Malaia :: Manastirea Malaia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Mălaia
Malaia
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Malaia
Comună:Malaia
Județ:Vâlcea
Cod poștal:247335
Persoană de contact :Stareță Mon. Ioana Roznov
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adresa web Biserica:www.arhiram.ro/manastiri/manastirea-malaia
Adrese utile:www.arhiepiscopiaramnicului.ro, www.primaria-malaia.ro, www.cjValcea.ro, www.prefecturaValcea.ro
Hram:Înălțarea Sf. Cruci, Sf. Ioan Rusu
Detalii:iatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii de maici cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Mc. Ioan Rusul” a fost pusă la data de 12 iunie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Ctitorii mănăstirii sunt Preotul Ioan Comăneci cu familia, împreună cu sponsorul principal Frank Timiș. Ansamblul mănăstiresc de la Mălaia cuprinde biserica mare și un arhondaric pe două nivele cu 25 de chilii.
Biserica este în formă de cruce bizantină, cu pridvor, având lungimea de 37 m. Planul și arhitectura mănăstirii au fost realizate de Părintele Ioan Comăneci. Echipa de constructori a fost formată din viețuitori ai Mănăstirilor „Sfinții Trei Ierarhi” de la Gruiul Lupului și „Pogorârea Duhului Sfânt” de la Blănoiu sub coordonarea Pr. Ioan Comăneci. Obștea mănăstirii cuprinde 7 maici, conduse de monahia Ioana Roznov.
Știri despre biserică:

»  Sobor de ierarhi în rugăciune la hramul Mănăstirii vălcene „Înălțarea Sfintei Cruci” (2017-03-20)

 Închide 

Sobor de ierarhi în rugăciune la hramul Mănăstirii vălcene „Înălțarea Sfintei Cruci”

[2017-03-20]
de Sorin Ionițe

În Duminica a treia din Postul Mare, la Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci din Mălaia, județul Vâlcea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi, preoți și iereomonahi, condus de IPS Varsanufie.
În 19 martie 2017, au slujit împreună cu Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Cu prilejul hramului, IPS Varsanufie a adus și așezat spre închinare în sfântul locaș o raclă de argint cu părticele din moaștele Sfântului Mucenic Ioan Rusul, ocrotitorul mănăstirii.
În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa a expus preînchipuirile Sfintei Cruci în Vechiul Testament și importanța pe care aceasta o capătă odată cu jertfa Mântuitorului.
Sfanta Cruce rămâne altarul pe care a fost jertfit Mântuitorul Hristos, devenind obiectul sfânt și mântuitor pentru orice creștin, întărirea Bisericii, păzitoare nebiruită, putere asupra vrăjmașilor, a adăugat IPS Varsanufie.
Chiriarhul locului a explicat în continuare că cinstirea Sfintei Cruci, este prilej de bucurie duhovnicească, deoarece prin Cruce ajungem la Înviere și prin Ea s-a realizat mântuirea a toată lumea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1411, Ultimul acces: 2020-07-13 16:01:19

»  Slujire Arhierească la Mănăstirea vâlceană Înălțarea Sfintei Cruci din comuna Mălaia (2014-03-30)

 Închide 

Slujire Arhierească la Mănăstirea vâlceană Înălțarea Sfintei Cruci din comuna Mălaia

[2014-03-30]
În Duminica a IV-a din Postul Mare, „a Sfântului Ioan Scărarul”, astăzi, 31 martie 2014, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a vizitat tânăra obște monahală a Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” din comuna Mălaia, județul Vâlcea, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Bucuria duhovnicească a fost îndoită prin săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de sfințire a picturii și catapetesmei noului paraclis cu hramul „Sfântul Mărturisitor Ioan Rusul”, construit în corpul de chilii al mănăstirii.
Sfânta Liturghie și slujba de sfințire a paraclisului au fost oficiate în sobor de preoți și diaconi de către Preasfințitul Episcop Emilian Lovișteanul.
În timpul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a hirotonit întru ierodiacon pe monahul Ghelasie Marian Anca pe seama Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” – Gruiul Lupului, comuna Racovița, județul Vâlcea.
După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Părinte Emilian, a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat înțelesurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică a Sfântului Evanghelist Marcu, iar în partea a doua a predicii a elogiat viața duhovnicească a Sfântului Ioan Scărarul. „Din viața și învățătura Sfântului Ioan Scărarul și din scrierile Sfinților Părinți învățăm să urcăm pe treptele creștine și să împlinim voia lui Dumnezeu fie că suntem în mănăstiri sau în comunitățile parohiale. Totodată, este bine să luptăm cu ispite și cu păcatele care ne cuprind de multe ori viața pământească pentru a ieșii biruitori din această luptă. Însă pentru a birui păcatul și ispitele ne trebuie multă credință, răbdare și multă dragoste, dar mai ales ajutorul lui Dumnezeu.”, a spus Părintele Ierarh.
Răspunsurile la strană au fost date de către un grup de maici din obștea mănăstirii în frunte cu maica stareță Ioana Roznov.
La sărbătoarea Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” de la Mălaia au luat parte Părintele protosinghel Macarie Roman, starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” – Gruiul Lupului și pelerini din eparhie, dar și din țară.
Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci”, se află pe DN7 – Râmnicu Vâlcea - Sibiu, ramificație la stânga de la Brezoi spre Voineasa (DJ 7A), în comuna Mălaia, pe frumoasa și pitoreasca Vale a Lotrului, situată la altitudinea de circa 700 m.
Piatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii de maici cu Hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Măr. Ioan Rusul” a fost pusă la data de 12 iunie 2012, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Ctitorii mănăstirii sunt Preotul Ioan Comăneci cu familia, împreună cu Frank Timiș. Ansamblul mănăstiresc de la Mălaia cuprinde biserica mare și un corp zidit pe două nivele cu un paraclis și 25 de chilii.
Biserica este în formă de cruce bizantină, cu pridvor, având lungimea de 37 m. Planul și arhitectura mănăstirii au fost realizate de Părintele Ioan Comăneci. Echipa de constructori a fost formată din viețuitori ai Mănăstirilor „Sfinții Trei Ierarhi” de la Gruiul Lupului și „Pogorârea Duhului Sfânt” de la Blănoiu sub coordonarea Pr. Ioan Comăneci. Obștea mănăstirii are 7 maici, conduse de monahia Ioana Roznov.

Sursa: www.InterCer.net


Contor Accesări: 2523, Ultimul acces: 2020-07-13 16:01:19


Nr. vizualizări:2376
Data ultimei vizualizări:2020-07-13 16:01:19
Data actualizare:2014-02-04 22:15:00
Data încărcării:2014-02-04 22:14:35
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:10
Fotografi:Constantin Banciu: 9, internet: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 110

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 67

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2017-09-08
Contor: 32

Vedere din față
Foto: internet

Data: 2015-05-31
Contor: 65

Vedere panoramică
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 67

Interior
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 49

Cupola turlei
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 46

Iconostas - detaliu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 40

Iconostas - detaliu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 43

Iconostas - detaliu
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 65

Inscripție
Foto: Constantin Banciu