Budesti :: Biserica Sf. Arhangheli - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker

Biserici

Biserica Sf. Arhangheli
Budești
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Budești
Comună:Budești
Județ:Vâlcea
Cod poștal:247055
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiaramnicului.ro, www.cjValcea.ro, www.prefecturaValcea.ro
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Construită în jur de 1787.
Cod Monument:VL-II-m-B-09688
Știri despre biserică:

»  IPS Varsanufie: Cât de mare preț are sufletul nostru înaintea lui Dumnezeu (2017-12-11)

 Închide 

IPS Varsanufie: Cât de mare preț are sufletul nostru înaintea lui Dumnezeu

[2017-12-11]
de Sorin Ionițe

Evanghelia de astăzi ne arată cât de mare este mila lui Dumnezeu și cât de mare preț are sufletul nostru înaintea Lui, dar și faptul că suntem datori să cinstim duminica, ziua Învierii Mântuitorului Hristos, ziua Pogorârii Duhului Sfânt și a întemeierii Bisericii, a spus duminică la Sfânta Liturghie Arhiepiscopul Râmnicului.
IPS Varsanufie a slujit duminică, 10 decembrie 2017, în Parohia Budești, județul Vâlcea, notează site-ul oficial al Eparhiei.
Înaltpreasfinția Sa a reflectat asupra textului evanghelic duminical ce redă minunea vindecării unei femei gârbove (Lc. 13: 10-17):
Această vindecare, a subliniat Părintele Arhiepiscop, determină o stare de bucurie pentru femeia care era suferindă de optsprezece ani, iar bucuria sa este împărtășită și de membrii comunității. Produce însă întristare și mânie în sufletul slujitorului sinagogii care este îndemnat de cugetul său să ia cuvântul și să mustre indirect pe Mântuitorul Hristos, adresându-se celor care doreau să se vindece, printre care și această femeie gârbovă.
Cel care conducea sinagoga, arată celor prezenți prescripțiile Legii lui Moise referitoare la ziua de odihnă șase zile sunt în care trebuie să se lucreze omul și continuă: deci veniți în aceste zile și vă vindecați, și nu în ziua sâmbetei, a explicat ierarhul.
În continuare, Înaltpreasfinția Sa a subliniat faptul că Mântuitorul l-a mustrat pe mai-marele sinagogii și, prin el, pe toți fariseii care spuneau că păstrează Legea lui Moise:
Fățarnicilor, fiecare dintre voi nu-și dezleagă, oare, în ziua sâmbetei, boul sau asinul de la iesle și nu-l duce să-l adape? Dar această femeie, care este fiica lui Avraam și pe care a legat-o Satana, iată, de optsprezece ani, nu se cădea oare, să fie dezlegată de legătura ei în ziua sâmbetei? Le arată acestora că la Dumnezeu sufletul fiecărei persoane este prețuit și de aceea tămăduirea femeii gârbove nu putea încălca în nici un fel ziua de odihnă, a adăugat Chiriarhul Râmnicului.
La final, Înaltpreasfinția Sa i-a binecuvântat pe cei prezenți, îndemnându-i să se folosească de orice prilej pentru a săvârși faptele de milostenie și cele bineplăcute lui Dumnezeu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 442, Ultimul acces: 2020-03-28 19:11:23


Nr. vizualizări:1348
Data ultimei vizualizări:2020-03-28 19:11:23
Data actualizare:2006-05-10 06:51:07
Data încărcării:2006-05-10 06:51:07
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0