Barbatesti :: Biserica Intrarea Maicii Domnului in Biserica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Intrarea Maicii Domnului în Biserica
Bărbătești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Bărbătești
Comună:Bărbătești
Județ:Vâlcea
Adresa:cătun Mierlești
Cod poștal:247025
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiaramnicului.ro, www.cjValcea.ro, www.prefecturaValcea.ro
Hram:Intrarea Maicii Domnului în Biserică
Detalii:Construită în jur de 1775-1776.
Cod Monument:VL-II-m-B-09651
Știri despre biserică:

»  Sfințirea Centrului Social - Cultural „Sfânta Muceniță Filofteia”din cadrul Parohiei Mierlești, județul Vâlcea (2010-11-30)

 Închide 

Sfințirea Centrului Social - Cultural „Sfânta Muceniță Filofteia”din cadrul Parohiei Mierlești, județul Vâlcea

[2010-11-30]
În Duminica a XXX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească la Biserica cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Parohia Mierlești, comuna Bărbătești, Protoieria Horezu, județul Vâlcea, informează arhiram.ro.
La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care la finalul Sfintei Liturghii, a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat pericopa evanghelică, unde Mântuitorul nostru Iisus Hristos îi arată Dregătorului bogat Poruncile Legii ce trebuiesc păzite și ce trebuie să facă pentru a câștiga viața cea veșnică.
După Sfânta Liturghie a avut loc sfințirea Centrului Social - Cultural pentru copii și tineri „Sfânta Muceniță Filofteia” din incinta bisericii parohiale. Slujba a fost oficiată de Înaltpresfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La finalul slujbei de sfințire Preasfințitul Emilian a rostit un cuvânt de binecuvântare: „Dacă ne rugăm și credem în nemurirea sufletului și în viața veșnică, atunci nădejdea noastră aduce mângâiere, dragoste și milostenie pentru frații noștri cei întru Hristos aflați în necaz și în suferință… Ctitorilor și tuturor celor care v-ați ostenit la ridicarea acestui așezământ să vă dea Dumnezeu sănătate, roade bogate și bucuria faptelor bune”, a spus Preasfinția Sa.
Pentru activitatea pastorală desfășurată în cadrul Parohiei Mierlești, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, i-a acordat părintelui paroh Marian Codruț Șogor, gradul onorific de iconom stavrofor.
La acest eveniment au mai participat reprezentanți ai autorităților locale și centrale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1930, Ultimul acces: 2019-12-06 19:25:17


Nr. vizualizări:1967
Data ultimei vizualizări:2019-12-06 19:25:17
Data actualizare:2006-04-16 06:21:43
Data încărcării:2006-04-16 06:21:43
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0