Flamanzi :: Biserica Pogorarea Sfantului Duh - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Pogorârea Sfântului Duh
Flămânzi
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Flămânzi
Județ:Botoșani
Adresa:Cartier Cordun
Cod poștal:717155
Telefon :0746... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @gmail.com
Adresa web Biserica:flamanzicordun.iasi.mmb.ro
Adrese utile:protopopiatulHarlau.iasi.mmb.ro, www.mmb.ro, www.primariaflamanzi.ro, www.cjBotosani.ro, bt.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Mihai-Marius Pîjîn
Hram:Pogorârea Sfântului Duh
Detalii:Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din orașul Flămânzi a fost construită între anii 1807-1813 de către marele vornic Teodor Balș, supranumit și „Frederic”.
Sfințirea s-a făcut, după cum reiese din pomelnicul ctitorilor de la proscomidiar, de către Î. P. S. Veniamin Costachi la 10 iulie 1813. Biserica a servit pentru slujbe religioase familiei și apropiaților vornicului Teodor Balș, iar pentru locuitorii satului, Teodor Balș a ridicat în 1827 biserica „Sf. Nicolae”, undeva mai în vale.
Alte informații:Biserica este construită din cărămidă și piatră, având o lungime de 25 m și lățimea de 11 metri. Înălțimea acesteia ajunge în vârful crucii de pe clopotniță la 27 metri. Forma bisericii este dreptunghiulară și arcuită înspre răsărit. Intrarea în biserică se face prin partea de sud printr-un pridvor, din care, prin stânga intrării, ridică scările la turlă, prin zidul peretelui de apus. Biserica se bucură de o construcție sănătoasă, zidul având chiar 1, 5 m grosime, fiind destul de încăpătoare. Fiind alcătuită conform tradiției bisericești, biserica are în componența sa, pe lângă pridvor, pronaos, naos și Sf. Altar, încă două încăperi: una în partea de nord a naosului, care servește pentru spovedanie; și alta în partea de sud a altarului, care servește drept veșmântar.
Nr. vizualizări:3234
Data ultimei vizualizări:2025-04-26 03:51:31
Data ultimei actualizări:2013-12-26 11:44:38
Data încărcării pe sit:2012-07-08 17:59:41
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0