Codlea :: Biserica Ecumenica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ecumenică
Codlea
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ecumenic
Localitate:Codlea (maghiara: Feketehalom) (germana: Zeiden, Zäöeden)
Județ:Brașov
Adresa:strada Freziei nr. 2a
Cod poștal:505100
Telefon :0268... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.primariaCodlea.ro, www.judBrasov.ro, www.prefecturaBrasov.ro
Hram:Sf. Treime
Detalii:Pentu construirea bisericii, biserica evanghelica saseasca din Codlea, a donat o bucata de teren, care a fost parte din terenul cimitirului sasesc. Din colecta de la enoriasi in 1995, s-a facut planul bisericii. Construirea bisericii a inceput in luna iunie 1996, care a fost ajutata si de catre enoriasi prin munca voluntara. Materialele de constructii a bisericii au fost cumparate din donatia de la Serviciul de ajutor catolic Renovabis din Germania, donatiile enoriasilor si de la bisericile surori reformate din strainatate din Olanda si Elvetia. Cei doi preoti, parohul de atunci din Zarnesti Sebestyen Otto si preotul reformat de atunci din Zarnesti Menessy Miklos, au colaborat foarte bine, numele lor au fost placate intr-o placa de marmura, care a fost dezvelita la aniversarea de 10 ani de la construire.

Pana la construirea bisericii, slujbele si ceremoniile religioase erau tinute in biserica evanghelica saseasca. La finalizarea bisericii in 1998, numele capatat era Centrul Bisericesc Ecumenic. Sfintirea bisericii a fost tinuta in 14 iunie 1998, de catre conducatorii bisericilor traditionale: Tamas Jozsef episcop catolic, Csiha Kalman episcop reformat conform ceremoniei ecumenice facute pentru aceasta sarbatoare. Biserica are hramul Sfintei Treimi. Parohia Catolica pentu 2 ani a ramas inca filiala parohiei din Zarnesti, ca mai apoi sa devina din august 2000 parohie catolica de sine statatoare. Primul paroh a fost Muresan Marton, care a murit in conditii tragice in 30 ianuarie 2008 (asfixiere) . La aniversarea unui an de la moartea sa, a fost dezvelita in biserica o placa in amintirea parohului. Astazi parohul catolic este parintele Santha Pal. Parohia reformata este filiala parohiei din Zarnesti preot Veress Nagy Hajnal, parohia Unitariana si Evanghelica sunt filiale ale parohiilor din Brasov, conduse de preotul Mathe Sandor si preotul Koszta Istvan.
Nr. vizualizări:10793
Data ultimei vizualizări:2021-10-18 00:18:23
Data ultimei actualizări:2017-03-31 11:43:12
Data încărcării pe sit:2005-09-23 10:11:03
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0