Braila :: Biserica Sf. Dumitru Brailita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Dumitru Brăilița
Brăila
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Brăila
Județ:Brăila
Adresa:strada Smârdan nr. 89
Cod poștal:810173
Telefon :0239... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.edj.ro, www.primariaBraila.ro, www.portal-Braila.ro, www.prefecturaBraila.ro
Preot:Sandu Preda, Adrian-Georgică Buescu
Hram:Sf. M. Mc. Dimitrie
Detalii:Construită în 1911.
Știri despre biserică:

»  Parohia brăilean㠄Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou” și-a cinstit ocrotitorul (2015-10-28)

 Închide 

Parohia brăilean㠄Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou” și-a cinstit ocrotitorul

[2015-10-28]
La ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, când pelerini din toată țara s-au închinat sfintelor sale moaște la Catedrala Patriarhală din București, credincioșii parohiei brăilene care-l au ca ocrotitor ceresc îmbracă haina de sărbătoare cu prilejul hramului.
Manifestările spirituale, misionare, educaționale și social-filantropice dedicate acestui eveniment s-au derulat încă din săptămâna premergătoare hramului și au culminat în ziua de prăznuire a Sfântului Dimitrie cel Nou prin oficierea Sfintei Liturghii.
La slujbă a participat un sobor de preoți din municipiu, în fruntea căruia s-a aflat Pr. Mircea Băncilă, protoiereu de Brăila și delegat chiriarhal, credincioși din parohie, reprezentanți ai comunităților rome din Brăila și numeroși copii, majoritatea participanți la proiectul Alege Școala, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei.
De altfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, sărbătoarea de astăzi a fost dedicată, în chip special, celor 42 de elevi de la Școala Gimnazială Anton Pann și Școala Gimnazială Nikos Kazantzakis din Brăila, beneficiari ai proiectului Alege Școala!, care, după cuvenita pregătire duhovnicească, s-au împărtășit cu Sfintele Taine.
Proiectul ”Alege Școala!” desfășurat în perioada mai-septembrie 2015 la Centrul Inovativ ”Sf. Dimitrie cel Nou” din cadrul parohiei s-a adresat copiilor aflați în riscul abandonului școlar sau care au abandonat deja școala, majoritatea acestora provenind din familii defavorizate de etnie romă ce se află în cadrul parohiei.
În derularea activităților au fost implicate, pe lângă preotul paroh Daniel-Marian Bogdan și un număr de 9 cadre didactice de la școlile gimnaziale menționate.
Au fost derulate activități de educație remedială, meditații de tip școală după școală, seri de cateheze în cadrul școlii de duminică, tabără educațională la mănăstirea Caraiman dar și alte activități și concursuri, pentru un grup țintă de 42 de copii.
Elevii au beneficiat, după caz, și de sesiuni de alfabetizare, de calcul matematic și de activități de consiliere de tipul ”Pentru ce să învăț?”, ”La ce-mi folosește educația?” sau ”Este ușor să învățăm!”.
Pentru mai buna înțelegere și conștientizare a importanței educației în viitorul copiilor lor, un număr de 10 părinți au fost implicați în activitățile de tip afterschool sau în programele derulate în cadrul școlii de duminică.
Obiectivul principal al proiectului l-a constituit prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, precum și dezvoltarea unor acțiuni remedial-corective pentru persoanele care au părăsit timpuriu școala.
În cadrul programului s-au evidențiat elevii Constantin Sebastian (din programul ”Școală după școală”) și Tudor Daniela (din programul ”A doua șansă”) care au obținut premiul II, precum și alți trei elevi care au obținut mențiuni.
În continuarea Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de mulțumire, precum și parastasul pentru ctitori.
Slujirea liturgică din biserică a fost prelungită în slujirea socială, toți credincioșii prezenți primind daruri de alimente cu prilejul hramului, nefiind uitați nici bolnavii imobilizați pe patul de suferință care se află permanent în grija parohiei Sf. Dimitrie cel Nou.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3715, Ultimul acces: 2020-09-26 01:10:52

»  Resfințirea bisericii „Sfântul Dimitrie” din Brăila (2011-10-23)

 Închide 

Resfințirea bisericii „Sfântul Dimitrie” din Brăila

[2011-10-23]
În această duminică a fost sărbătoare pentru comunitatea din Cartierul „Brăilița”. Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfântului Mare Mucenic Dimitrie” din Brăila, ridicată în urmă cu 100 de ani. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a oficiat și Sfânta Liturghie, după cum ne informează TRINITAS TV.
La final, ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură și a anunțat aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Spiridon la Galați, cu prilejul prăznuirii Sfântului Apostol Andrei. Drept răsplată pentru strădania lor în parohie, cei doi preoți slujitori au fost ridicați la rangul de iconomi stavrofori.
Alături de actuala biserică, de clopotnița construită în anul 1920 și casa parohială ridicată în anul 1924. Din anul 2008, în cadrul parohiei funcționează și o cantină socială. De asemenea, recent s-a pus și temelia pentru o capelă mortuară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5661, Ultimul acces: 2020-09-26 01:10:52


Nr. vizualizări:5989
Data ultimei vizualizări:2020-09-26 01:10:52
Data actualizare:2015-03-03 02:21:20
Data încărcării:2006-05-08 20:04:30
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:2
Fotografi:Ana Abronov: 2

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-03-14
Aparat: NIKON D3000
Contor: 727

Vedere de ansamblu
Foto: Ana Abronov

Data: 2010-03-14
Aparat: NIKON D3000
Contor: 454

Fațada
Foto: Ana Abronov