Zalau :: Biserica Pogorarea Sf. Duh - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Pogorârea Sf. Duh
Zalău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Zalău
Județ:Sălaj
Adresa:strada Lt. Col. T. Moldoveanu nr. 10a
Cod poștal:450076
Telefon :0748... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.episcopiasalajului.ro
www.zalauSj.ro
www.cjSJ.ro
www.prefecturaSalaj.ro
Preot:Claudiu Nechita
Hram:Pogorârea Sf. Duh,
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Construită în 2001.
Știri despre biserică:

»  Zalău: Sărbătoarea Botezului Domnului la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” (2017-01-06)

 Închide 

Zalău: Sărbătoarea Botezului Domnului la Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”

[2017-01-06]
de Andrei Pau

În ziua praznicului Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat vineri, 6 ianuarie 2017, Sfânta Liturghie la Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Zalău.
În continuare, a fost oficiată slujba sfințirii celei mari a apei, la care au participat numeroși credincioși, notează site-ul oficial al Episcopiei Sălajului.
Cei prezenți au dus, apoi, Agheasma mare la casele lor, pentru a o consuma cu toată evlavia până la odovania praznicului.
***
Piatra de temelie a bisericii Pogorârea Sfântului Duh din cartierul zălăuan Porolissum a fost sfințită la sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh, în anul 2000. În anul 2004, Preasfințitul Părinte Petroniu a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la noua biserică, iar în anul 2009, Preasfinția Sa a sfințit și casa parohială.
Anul 2016 a fost unul important în istoria acestei parohii, întrucât, în data 12 iunie, locașul de cult a fost sfințit de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului și de Preasfințitul Părinte Petroniu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1580, Ultimul acces: 2019-06-16 08:45:27

»  Școală de vară la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău (2016-08-12)

 Închide 

Școală de vară la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

[2016-08-12]
de Iulian Dumitrascu

Scoala de vara la Parohia ,,Pogorarea Sfantului Duh! din Zalau (5)
În perioada 08-12 august 2016, Episcopia Sălajului a organizat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu, a doua ediție a programului socio-educativ Școala de vară Porolissum, după cum ne-a precizat Pr. Claudiu Nechita, Consilier social-filantropic al Eparhiei.
Acest program, în care sunt implicați 52 de copii cu vârste cuprinse între 6-15 ani, își propune să ofere elevilor o alternativă de petrecere a timpului liber, în perioada vacanței școlare. În această perioadă se vor derula activități diferențiate pe categorii de vârstă, în vederea dezvoltării unor abilități practice, de cunoaștere, artistice și de socializare, în spiritul promovării valorilor moral -creștine.
Spațiul desfășurării acestor activități este oferit, la fel ca în ediția anterioară, de Școala Generală ,Porolissum din Zalău, locație în care, pe lângă atelierele de creație și comunicare propuse copiilor de animatori de tineret, profesori, psihopedagogi și artiști populari, coordonați de doamnele profesoare Ștefania Nechita și Alina Blaj, se servește gratuit masa de prânz pe toată perioada programului.
O mare bucurie și o vădită emoție le-au fost aduse copiilor, joi, odată cu vizita Preasfințitului Părinte Petroniu. Acesta le-a vorbit copiilor despre icoana pe sticlă, despre cumințenie și frumusețea sufletească și a mulțumit voluntarilor implicați, împărțind tuturor iconițe și dulciuri.
Toate creațiile tinerilor creștini vor fi expuse spre vânzare în biserica Pogorârea Sfântului Duh din Zalău, în vederea obținerii unui fond din care, la începutul anului școlar, vor fi ajutați cu rechizite școlare și îmbracăminte copiii proveniți din familii cu venituri reduse.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1614, Ultimul acces: 2019-06-16 08:45:27

»  Târnosirea bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău (2016-06-13)

 Închide 

Târnosirea bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

[2016-06-13]
de Iulian Dumitrascu

Tarnosirea bisericii din cartierul Porolissum (25)
Cu o săptămână înainte de sărbătoarea Rusaliilor, biserica Pogorârea Sfântului Duh din Zalău a fost târnosită de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Chiriarhul locului, după cum ne-a precizat Arhid. Adrian Onica.
Alături de cei doi ierarhi au slujit la acest eveniment unic în viața parohiei peste 40 de preoți și diaconi, curtea locașului de cult devenind neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au dorit să fie prezenți la sărbătoarea bisericii. După depunerea Sfintelor Moaște în piciorul Sfintei Mese și ungerea cu Sfântul și Marele Mir și stropirea cu aghiasmă, Sfânta Liturghie a fost săvârșită pe un podium amenajat în vecinătatea locașului de cult.
Cuvântul a fost rostit de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei. La final, Înaltpreasfinția Sa a oferit părintelui paroh Claudiu Nechita Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție bisericească a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, iar Preasfințitul Părinte Petroniu a oferit celor doi părinți slujitori la această biserică diplome de apreciere pentru bogata lor activitate administrativ-gospodărească, dar și pastoral misionară. Aceleași diplome au fost oferite membrilor Consiliului parohial, dar și principalilor binefăcători care au ajutat la ridicarea bisericii în cei 16 ani.
Biserica Pogorârea Sfântului Duh din Zalău este o biserică nouă, piatra de temeie a acestui locaș de cult fiind sfințită în anul 2000, încă de la început lucrările fiind coordonate de către părintele Alexandru Horvat. Concomitent cu ridicarea bisericii a fost înălțată casa parohială și anexele de pe lângă locașul de cult. În urma trecerii la Domnul a părintelui paroh Alexandru Horvat, la sfârșitul lunii iulie a anului 2014, Preasfințitul Părinte Petroniu a numit ca paroh pe Preacucernicul Părinte Claudiu Nechita, apropiat colaborator al părintelui Alexandru Horvat, care alături de părintele Ioan Pop, preot coslujitor la această biserică, a dus la final lucrările la această Casă a lui Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1835, Ultimul acces: 2019-06-16 08:45:27

»  Atelier de încondeiere la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău (2016-04-29)

 Închide 

Atelier de încondeiere la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

[2016-04-29]
de Gratian Moldovan

IMG_0870
Atelierul de încondeiere a ouălor de Paști, condus de meșterul popular Ana Pop din localitate, s-a deschis în perioada 26-29 aprilie 2016, în parohia Pogorârea Sfântului Duh din Zalău.
Au fost predate celor 20 de copii care au participat la activități, atât vechi tehnici populare cât și tehnici mai noi de pregătire a sărbătorilor pascale prin vopsirea ouălor.De asemenea, prin preoții care litirghisesc în această parohie, copii au fost familiarizați cu simbolistica și înțelesul acestor vechi tradiții românești.
„Rezultatul acestor activități va fi vizibil atât pentru părinți cât și pentru cei interesați în expoziția care va avea loc în cea de a doua zi de Paști”, a subliniat pr. Claudiu Nechita, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1752, Ultimul acces: 2019-06-16 08:45:27

»  Sărbătoarea Botezului Domnului la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău (2016-01-06)

 Închide 

Sărbătoarea Botezului Domnului la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Zalău

[2016-01-06]
În ziua sărbătorii Botezului Domnului, miercuri, 06 ianuarie 2016, 0, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei Pogorârea Sfântului Duh din Zalău. Cu acest prilej Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Potrivit rânduielii bisericești, la finalul Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba sfințirii celei mari a apei. La slujbă au participat numeroși credincioși și potrivit tradiției, aceștia au fost binecuvântați de către preoți cu aghiasma mare. Cei prezenți au dus apoi aghiasma mare la casele lor pentru a o consuma cu toată evlavia până la odovania praznicului.
„Piatra de temelie a bisericii Pogorârea Sfântului Duh din cartierul zălăuan Porolissum a fost sfințită la sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh din anul 2000, misiunea ridicării acestei biserici fiindu-i încredințată Preacucernicului Părinte Alexandru Horvat. În anul 2004 Preasfințitul Părinte Petroniu a săvârșit slujba de binecuvântare a lucrărilor efectuate la noul locaș de cult, iar în anul 2009 a fost sfințită de către Preasfinția Sa și casa parohială. În urma trecerii la Domnul a părintelui paroh Alexandru Horvat, la sfârșitul lunii iulie a anului 2014, Preasfințitul Părinte Petroniu a numit ca preot paroh pe Preacucernicul Părinte Claudiu Nechita, apropiat colaborator al părintelui Alexandru Horvat, în calitate de inspector în cadrul Sectorului social-filantropic de la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului”, a precizat Arhid. Adrian Onica, Consilier Cultural al Eparhiei.
Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Zalău desfășoară pe parcursul întregului an numeroase acțiuni social-filantropice, cu precădere în perioada sărbătorilor mari ale creștinătății.
Anul 2016 va fi un an important în istoria acestei parohii întrucât se dorește ca locașul de cult să sfințit. De altfel, Preasfințitul Părinte Petroniu a anunțat astăzi că slujba târnosirii va fi săvârșită pe data 12 iunie 2016, la acest eveniment urmând a lua parte și Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1912, Ultimul acces: 2019-06-16 08:45:27


Nr. vizualizări:2541
Data ultimei vizualizări:2019-06-16 08:45:27
Data actualizare:2016-07-18 11:33:43
Data încărcării:2012-10-12 12:04:38
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2016-07-18
Contor: 117

Vizita IPS Andrei
Foto: Voluntar

Data: 2016-06-12
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D7000
Contor: 52

Vizita IPS Andrei
Foto: Voluntar