Bacau :: Biserica Acoperamantul Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Acoperământul Maicii Domnului
Bacău
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bacău
Județ:Bacău
Adresa:strada Calugăreni nr. 9e
Cod poștal:600000
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.epr.ro, www.primariaBacau.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Ichim-Radu Gabriel
Hram:Acoperământul Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Lemn
Înalțime maximă:27m
Detalii:Biserica noastră este o urmașă a construcțiilor vechi din Maramureș, acum monumente istorice Unesco. Planul bisericii este dreptunghiular și simplu, cu un turn-clopotniță amplasat pe pronaos - prevăzut cu un foișor în vârful căruia este fixată o Sfântă Cruce.
Construită inițial ca un lăcaș de cult pentru persoanele cu deficiențe de auz, biserica are acum din ce în ce mai mulți enoriași.
Acest sfânt lăcaș a fost înălțat întru slava lui Dumnezeu, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Eftimie - Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și a Preasfințitului Ioachim Băcăuanul - Episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la inițiativa preotului Ichim-Radu Gabriel, venind în sprijinul celor peste 1025 de persoane cu deficiențe de auz și de vorbire din întreaga Arhiepiscopie a Romanului și Bacăului.
Construită inițial ca un lăcaș de cult pentru persoanele cu deficiențe de auz, biserica are acum din ce în ce mai mulți enoriași.
Încă de la intrare ai senzația că ești în altă lume. Pridvorul are un aspect rustic. Băncuțele din lemn acoperite cu pleduri țesute în casă, mușcatele și petuniile pe care le întâlnești la tot pasul îți aduc liniște sufletească. Cele două policandre ale bisericii sunt făcute din coarne de cerb de un meșter popular din Bucovina. Toate păstrează același aer tradițional, arhaic.
Alte informații:Biserica "Acoperământul Maicii Domnului" este prima din Bacău construită special pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire. Aici se pot ruga, îl pot descoperi și cunoaște pe Dumnezeu, pot să se bucure de iubirea divină. Știm că și surdo-muții sunt făpturile lui Dumnezeu, cu dorințe, vise și planuri, dar și cu multe căderi în păcat. În această biserică își găsesc duhovnicul care le înțelege limbajul mimico-gestual, care le "ascultă" grijile, care-i va călăuzi pe calea mântuirii.
Nr. vizualizări:14244
Data ultimei vizualizări:2024-05-23 20:49:23
Data ultimei actualizări:2017-08-23 11:47:45
Data încărcării pe sit:2011-09-17 13:18:47
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2014-06-20
Contor: 1120

Vedere din lateral
Foto: Bogdan Apostoaia