Andreiasu de Jos :: Biserica Ortodoxa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă
Andreiașu de Jos
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Andreiașu de Jos
Comună:Andreiașu de Jos
Județ:Vrancea
Cod poștal:627005
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabzvn.ro, www.andreiasu.primarieVrancea.ro, www.cjVrancea.ro, www.prefecturaVrancea.ro
Detalii:Construită în jur de 1890.
Știri despre biserică:

»  Vizită pastorală în Parohia vrânceană Andreiașu de Jos (2015-09-28)

 Închide 

Vizită pastorală în Parohia vrânceană Andreiașu de Jos

[2015-09-28]
Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a efectuat duminică, 27 septembrie 2015, o vizită pastorală în Parohia vrânceană Andreiașu de Jos. Alături de un sobor de slujitori și în prezența a numeroși credincioși, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel, după cum ne-a precizat Domnul Dragoș Olteanu, Consilier mass-media și purtătorul de cuvânt al Eparhiei.
Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul. La final, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat pericopa evanghelică a Duminicii a 18-a după Rusalii, care a avut ca temă Pescuirea minunată.
„Apostolii și urmașii acestora, mergând în toată lumea cunoscută în vremea aceea, au prins în mreaja Cuvântului lui Dumnezeu foarte mulți oameni, aducându-i în corabie, adică în Biserica lui Hristos. Ierarhii, preoții și diaconii sunt slujitorii lui Dumnezeu Cel Preaînalt și, totodată, sunt vâslașii corabiei, iar la cârma ei, adică a Bisericii, Se află, în chip nevăzut, dar real, Însuși Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Marele Arhiereu, de la Care noi, slujitorii sfintelor altare, am primit puterea și dreptul de a propovădui Evanghelia, de a săvârși Sfintele Taine instituite de El, îndeosebi Sfânta Euharistie sau Sfânta Liturghie, și de a-i călăuzi pe credincioși pe «calea cea strâmtă și cu chinuri», însă care duce la mântuire“, a spus Chiriarhul Buzăului și Vrancei.
După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian a binecuvântat noua casă praznicală a Parohiei Andreiașu de Jos.
„Existența unei case praznicale în parohie reprezintă un prilej binecuvântat pentru întărirea comuniunii și armoniei între credincioșii care formează comunitatea respectivă. De aceea, ne bucurăm ori de câte ori preotul de parohie pune bazele unei case praznicale, unde, imediat după Liturghie, se poate desfășura o activitate filantropică, adică de ajutorare a aproapelui nostru, prin fapta concretă. E un lucru minunat ceea ce ați realizat aici – pe lângă cele din biseric㠖 și pentru aceasta meritați din plin cuvântul nostru de prețuire și de felicitare“, a precizat Înaltpreasfinția Sa.
Locașul de cult a fost construit între anii 1848-1850, cu sprijinul oamenilor din localitate și sub îndrumarea starețului Anania al Mănăstirii Mera, a cărei moșie cuprindea și satul Andreiașu. Începând cu anul 2000, s-au realizat ample lucrări de renovare a bisericii, prin strădania preotului paroh Budianu Toderică. Întrucât vechea pictură se degradase, în perioada 2000-2002, locașul de rugăciune a fost repictat, în tehnica frescă, de către pictorul Costică Hodorogea din Liești – Galați.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1670, Ultimul acces: 2019-11-13 22:52:01


Nr. vizualizări:3797
Data ultimei vizualizări:2019-11-13 07:35:51
Data actualizare:2014-07-02 08:24:49
Data încărcării:2006-03-28 17:16:41
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Wilhelm Scherz: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-10-16
Contor: 156

Vedere de ansamblu
Foto: Wilhelm Scherz