Paduris :: Manastirea Stramba - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mânăstirea Strâmba
Păduriș
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Păduriș
Comună:Hida
Județ:Sălaj
Adresa:nr. 28
Cod poștal:457178
Persoană de contact :Stareț: Arhim. Grighentie Oțelea
Telefon :0744... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.episcopiasalajului.ro
www.primariaHida.ro
www.comunahida.ro
www.cjSJ.ro
www.prefecturaSalaj.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului,
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Manastirea Stramba de calugari, 4 vietuitori, reinfiintata in 1993, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" (15 august) , zi de pelerinaj.
Biserica de lemn din Mănăstirea Strâmba se află în hotarul localității Păduriș din județul Sălaj. Ea a fost ridicată spre sfârșitul secolului 18 de egumenul Nichifor și pictată în 1792.
Astazi exista o biserica in stare de folosire, cu slujbe la praznice, pictata si electrificata, cu anexe gospodaresti; o casa nefolosita, cedata de proprietar; biserica, probabil indentificabila cu cea descrisa de St. Metes (1936) , "pe pamantul Manastirii, numit Stramba", databila din anii 1470-1480, aflata in disputa intre credinciosii ortodocsi si calugarii uniti; alungati de cetatenii satului San-Petru, "vecini cu Fizesu", in vremea miscarii antiuniate a Sfantului Cuvios Martir Sofronie de la Cioara.
Citata cu 2 calugari uniti, in 1765, in Conscriptia Episcopului Rednic, pe atunci cu o scoala de cantori sau preoti, pana in 1848, de pe atunci cu traditie de pelerinaj (St. Metes, 1936) ; focar de cultura romaneasca traditionala, cu una din scolile romanesti dupa 1600.
Cod Monument:SJ-II-m-A-05091
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: "Dulcele sarut" (Articol)
Știri despre biserică:

»  Episcopul Sălajului în rugăciune la hramul Mănăstirii Strâmba (2018-08-16)

 Închide 

Episcopul Sălajului în rugăciune la hramul Mănăstirii Strâmba

[2018-08-16]
de Iulian Dumitrașcu

Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat miercuri Sfânta Liturghie la Mănăstirea Strâmba, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal.
Pelerinii au sosit în număr mare la mănăstire, cu o zi înainte, când au participat la slujbe până târziu în noapte.
Începuturile Mănăstirii Strâmba datează din secolul al XV-lea, mai exact din anul 1470, conform cercetărilor documentare ale istoricului Augustin Bunea.
Biserica de lemn din incinta mănăstirii adăpostește o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, numită și „Dulcele sărut”, care a făcut celebră mănăstirea în perioada interbelică îndeosebi, amplificând pelerinajele.
Potrivit tradiției, icoana a fost dăruită mănăstirii de către unul din marii latifundiari ai Gârboului, care a comandat-o la vestitul Luca din Iclod, pe la anul 1673.
Începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea mănăstirea a fost lipsită de viață monahală, astfel încât, după aproape 200 de ani, în anul 1993, aceasta a fost reactivată.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2154, Ultimul acces: 2019-07-23 15:02:31

»  Hramul Mănăstirii Strâmba | IPS Andrei: Sf. Spiridon a fost un om ceresc și un înger pământesc (2017-12-14)

 Închide 

Hramul Mănăstirii Strâmba | IPS Andrei: Sf. Spiridon a fost un om ceresc și un înger pământesc

[2017-12-14]
de Gheorghe Anghel

Mitropolitul Clujului, la hramul Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” de la Strâmba
Mănăstirea din localitatea Strâmba și-a serbat marți, 12 decembrie 2017, ocrotitorul, pe Sfântul Ierarh Spiridon. La hramul așezământului monahal a slujit IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. În cuvântuls său, Ierarhul a vorbit despre virtuțiile Sfântului Spiridon și a evidențiat în mod special simplitatea și smerenia sa, numindu-l „om ceresc și înger pământesc”.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de grupul „Athanatos” al bisericii militare din Bistrița, informează Radio Renașterea.
Unul din ctitorii mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon”, colonelul Ioan Olah, comandantul Batalionului 405 Logistic al Brigăzii 81 Mecanizate Bistrița, a primit din partea IPS Andrei „Crucea Transilvană”, cea mai înaltă distincție oferită de Mitropolia Clujului.
De asemenea, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, arhim. Dumitru Cobzaru și alți doi binefăcători au primit din partea părintelui mitropolit diplome de cinstire. Aceștia au sprijinit achiziționarea celor trei noi clopote sfințite marți după Sfânta Liturghie de ÎPS Andrei și amplasate într-o clopotniță din piatră ridicată anul acesta.
La slujbă au luat parte oficialități militare și civile, alături de mulțime de credincioși, biserica devenind neîncăpătoare.
Mănăstirea „Sfântul Spiridon” Strâmba este situată în partea de est a județului Bistrița-Năsăud, pe versantul munților Bârgăului. Așezământul monahal a luat ființă în anul 1999, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu, la dorința și cererea credincioșilor din zonă.
O credincioasă și-a donat propria casă și două hectare de pământ aflat în împrejurimi, încadrându-se în obștea maicilor cărora le-a fost încredințată grija noii ctitorii. La scurt timp după ce și-a îndeplinit marea dorința s-a stins din viață.
Primul hram al Mănăstirii „Sfântul Ierarh Spiridon” a fost sărbătorit în anul 1999 când au demarat și lucrările de construcție ale așezământului monahal. Mănăstirea de maici mai are și cel de-al doilea hram, noua biserică de zid poartă hramul „Tuturor Sfinților”.
Biserica nouă, construită în stilul arhitecturii moldovenești, este pictată în tehnica frescă și este pregătită pentru sfințire. În prezent obștea mănăstirii este formată din opt viețuitoare, împreună maica stareță, monahia Epiharia Brumă și părintele duhovnic, protosinghelul Paisie Pașcu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2952, Ultimul acces: 2019-07-23 15:02:31

»  Hramul de primăvară al Mănăstirii Strâmba (2016-05-07)

 Închide 

Hramul de primăvară al Mănăstirii Strâmba

[2016-05-07]
de Robert Nicolae

????????????????????????????????????
La praznicul Izvorului Tămăduirii, Mănăstirea Strâmba își sărbătorește hramul de primăvară. Sărbătoarea a fost dublată de bucuria obștii acestui așezământ monahal de a avea oaspeți de seamă prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Stefanos, Mitropolitul Tallinnului și a toată Estonia și a Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, informează site-ul episcopiasalajului.ro.
Cei doi Ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Andrei-Ionuț Muntean a fost hirotonit diacon, urmând ca duminică acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Cormeniș, Protopopiatul Jibou.
Dealurile mănăstirii au fost pline de credincioșii veniți din toate zonele județului, dar și din județele învecinate, pentru a înălța rugăciuni în ziua hramului, în fața icoanei făcătoare de minuni din biserica de lemn a mănăstirii.
La finalul Sfintei Liturghii, după rostirea cuvântărilor, toți cei prezenți s-au îndreptat spre clopotnița mănăstirii, recent ridicată, unde au fost sfințite noile clopote ale mănăstirii.
Istoric:
Începuturile Mănăstirii Strâmba se duc până în secolul al XV-lea, mai exact în anul 1470. Potrivit tradiției, întemeietorul acestui sfânt locaș este o femeie bogată care era gârbovă sau strâmbă, de la care și provine numele mănăstirii Strâmba. Aceasta avea o fiică bolnavă și văzând râvna la rugăciune a doi călugări ce pustniceau prin aceste locuri, i-a rugat să mijlocească prin rugăciune la Bunul Dumnezeu, pentru vindecarea fiicei sale, făgăduind averea sa, care era de 180 de iugăre de pământ și pe care s-a întemeiat ulterior așezământul monahal.
Biserica din lemn din incinta mănăstirii adăpostește icoana „Maica Domnului cu Pruncul”, numită și „Dulcele sărut”, care a făcut celebră mănăstirea în perioada interbelică îndeosebi. Potrivit tradiției, icoana a fost pictată de către vestitul Luca din Iclod, pe la anul 1673, cel care a pictat și icoana Maicii Domnului de la Nicula.
Începând cu sfârșitul secolului al XVIII-lea mănăstirea a fost lipsită de viață monahală, după aproape 200 de ani, în anul 1993, aceasta a fost reactivată. Sub coordonarea Preacuviosului Părinte stareț Grighentie Oțelea a fost ridicat un nou ansamblu monahal ce cuprinde paraclisul și corpurile de chilii. Ulterior au fost ridicate arhondaricul, un centru de asistență socială, Centrul cultural „Sfântul Pahomie de la Gledin” ce cuprinde muzeul, biblioteca și o sală de lectură, precum și altarul de vară al mănăstirii, cu hramul Izvorul Tămăduirii.
În anul 2010, Preasfințitul Părinte Petroniu a sfințit piatra de temelie pentru biserica de zid a mănăstirii, în prezent executându-se lucrările de finisaj.
În cadrul mănăstirii, an de an, aici sunt organizate tabere pentru copiii participanți la proiectele Biroului pentru catehizare parohială a Episcopiei Sălajului și nu numai, se desfășoară diferite cercuri pedagogice ale profesorilor, conferințe tematice, precum și alte activități culturale. Numai anul trecut, în decursul verii, s-au perindat șase serii de elevi în taberele organizate la Mănăstirea Strâmba, însumând peste 300 de copii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5155, Ultimul acces: 2019-07-23 15:02:31

»  2015.08.17 12:00:33 (2015-08-14)

 Închide 

2015.08.17 12:00:33

[2015-08-14]
Sărbătoare la Centrul Mitropolitan din Nurnberg
2015.08.17 11:37:56
Proiect social - medical la Hârja
Știri importante din Patriarhia Română
Sfinții Martiri Brâncoveni cinstiți la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București
2015.08.16 17:12:55
citeste mai mult
Sfinții Martiri Brâncoveni cinstiți la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București
Hramul bisericii din incinta Palatului Cotroceni
Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Catedrala Patriarhală
Patriarhul României
Creștinarea unui popor este intrarea lui în taina Crucii și a Învierii lui Hristos
2015.07.28 09:16:54
Mesajul... ... citeste mai mult
Credința în iubirea lui Dumnezeu este mai tare decât moartea
Un preot harnic și smerit - Părintele Nicolae Coțoapă (1949-2015) –
Biserica și Societatea
Grijă pentru trup și suflet la așezământul de la Techirghiol
2015.07.18 12:10:02
La Mănăstirea „Sfânta... ... citeste mai mult
Consultații medicale gratuite pentru bătrânii din Parohia Nicolești, județul Buzău
Acțiune socială în Arhiepiscopia Sibiului
Știri din Țară
Proiect social - medical la Hârja
2015.08.17 15:10:04
Cu binecuvântarea... ... citeste mai mult
„Mâini dibace, minți agere”, la Burdujeni
Slujire arhierească la Parohia Reșița Montană
Știri Externe
Sărbătoare la Centrul Mitropolitan din Nurnberg
2015.08.17 12:00:33
citeste mai mult
Slujire arhierească în orașul Ungheni
Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Giula și Micherechi – Ungaria
Mănăstirea Strâmba își sărbătorește hramul
Un pelerinaj cu tradiție are loc an de an, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, și la Mănăstirea Strâmba din județul Sălaj. Aici se află una din cele trei icoane făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pictate de preotul Luca din Iclod, icoană ce adună în fiecare an, pe 15 august, mii de pelerini din țară și străinătate.
Anul acesta, sărbătoarea hramului va avea loc în prezența Preasfințitului Episcop Petroniu al Sălajului, după cum a declarat pentru Radio Renașterea, părintele stareț, Arhimandritul Grighentie Oțelea.
„Ne bucurăm ca în această zi măreață să avem alături pe Preasfințitul Episcop Petroniu al Sălajului, care va sluji în ziua de praznic Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi. Îi așteptăm pe toți credincioșii care își îndreaptă pașii spre mănăstirea noastră încă de cu seara la slujba Privegherii, dar și la slujba arhierească din ziua de hram”, a precizat părintele stareț.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6882, Ultimul acces: 2019-07-23 15:02:31

»  Tabără catehetică la Mănăstirea Strâmba (2015-07-30)

 Închide 

Tabără catehetică la Mănăstirea Strâmba

[2015-07-30]
În perioada 20-25 iulie s-a derulat cea de-a doua serie a taberei catehetice de la Mănăstirea Strâmba, din cele șase care se vor desfășura în acest an, sub coordonarea sectorului cultural al Episcopiei Sălajului, al biroului de catehizare al eparhiei și cu purtarea de grijă a starețului mănăstirii, arhimandritul Grighentie Oțelea, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.
Prima serie a taberei catehetice de la Mănăstirea Strâmba a început de luni 13 iulie, în total în acest an fiind programate șase serii la care vor participa peste 300 de copii din eparhie și din țară. În prima serie au participat copii de la Centrul de plasament de tip familial Zalău și au revenit copii de la Protopopiatul Lehliu Gară-Călărași din Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Pe lângă activitățile duhovnicești, copiii sunt antrenați în diferite activități intelectuale și sportive. În fiecare serie se desfășoară următoarele concursuri: „Concurs de toacă”, Concursul de cunoștințe religioase „Familia izvor al binecuvântării divine”, „Concurs de perspicacitate”, Concursul de pictur㠄Micul iconar” și întreceri sportive desfășurate sub deviza „Minte curată și corp sănătos”. La finalul fiecărei serii se acordă, în cadru festiv, diplome și premii.
A doua serie a taberei
Participanți din cea de a doua serie a taberei catehetice au fost elevi din cadrul eparhiei care au avut rezultate deosebite la olimpiada de religie, la Concursul național „Biserica, locaș de închinare”, precum și elevi care fac parte din familii dezorganizate și nevoiașe.
În această perioadă, copiii și tinerii au fost însoțiți de pr. Longodor Gheorghe din Protopopiatul Jibou, prof. Ioan Ciocmărean, prof. Marinela Roșu, prof. Chirti-Maria Sabou și prof. Adriana Ghiurcuța, împreună cu părintele Acachie de la mănăstire, făcând ca această săptămână să devină pentru elevii sălăjeni una de neuitat.
Cu binecuvântarea și dragostea părintelui stareț, elevii din tabără au avut parte de multe activități interesante, având ca scop apropierea de Dumnezeu și de aproapele: participare la Sfânta Liturghie, la slujba Vecerniei, ore de catehizare, concursuri cu tematica religioasă, jocuri sportive, concurs de bătut toaca.
Excursie și program artistic
Importantă pentru ei a fost și excursia pe care au făcut-o, în cadrul căreia au vizitat Mănăstirea Bobota, s-au îndreptat pe urmă spre Satu Mare unde au petrecut câteva clipe în Catedrala Ortodox㠄Adormirea Maicii Domnului”, dând slavă lui Dumnezeu prin rugăciune și intonarea unor pricesne, apoi s-au îndreptat spre stațiunea Mihăieni.
Majoritatea elevilor s-au implicat și în cântarea unor pricesne și rostirea unor rugăciuni în cadrul slujbelor oficiate la mănăstire. Toate aceste activități au fost încununate cu participarea elevilor în zi de vineri la Sfânta Liturghie și primirea Sfintelor Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei.
În seara zilei de vineri, în semn de mulțumire pentru clipele frumoase petrecute acolo, elevii și însoțitorii lor au prezentat întregii obști de la mănăstire un program artistic care a cuprins trei secțiuni: pricesne religioase, cântece folclorice și patriotice; poezii și rugăciuni. Această surpriză făcută obștii mănăstirii, le-a fost răsplătită elevilor cu un foc de tabără.
Impresionați de ceea ce au descoperit și au văzut acolo, înainte de a se întoarce spre casă, copiii au primit binecuvântări și daruri. Cu lacrimi de bucurie, au promis că vor fi mai buni, că-și vor arăta, mai mult ca până acum, dragostea față de cei din jur și nu vor uita niciodată dragostea și căldura cu care au fost primiți în acest colț de rai, la Mănăstirea Strâmba. Mulțumind Maicii Domnului pentru experiența trăită acolo, părintelui stareț Grighentie și tuturor celor de acolo, pentru grija și dragostea pe care le-au împărtășit-o, au venit spre casă dorindu-și să repete această minunată experiență cât mai repede.
Mănăstirea Strâmba
Mănăstirea Strâmba din județul Sălaj este un vechi centru monahal, ale cărui începuturi nu sunt stabilite cu certitudine. Mănăstirea a fost reactivată din 1993, iar din 1996 primește pelerinii care caută un loc de tihnă duhovnicească și doresc să se închine la icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, numită și „Dulcea sărutare", care face parte din seria de icoane pictate în secolul al XVIII-lea de preotul Luca din Iclod, județul Cluj, cel care a pictat și icoana Maicii Domnului de la Nicula. La Mănăstirea Strâmba sunt organizate, pe lângă taberele catehetice, și alte activități cu caracter filantropic, precum ajutorarea celor nevoiași și a persoanelor vârstnice, fără posibilități materiale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7219, Ultimul acces: 2019-07-23 15:02:31

»  Tabără catehetică la Mănăstirea Strâmba (2013-07-09)

 Închide 

Tabără catehetică la Mănăstirea Strâmba

[2013-07-09]
În perioada 1-6 iulie 2013, o parte din elevii Episcopia Sălajului, care au avut rezultate deosebite la Olimpiada de Religie și la Concursul național "Biserica, locaș de închinare” au trăit clipe de neuitat în grădina Maicii Domnului, la Sfânta Mănăstire Strâmba, a precizat Prof. Ionuț Ciocmărean.
Tabăra s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului și sub purtarea de grijă a Părintelui Stareț Arhimandritul Grighentie Oțelea. Profesorii însoțitori, Cerchezan Luminița, Ghiurcuța Adriana și Ciocmărean Ionuț, împreună cu Părintele Acachie de la mănăstire, au făcut ca această săptămână să devină pentru elevii sălăjeni una de neuitat.
Cu binecuvântarea părintelui stareț elevii din tabără au avut parte de multe activități interesante care au avut ca scop apropierea de Dumnezeu și de aproapele: participare la Sfânta Liturghie, la slujba Vecerniei, la Taina Sfântului Maslu, ore de catehizare, concursuri cu tematica religioasă, jocuri sportive, concurs de bătut toaca. Important pentru ei a fost și excursia pe care au făcut-o în județul Bihor unde au vizitat Mănăstirea "Buna Vestire”, Mănăstirea "Sfintei Cruci” și Grădina Zoologică din Oradea, apoi Stațiunea Felix. Toate aceste activități au fost încununate cu participarea elevilor în zi de vineri, la Sfânta Liturghie și primirea Sfintelor Taine a Spovedaniei și a Împărtășaniei. Majoritatea elevilor s-au implicat și în cântarea unor pricesne la slujbele oficiate la mănăstire precum și în rostirea rugăciunilor mai cunoscute cu voce tare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 17706, Ultimul acces: 2019-07-23 15:02:31

»  Proiectul Alege școala! la Mănăstirea Strâmba (2011-06-18)

 Închide 

Proiectul Alege școala! la Mănăstirea Strâmba

[2011-06-18]
La Mănăstirea Strâmba s-a desfășurat prima sesiune de formare a preoților și profesorilor de religie din Episcopia Sălajului angrenați în proiectul „Alege școala!” derulat de Patriarhia Română, informeaz㠄Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.
Cursurile de formare susținute de părintele Florin Stan, formator în cadrul proiectului național, au avut loc în clădirea nou-înființatului Centru cultural spiritual 'Sfântul Pahomie de la Gledin'. În cuvântul de deschidere, părintele stareț Grighentie și-a exprimat bucuria că prima manifestare majoră care are loc în cadrul centrului din complexul monahal al Mănăstirii Strâmba face parte dintr-un proiect ce îi vizează pe copii și tineri.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 24461, Ultimul acces: 2019-07-23 15:02:31


Nr. vizualizări:25325
Data ultimei vizualizări:2019-07-23 15:02:31
Data actualizare:2006-03-22 22:35:26
Data încărcării:2006-03-22 22:35:26
Nr. Mesaje:2
Apreciere:
(2011-12-15)
IMAGINI SUPERBE CU ZONA IN CARE SE AFLA SFANTA MANASTIRE, SPER SA O VIZITEZ CAT MAI CURAND!
SARBBATORI FERICITE!
@yahoo.com
Știre:
(2011-08-17)
Preasfintitul Parinte Petroniu, Episcopul Salajului a oficiat Sfanta Liturghie in altarul de vara al manastirii, inconjurat fiind de un sobor de peste 30 de preoti si diaconi, in prezenta a mii de pelerini.
Tot in aceasta zi de aleasa sarbatoare a fost inaugurat Centrul duhovnicesc „Sf. Pahomie de la Gledin”, numit astfel in amintirea faptului ca sfantul ierarh a popsit la aceasta manastire. Acest centru adaposteste biblioteca manastirii si sali de conferinte folosite pentru manifestari culturale si duhovnicesti.
Bucuria obstii monahale si a ostenitorilor sfintei manastiri a fost intregita de faptul ca Preasfintitul Parinte Petroniu a hirotonit intru ierodiacon un vietuitor al acestui asezamant calugaresc, monahul Achachie Irimia, iar Preacuviosul Parinte Grighentie Otelea, staretul Manastirii Stramba, a fost hirotesit arhimandrit, in urma aprobarii date de catre Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.
Nr. Fotografii:48
Fotografi:Victor Petrean Poptelecanu: 45
Voluntar: 2
Bogdan Ilieș: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2006-04-01
Aparat: Canon Canon PowerShot A75
Contor: 527

Vedere de ansamblu
Foto: Bogdan Ilieș

Data: 2010-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 95

Vedere de sus
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2010-08-15
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 84

Vedere de jos
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2010-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 74

Vedere din spate
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2010-08-15
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 82

Altarul de vară
Foto: Voluntar

Data: 2012-08-03
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 61

Biserica nouă în construcție
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2012-08-03
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 58

Biserica nouă în construcție
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2012-08-05
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 65

Biserica nouă în construcție
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2012-08-05
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 59

Biserica nouă în construcție
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2010-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 62

Paraclisul
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2010-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 74

Terasa
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2010-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 69

Stăreția
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2010-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 104

Casa de oaspeți
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2010-08-16
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 79

Șantierul noii mănăstiri
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2011-07-20
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 79

Ansamblul monahal Stramba
Foto: Victor Petrean Poptelecanu

Data: 2011-07-20
Aparat: FUJIFILM FinePix A920
Contor: 69

Stadiu constructiei
Foto: Victor Petrean Poptelecanu


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3