnici cât și pentru numeroșii turiști ce vizitează acest loc mirific aflat la vărsarea Dunării în Mare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2398, Ultimul acces: 2019-08-25 13:10:29


Nr. vizualizări:2345
Data ultimei vizualizări:2019-08-25 13:10:29
Data actualizare:2014-09-09 09:11:34
Data încărcării:2011-05-08 09:57:17
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:BigY: 1
Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-05-08
Contor: 67

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2011-09-10
Aparat: Apple iPhone 3G
Contor: 6

Vedere de ansamblu
Foto: BigY