Arcani :: Biserica Ortodoxa II - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Ortodoxă II
Arcani
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Arcani
Comună:Arcani
Județ:Gorj
Cod poștal:217025
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.mitropoliaolteniei.ro, www.primaria-arcani.ro, www.cjGorj.ro, www.prefecturaGorj.ro
Detalii:Construită în 1934.
Știri despre biserică:

»  Biserica din Parohia Arcani-Gorj a fost resfințită (2016-06-10)

 Închide 

Biserica din Parohia Arcani-Gorj a fost resfințită

[2016-06-10]
de Iulian Dumitrascu

Fotografie0627
În ziua sărbătorii Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos la ceruri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, a săvârșit Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a Bisericii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Arcani II, satul Câmpofeni, comuna Arcani, județul Gorj, după cum ne-a precizat Prof. Vasile Gogonea.
În cuvântul rostit, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre semnificația și importanța praznicului Înălțării Domnului pentru întreaga lume creștină.
Sărbătoarea Înălțării Domnului este praznicul mult așteptat după Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos de întreaga creștinătate, care, de fiecare dată, cu fiecare sărbătoare călătorește cu Mântuitorul Iisus Hristos, cu evenimentele care s-au scurs din viața Lui de la Naștere la Înviere și apoi la Înălțarea la Ceruri și la Pogorârea Sfântului Duh. Serbăm aceste momente și le trăim pe fiecare în parte cu intensitatea potrivită momentului. Dacă la Înviere ne-am bucurat laolaltă, am primit Lumina Sfântă și ne-am salutat toți cu salutul: «Hristos a înviat!», astăzi, după patruzeci de zile, noi ne bucurăm iar pentru că Mântuitorul Iisus Hristos s-a Înălțat la ceruri și mărturisim că: «Hristos s-a înălțat!». Sfinții Apostoli, imediat după ce S-a Înălțat Domnul, au trăit bucurie mare iar Mântuitorul le-a dat sfat: «Să nu vă îndepărtați de Ierusalim, până ce nu vă veți umple de Duhul Sfânt!» Reținem de aici că nici noi nu trebuie să ne îndepărtăm niciodată de Biserică, căci Biserica este «mama» noastră, este «plămânul» care respiră și «inima» ce bate în fiecare credincios. Așa cum cărămizile fac parte din biserică și nu poți să scoți un stâlp sau un perete pentru că biserica pică, așa și dumneavoastră faceți parte din biserică și niciunul nu este de neluat în seamă, ci, trebuie considerat de mare importanță înaintea Lui Dumnezeu, a spus Înaltpreasfinția Sa.
La final, ierarhul, alături de preoții și diaconii slujitori, a oficiat slujba de Parastas pentru eroii români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei și a credinței ortodoxe.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1225, Ultimul acces: 2020-07-10 01:50:09


Nr. vizualizări:3240
Data ultimei vizualizări:2020-07-10 01:50:09
Data actualizare:2006-03-31 05:25:36
Data încărcării:2006-03-31 05:25:36
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0