Muereasca de Sus :: Biserica Cuvioasa Parascheva - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Cuvioasa Parascheva
Muereasca de Sus
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Muereasca de Sus
Comună:Muereasca
Județ:Vâlcea
Cod poștal:247411
Persoană de contact :pr. Nicolae Braneanu
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiaramnicului.ro, www.cjValcea.ro, www.prefecturaValcea.ro
Preot:Nicolae Braneanu
Hram:Sf. Cuv. Parascheva
Stil arhitectonic:Tradițional muntenesc
Știri despre biserică:

»  Omul depărtat de Dumnezeu se izolează în el însuși – Arhiepiscopul Râmnicului (2018-10-23)

 Închide 

Omul depărtat de Dumnezeu se izolează în el însuși – Arhiepiscopul Râmnicului

[2018-10-23]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, le-a spus credincioșilor reuniți în rugăciune la biserica Muereasca de Sus c㠄Omul depărtat de Dumnezeu se izolează în el însuși” și se îndepărtează și de „comuniunea cu aproapele”.
În omilia rostită în timpul Sfintei Liturghii, ierarhul a insistat pe faptul c㠄depărtarea de Dumnezeu este astfel mormântul însingurării omului”, informează Eparhia Râmnicului.
Pentru a explica cât mai bine înțelesul textului biblic duminical, ce face referire la vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, Arhiepiscopul Varsanufie a valorificat cuvintele unuia dintre Părinții Bisericii.
Sfântul Ambrozie al Mediolanului a subliniat în opera sa că demonizatul vindecat de Mântuitorul Iisus Hristos, deși a purtat în el un mormânt al minții, el devine un templu al lui Dumnezeu.
Lăcașul de cult a aniversat 100 de ani de la construirea sa, Părintele Arhiepiscop amintind în acest sens c㠄la momentul realizării Marii Uniri, credincioșii acestei parohii participau la sfințirea bisericii ridicată spre cinstirea eroilor căzuți pe fronturile de luptă”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 354, Ultimul acces: 2019-10-20 21:51:04

»  Cercul pastoral-misionar Muereasca la Parohia Muereasca de Sus - Protop. Rm. Vâlcea (2013-06-26)

 Închide 

Cercul pastoral-misionar Muereasca la Parohia Muereasca de Sus - Protop. Rm. Vâlcea

[2013-06-26]
Întrucât anul 2013 este anul omagial al Sfinților împărați Constantin și Elena în Patriarhia Română, și în cadrul cercurilor pastorale se prezintă rolul și importanța Sfinților Împărați în apărarea dreptei credințe și susținerea Bisericii creștine, în Protopopiatul Rm. Vâlcea, s-a desfășurat marți, 25 iunie 2013, întâlnirea preoților din cercul pastoral „Muereasca” la Parohia Muereasca de Sus, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului
Întâlnirea, care s-a desfășurat în biserica „Cuvioasa Paraschiva” a Parohiei Muereasca de Sus în prezența preoților din parohiile: Bogdănești I, Bogdănești II, Bujoreni, Olteni, Fedeleșoiu, Runcu, Dăești I și Dăești II, s-a deschis prin oficiere slujbei Te Deum.
Tema întâlnirii intitulat㠄Edictul de la Milano (313) – toleranță și libertate pentru Biserica creștin㔠a fost prezentată de Pr. Ivan Vasile Cristian, preot slujitor la Parohia Muereasca de Sus.
După susținerea lucrării s-au discutat câteva aspecte cu privire la soluțiile adoptate de Constantin cel Mare pentru a păstra imperiul unit și a-l putea conduce, atât administrativ politic cât și financiar.
„În comparație cu problemele din imperiul creștin întemeiat de Constantin cel Mare, în cadrul întâlnirii au fost aduse în discuție probleme actuale pe care le întâmpină creștinismul zilelor noastre, cu referire la Biserica Ortodoxă, și anume fenomenul globalizării, europenizării tradiției creștine, care nu aduce altceva decât deprecierea adevăratelor valori morale și religioase întemeiate pe învățătura creștină transmisă de la Mântuitorul prin Apostoli apoi prin episcopi și preoți și înlocuirea acestor valori cu practici neopăgâne, cum ar fi înlocuirea sensului creștin al Crăciunului cu noul și mondenul „Moș Crăciun” și sensul creștin al Paștelui – Învierea Domnului, cu „iepurașul de Paște”, cadouri și petreceri devastatoare; pe lângă acestea adăugându-se și o stare de pasivitate a preotului ortodox, uneori conservator al unor tradiții neînțelese și neadaptate la noua societate. Revigorarea creștinismului în momentul de față este posibilă prin implicarea activă a preotului în problemele sociale, prin activități catehetice, misionare și social filantropice.”, a spus Pr. Alin Gherghinoiu, Protopop de Râmnicu Vâlcea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1734, Ultimul acces: 2019-10-20 21:51:04


Nr. vizualizări:1602
Data ultimei vizualizări:2019-10-20 21:51:04
Data actualizare:2011-08-16 18:48:12
Data încărcării:2011-08-16 18:48:12
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Constantin Banciu: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-08-13
Aparat: NIKON E8800
Contor: 116

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu