Halmasd :: Biserica Greco-catolica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Greco-catolică
Halmășd
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Greco-catolic
Localitate:Halmășd
Comună:Halmășd
Județ:Sălaj
Cod poștal:457160
Persoană de contact :Pr. Chiriloaei Marius Mihai
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @gmail.com
Adrese utile:www.egco.ro
primariaHalmasd.ro
www.cjSJ.ro
www.prefecturaSalaj.ro
Preot:Chiriloaei Marius Mihai
Știri despre biserică:

»  Sfințirea noii biserici din Halmașd (2017-06-27)

 Închide 

Sfințirea noii biserici din Halmașd

[2017-06-27]
Sfințire la Halmașd
27.06.2017, Oradea (Catholica) - Pentru credincioșii parohiei Halmașd, Duminica a III-a după Rusalii a fost o zi cu multe binecuvântări și mare bucurie, în această zi având loc sfințirea noii biserici greco-catolice din localitate. Credincioși, copii îmbrăcați în port popular și preoți, în frunte cu pr. paroh Ciprian Ioan Burdaș, l-au întâmpinat pe Preasfințitul Virgil Bercea, Episcopul greco-catolic de Oradea, cu pâine, sare și flori. A urmat ritualul sfințirii pereților exteriori cu apă sfințită și ungere cu mir, apoi au fost așezate în piciorul sfintei mese moaște de martiri. După spălarea cu apă și săpun, apă de trandafir, a urmat ungerea cu mir a mesei altarului și înveșmântarea, urmată de sfințirea pereților interiori și a iconostasului, citim în materialul de pe EGCO.ro.
Sfânta Liturghie a fost oficiată alături de un sobor de preoți în fața bisericii, pe scena special amenajată. În cuvântul de învățătură adresat de către Preasfinția Sa, referitor la pericopa evanghelică a predicării de pe munte, a subliniat faptul c㠄Mântuitorul ne îndeamnă să fim atenți unde ne este sufletul și viața noastră îndreptată, către cer sau către partea materială”. De asemenea a felicitat și credincioșii din Halmașd pentru implicarea pe care au depus-o pentru zidirea acestui sfânt locaș: „Astăzi suntem tot pe un munte, un alt munte al Fericirilor. Ați făcut această biserică pentru a fi fericiți, buni, credincioși de succes, pentru a face binele. Tot ceea ce ați făcut pentru această biserică ați făcut pentru Împărăția lui Dumnezeu”.
„Această Împărăție a lui Dumnezeu de fericire, bine, iubire, îndelungă răbdare să coboare prin Spiritul Sfânt asupra dumneavoastră și asupra celor dragi”. La încheierea Sfintei Liturghii, pr. Ciprian Ioan Burdaș a mulțumit tuturor celor implicați la zidirea acestei biserici, aceștia primind din partea Preasfinției Sale diplome de apreciere pentru implicarea activă în viața Bisericii. Biserica poartă hramul Sfântului Anton de Padova și a fost zidită prin strădania preoților Marius Chiriloaei și Ciprian Ioan Burdaș.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 520, Ultimul acces: 2019-06-15 22:48:17


Nr. vizualizări:1696
Data ultimei vizualizări:2019-06-15 05:53:00
Data actualizare:2012-02-23 12:42:54
Data încărcării:2012-02-23 12:42:54
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2012-10-19
Contor: 53

Vedere din față
Foto: Panoramio.com

Data: 2012-10-19
Contor: 27

Vedere parțială
Foto: Panoramio.com