Brezoi :: Biserica de Lemn - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica de Lemn
Brezoi
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Brezoi
Județ:Vâlcea
Adresa:strada Panduri nr. 6
Cod poștal:245500
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiaramnicului.ro, www.primariaBrezoi.ro, www.cjValcea.ro, www.prefecturaValcea.ro
Hram:Intrarea Maicii Domnului in Biserică
Stil arhitectonic:Lemn
Detalii:Construită în jur de 1789.
Cod Monument:VL-II-m-B-09685
Știri despre biserică:

»  Biserica de lemn din Brezoi (2014-08-01)

 Închide 

Biserica de lemn din Brezoi

[2014-08-01]
Ctitorie de la sfârșitul veacului al XVIII-lea a Episcopului Iosif Argeșiu, rectitorită în secolul următor de bogatul muntenegrean Sima Stanovici, splendida biserică de lemn de la Brezoi așteaptă de ani de zile să fie salvată de la dispariție. Astăzi starea ei de degradare avansată impune o intervenție de urgență, urmată de o restaurare a emblematicului monument de pe Valea Lotrului.
Biserica țăranilor moșneni din cândva prospera localitate vâlceană Brezoi nu se numără printre monumentele eclesiale norocoase ale Olteniei de Nord. De ani de zile ea zace uitată de toți și mai ales de comunitatea locală, care ar trebui să se mândrească cu o astfel de mărturie neprețuită a trecutului și a identității naționale și să-și reunească eforturile, precum odinioară vrednicii locuitori ai Brezoiului, spre a o salva. În afara unei intervenții de urgență petrecute în urmă cu mai bine de un deceniu, ce a constat în refacerea acoperișului bisericii și în întocmirea unei documentații în vederea extragerii frescei, nimic altceva nu s-a mai întreprins în vederea restaurării. Pericolul prăbușirii bisericii este iminent. Deja, din cauza intemperiilor, multe scene pictate din interior au dispărut. Soluții există, oameni dispuși să contribuie la salvarea monumentului, de asemenea, însă e nevoie de mai mult: de voința autorităților locale spre a coordona și a sprijini logistic și material acest absolut obligatoriu act recuperator.
Mai multe detalii în “Ziarul Lumina”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1421, Ultimul acces: 2020-03-29 11:20:33

»  Sărbătoarea Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor în Parohia Brezoi I (2013-06-14)

 Închide 

Sărbătoarea Înălțarea Domnului și Ziua Eroilor în Parohia Brezoi I

[2013-06-14]
Ca în fiecare an, cinstirea zilei în care sărbătorim Înǎlțarea Domnului și, totodată, ziua pomenirii eroilor și martirilor neamului românesc care și-au dat viața pentru apărarea și întregirea țării, i s-a acordat cinstirea cuvenită și în Parohia Brezoi I, informează arhiram.ro
"Așa cum credincioșii din primele veacuri creștine, în vremea persecuțiilor, se adunau în fiecare an la mormintele martirilor pentru a-i comemora, întărindu-se, astfel, în credință, în Parohia Brezoi I a avut loc, cu prilejul acestui mare praznic împărătesc, o procesiune la monumentul ridicat după Primul Război Mondial în cinstea eroilor, pentru a cinsti nu numai jertfa lor, ci mai ales sufletul lor nemuritor, știind că cei care luptă pentru dreptate și libertate, luptă pentru Dumnezeu.", a spus Părintele Daniel Preoteasa, parohul bisericii "Intrarea Maicii Domnului în Biserică" din Brezoi.
După oficierea Sfintei Liturghii, preoții slujitori: Daniel Preoteasa și Vasile Chima, au pornit împreună cu credincioșii, profesorii și elevii Liceului Teoretic Brezoi într-un pelerinaj de la biserica cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, către centrul orașului unde se află amplasat Monumentul Eroilor. Aici a fost oficiată o slujbă de Te Deum, urmată de slujba parastasului în cinstea eroilor, slujbă la care a luat parte și preotul Cârmici Sorin de la parohia Brezoi III.
A urmat un scurt discurs susținut de către domnul director al Liceului Teoretic Brezoi, Diaconescu Claudiu Ilie, referitor la importanța zilei de astăzi. În continuare, elevii sub îndrumarea domnului profesor Feraru Constantin au cântat câteva cântece patriotice, după care au fost depuse coroane de către elevii școlii, în semn de cinstire a celor care s-au jertfit în slujba neamului.
La manifestare au participat numeroși credincioși și oficialități ale orașului în frunte cu domnul Robert Schell, primarul orașului Brezoi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1916, Ultimul acces: 2020-03-31 05:01:40

»  Procesiune solemnă cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului în Parohia Brezoi I (2010-11-18)

 Închide 

Procesiune solemnă cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului în Parohia Brezoi I

[2010-11-18]
În perioada 19-21 noiembrie, cu ocazia prăznuirii „Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, credincioșii din orașul Brezoi, județul Vâlcea, vor avea bucuria duhovnicească de a se închina la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, adusă de la Mănăstirea Surpatele cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, informează arhiram.ro.
Icoana Maicii Domnului va fi așezată în aceste zile spre rugăciune și închinare în biserica Parohiei Brezoi I, ce va fi deschisă permanent. Sărbătoarea va fi completată și de un bogat program liturgic, care va cuprinde Taina Sfântului Maslu, Taina Spovedaniei și Euharistiei, Vecernia cu Litie, Utrenia, Acatistul „Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, Parastas pentru eroii, ctitorii și binefăcătorii sfintei bisericii și va culmina cu Sfânta Liturghie săvârșită sâmbătă și duminică.
Sâmbătă, 20 noiembrie, de la orele 16,00, în biserica parohială se va săvârșii slujba Vecerniei cu Litie și a Acatistul „Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, urmată de o Procesiune solemnă cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, pe traseul: Biseric㠖 Strada Eroilor – Monument – Strada Lotrului – și întoarcere la biserică.
La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților locale și centrale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2472, Ultimul acces: 2020-03-29 02:38:33


Nr. vizualizări:2413
Data ultimei vizualizări:2020-03-29 02:38:34
Data actualizare:2006-05-09 06:59:54
Data încărcării:2006-05-09 06:59:54
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:8
Fotografi:Constantin Banciu: 5, Bogdan Ilieș: 2, Basilica.ro: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2009-06-14
Aparat: FUJIFILM FinePix S5600
Contor: 133

Vedere de ansamblu
Foto: Bogdan Ilieș

Data: 2014-08-05
Contor: 18

Vedere de ansamblu
Foto: Basilica.ro

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 4

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 4

Vedere din față
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 3

Vedere din lateral
Foto: Constantin Banciu

Data: 2009-06-14
Aparat: FUJIFILM FinePix S5600
Contor: 5

Picctură
Foto: Bogdan Ilieș

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 6

Pictură
Foto: Constantin Banciu

Data: 2015-05-30
Aparat: NIKON E8800
Contor: 7

Pictură
Foto: Constantin Banciu