Zalau :: Biserica Nasterea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Nașterea Maicii Domnului
Zalău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Zalău
Județ:Sălaj
Adresa:bulevardul Mihai Viteazu nr. 87
Cod poștal:450025
Telefon :0260... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.parohia-zalau-nasterea-maicii-domnului.episcopiasalajului.ro
Adrese utile:www.episcopiasalajului.ro
www.zalauSj.ro
www.cjSJ.ro
www.prefecturaSalaj.ro
Preot:Ioan Ardelean, Vasile Brete
Hram:Nașterea Domnului,
Detalii:În construcție din 2001.
Știri despre biserică:

»  Crucea Transilvană acordată parohului bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Zalău (2017-09-11)

 Închide 

Crucea Transilvană acordată parohului bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Zalău

[2017-09-11]
de Gheorghe Anghel

Zi-de-sarbatoare-la-biserica-Nasterea-Maicii-Domnului-din-Zalaui-11
Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a acordat, duminica aceasta, părintelui Ion Ardelean distincția Crucea Transilvană. Cea mai înaltă distincție a Mitropoliei a fost oferită parohului bisericii Nașterea Maicii Domnului din Zalău, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în cei 30 de ani de slujire în Biserica Ortodoxă.
Părintele Ion Ardelean este slujitor al Bisericii de peste 30 de ani, fiind hirotonit preot în anul 1985. Începând cu anul 2002 a fost transferat la parohia ,,Nașterea Maicii Domnului” din Zalău, iar din anul 2009 ocupă și funcția de consilier administrativ-bisericesc la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.
Duminică, 10 septembrie 2017, credincioșii parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Zalău s-au rugat împreună cu doi ierarhi ai Bisericii noastre. Sfânta Liturghie a fost oficiată, în lăcașul de cult, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, și Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.
În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Clujului a rostit un cuvânt de învățătură cu tema: „Sfânta Cruce, izvorul tainic”.
La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Petroniu a rostit un cuvânt de bun venit adresat Înaltpreasfințitului Părinte Andrei și l-a felicitat pe părintele paroh Ion Ardelean, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Sălajului, pentru întreaga activitate desfășurată.
În continuare, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit părintelui Ion Ardelean Crucea Transilvană, cea mai înaltă distincție bisericească a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului. La rândul său, parohul a mulțumit celor doi ierarhi pentru prezență și le-a dăruit câte o icoană.
Piatra de temelie a locașului de cult „Nașterea Maicii Domnului” din Zalău a fost sfințită în anul 2000. Până în acel moment, slujbele bisericești se săvârșeau în demisolul bisericii. În momentul de față, s-a încheiat tencuirea exterioară a locașului de cult, iar în interior biserica este pregătită pentru pictură.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1097, Ultimul acces: 2019-07-23 16:48:48

»  Zalău: PS Petroniu a slujit în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” (2016-09-08)

 Închide 

Zalău: PS Petroniu a slujit în Parohia „Nașterea Maicii Domnului”

[2016-09-08]
de Iulian Dumitrascu

liturghie-arhiereasca-la-biserica-nasterea-maicii-domnului-din-zalau-7
Cu ocazia hramului bisericii parohiei Nașterea Maicii Domnului din Zalău, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat joi, 8 septembrie 2016, Sfânta Liturghie, în prezența a numeroși credincioși, informează site-ul oficial al Eparhiei.
La sosire, Preasfinția Sa a fost întâmpinat în fața locașului de cult de părinții slujitori la această biserică: Pr. Ion Ardelean, consilierul administrativ-bisericesc al Episcopiei Sălajului, și Pr. Vasile Brete, preot coslujitor.
Ierarhul a rostit și un cuvânt în care a vorbit despre semnificația sărbătorii de astăzi în viața noastră.
Piatra de temelie a bisericii Nașterea Maicii Domnului din Zalău a fost sfințită în anul 2000. În Joia Mare din primăvara anului 2015 s-a slujit pentru prima dată în biserica propriu-zisă, când Preasfințitul Părinte Petroniu a binecuvântat lucrările săvârșite la locașul de cult. Până în acel moment slujbele bisericești s-au săvârșit în demisolul bisericii. În momentul de față s-a finalizat tencuirea exterioară a bisericii, iar în interior locașul de cult este pregătit pentru pictură.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1566, Ultimul acces: 2019-07-23 16:48:48

»  Liturghie Arhierească la biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Zalău (2015-09-13)

 Închide 

Liturghie Arhierească la biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Zalău

[2015-09-13]
În Duminica dinaintea Înălțării Sfintei Cruci, la 13 septembrie 2015, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor cartierului Dumbrava Nord, Zalău.
Liturghie arhierească
Cu acest prilej, Episcopul Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei cu hramul Nașterea Maicii Domnului, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
Din soborul slujitor au făcut parte și: Preacucernicul Părinte paroh Ion Ardelean, Preacucernicul Părinte Vasile Brete și Preacucernicul Părinte Gheorghe Ghiuruțan.
Crucea sălăjeană pentru preotul paroh
La finalul Sfintei Liturghii, pentru bogata activitate pastoral-misionară și administrativ-gospodărească, Preasfințitul Părinte Petroniu i-a acordat părintelui paroh Ion Ardelean Crucea Sălăjană, cea mai înaltă distincție bisericească a Episcopiei Sălajului, după cum aflăm de la Arhid. Adrian Onica, Secretar Eparhial în cadrul Episcopiei Sălajului.
Părintele Ion Ardelean este slujitor al Bisericii de peste 30 de ani, fiind hirotonit preot în anul 1985. Începând cu anul 2002 a fost transferat la parohia Nașterea Maicii Domnului din Zalău. Din anul 2009, Preacucernicia Sa ocupă și funcția de consilier administrativ-bisericesc la Centrul Eparhial al Episcopiei Sălajului.
***
Piatra de temelie a bisericii Nașterea Maicii Domnului din Zalău a fost sfințită în anul 2000. În prezent se lucrează la tencuirea exterioară a bisericii, iar în interior, locașul de cult este pregătit pentru a fi pictat.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1774, Ultimul acces: 2019-07-23 16:48:48

»  Denia celor 12 Evanghelii la Zalău (2015-04-10)

 Închide 

Denia celor 12 Evanghelii la Zalău

[2015-04-10]
La biserica “Nașterea Maicii Domnului” din Municipiul Zalău, Denia celor 12 Evanghelii a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. Alături de Preasfinția Sa au mai slujit Preacucernicul Părinte paroh Ioan Ardelean, Preacuviosul Părinte Antonie Pința, Preacucernicul Părinte Vasile Brete și Preacucernicul Părinte Mihai Dobocan. Pe lângă încărcătura duhovnicească a slujbei deniei, solemnitatea zilei a fost dată și de faptul că aceasta a fost prima slujbă săvârșită în noul locaș de cult, până acum slujbele desfășurându-se în paraclisul de la demisolul bisericii. Cu acest prilej, înainte de începerea slujbei deniilor, Preasfințitul Părinte Petroniu a binecuvântat lucrările efectuate, stropind locașul de cult cu aghiasmă, după cum ne-a transmis Arhid. Adrian Onica.
La slujbă au participat credincioșii cartierului zălăuan Dumnrava Nord, credincioși prin a căror jertfelnicie s-a și ridicat această biserică. Piatra de temelie a acestui locaș de cult a fost sfințită în anul 2000, în prezent biserica fiind pregătită pentru a fi pictată.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2034, Ultimul acces: 2019-07-23 16:48:48


Nr. vizualizări:2142
Data ultimei vizualizări:2019-07-23 16:48:48
Data actualizare:2012-10-12 12:08:32
Data încărcării:2012-10-12 12:08:32
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0