Raducaneni :: Biserica Sf. Petru si Paul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Petru și Paul
Răducăneni
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Răducăneni
Comună:Răducăneni
Județ:Iași
Cod poștal:707400
Telefon :0232... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.it @gmail.com
Adresa web Biserica:www.parohiaraducaneni.ro
Adrese utile:www.ERCIS.ro
www.comunaraducaneni.ro
www.icc.ro
www.prefecturaIasi.ro
Preot:Iulian-Eugen Kropp, Butnaru Alin-Cătălin
Hram:Sf. Ap. Petru și Paul,
Stil arhitectonic:Neogotic
Înalțime maximă:49m
Detalii:Primii catolici din Raducaneni au sosit aici in anul 1806, fiind chemati de hatmanul Raducanu Rosetti, si s-au amplasat pe dealul Pietrosu. Acolo si-au construit primul lacas de cult intre anii 1807-1808.
Biserica actuală a fost construită în 1927
În 1825, din cauza alunecarilor de teren, a inceput stramutarea gospodariilor catolicilor de la Pietrosu pe actuala vatra a Satului Vechi. Aici, pe locul actualei biserici, intre 1826-1829, catolicii si-au construit o biserica de lemn, care a suferit mai multe renovari si amenajari.
Actuala biserica a fost construita in perioada 1914-1938, dar dorinta de a cladi o biserica noua in Raducaneni era din jurul anului 1900. Efectiv, s-a lucrat din 1914, o data cu venirea parintelui Iosif Talmacel. S-a inceput adunarea fondurilor si a materialelor, la 16 iulie 1914 s-a obtinut autorizatia de constructie a bisericii, a carei piatra fundamentala s-a pus si s-a sfintit a doua zi. Lucrarile initiale au fost conduse de mesterii italieni Luigi si Pietro del Zotto.
Venind ca paroh de Raducaneni, la 21 iulie 1916, parintele Benevenut Wiener s-a folosit de arhitectul austriac Henric Jasz. Ulterior, planurile bisericii au fost revizuite si definitivate de arhitectul Ferdinand Höflich din Bucuresti.
Executia constructiei a fost facuta de antreprenorul italian Lorenzo Collavigni din Husi, cu mesteri pietrari adusi din Italia, de la Forgaria.
Dupa moartea parintelui Wiener (26 octombrie 1926) , lucrarile de constructie au fost continuate de parintele Daniel Hampel. Biserica a fost tencuita in exterior in anul 1937, iar in anul urmator s-a incheiat tencuitul interiorului bisericii.
Cutremurul din 1941 a afectat tencuiala bisericii si a fost nevoie de o alta interventie. Ulterior s-au facut dusamelele, s-a construit altarul si s-a amenajat restul interiorului. În urma cutremurului din 30 august 1986 biserica a avut nevoie de reparatie si consolidare. Aceste lucrari au fost incepute, in 1987, de parintele Petru Solomon si continuate, din 1994, de parintele Anton Farcas, care le-a si incheiat in 2003.
Alte informații:Biserica este in stil gotic-roman si are urmatoarele dimensiuni: lungime - 32 m, latime - 17 m, inaltime - 24 m si inaltimea turnului - 49 m;
Acoperisul turnului a fost din tabla de arama, iar cel al bisericii din tabla zincata.
Altarul actual este din marmura alba si inchinat sfintilor Petru si Paul. Ppictura din biserica a fost renascentista cu nuante bizantine.
Ceasul din turnul bisericii, in patru cadrane, a fost adus de la München (Germania) ;
Clopotele au fost aduse in 1929 din Bavaria (Germania) si au urmatoarele greutati: 1350 kg, 620 kg si 350 kg.
Știri despre biserică:

»  Administrarea Sacramentului Mirului la Răducăneni (2018-09-27)

 Închide 

Administrarea Sacramentului Mirului la Răducăneni

[2018-09-27]
administrarea Mirului
Duminică, 23 septembrie 2018, a fost o zi de mare sărbătoare pentru comunitatea din Răducăneni, care, îmbrăcată în sărbătoare, a trăit un eveniment important din viața ei, și anume primirea Sacramentului Sfântului Mir de către 116 copii și tineri, prin impunerea mâinilor Excelenței sale Cornel Damian, Episcop auxiliar de București, care a fost primit cu bucurie de întreaga comunitate.

Preasfințitul Cornel Damian a fost întâmpinat de copii cu pâine, sare și flori, simboluri ale ospitalității și cinstei cuvenite oaspeților de seamă, după care i-a salutat cu bucurie pe candidații la Mir și pe credincioși, exprimând în câteva cuvinte bucuria de a se afla în mijlocul comunității din Răducăneni. După acest moment, a urmat pregătirea pentru Sfânta Liturghie. Printr-o frumoasă procesiune, candidații la Mir, împreună cu preoții și Episcopul, au intrat în biserică, unde a avut loc Sfânta Liturghie solemnă de conferire a Sacramentului Mirului.
La predică, Preasfințitul Cornel a scos în evidență lucrarea Duhului Sfânt în viața creștinului și a arătat cum putem trăi ca adevărați copii ai lui Dumnezeu, ajutați și călăuziți de Duhul Sfânt. Predica a avut și un frumos dialog între Episcop și candidații de la Mir. Copiii și tinerii au dat răspunsuri bune și au primit aprecieri din partea Episcopului. A urmat cel mai important moment: conferirea Mirului. După rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt, candidații, plini de emoție, avându-i alături pe nașii lor, au primit din partea Episcopului ungerea cu Sfânta Crismă. Copii au participat în continuare activ la Sfânta Liturghie, cântând frumos și cu entuziasm, citind invocațiile la rugăciunea credincioșilor și aducând daruri la ofertoriu.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, doi copii dintre cei miruiți au recitat o poezie și au exprimat, în numele tuturor, gânduri de mulțumire lui Dumnezeu, Preasfințitului Cornel, preoților, părinților, nașilor și tuturor celor prezenți la sărbătoare pentru această zi binecuvântată în care l-au primit pe Duhul Sfânt cu darurile Sale.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 811, Ultimul acces: 2019-08-19 16:52:13

»  Campus GREF la Răducăneni (2018-07-19)

 Închide 

Campus GREF la Răducăneni

[2018-07-19]
Campus pentru copii
Timp de o săptămână, în perioada 9-15 iulie 2018, copiii din parohia „Sfinții Apostoli Petru și Paul” din Răducăneni au avut ocazia de a participa la campusul de vară, organizat în acest an de părintele colaborator Alin-Cătălin Butnaru, care și-a exprimat cu un profund entuziasm dorința de a face cunoscută fiecărui copil povestea ce poartă semnătura scriitorului francez Antoine de Saint-Exupéry. Este vorba de „Micul Prinț”, poveste care, dincolo de simplitatea aparentă, ține ascunsă după cortina cuvintelor adevărate lecții, pe care puțini au curajul, răbdarea și poate intuiția de a le desluși sau, mai ales, de a și le însuși.

Înflăcărați de experiența campusului anterior și dornici de o nouă aventură, cei aproximativ 185 de copii s-au adunat zilnic, începând cu ora 14, în curtea bisericii, unde, alături de tinerii Acțiunii Catolice, au învățat, s-au distrat și au legat noi prietenii. Activitatea celor aproximativ 35 de animatori, în frunte cu părintele Alin, s-a desfășurat conform unui program, care a făcut această săptămână una plină de reușite, zâmbete și emoții. Fiecare zi începea cu o rugăciune de mulțumire lui Dumnezeu pentru că ne-a oferit șansa de a trăi pe acest pământ și de a ne bucura până și de cele mai mărunte lucruri, alături de părinții si familiile noastre. După aceea, în acompaniamentul domnului dascăl, ne-am exprimat convingerea c㠄putem totul în Cristos”, așa cum afirmam prin imnul campusului („Eu pot totul în Cristos”).
În fiecare zi, copiii erau martori ai călătoriei Micului Prinț, povestea fiind transpusă sub forma unei scenete interpretate de către animatori. Urma apoi cateheza, în cadrul căreia fiecare copil își exprima interesul și curiozitatea de a înțelege și de a învăța lucruri noi. Distracția și veselia ne-au fost aliate pe parcursul întregii săptămâni, prin bansurile, atelierele de creații și jocurile pregătite cu mult entuziasm de animatori. Și cum în viață trebuie să fim întotdeauna recunoscători, fiecare întâlnire a campusului se sfârșea prin participarea la Rozariu, urmat de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia fiecare participant purta în suflet un gând de mulțumire bunului Dumnezeu pentru momentele frumoase de care a avut parte în acea zi, dar și binefăcătorilor din comunitate, care au făcut posibilă desfășurarea acestui minunat eveniment.
În lumina povestioarei „Micul Prinț”, copiii au înțeles că și viața este o călătorie, că trebuie să fie atenți la prietenii pe care și-i fac, cum să se comporte cu un prieten și ce înseamnă prietenia adevărată cu cei din jur și cu Isus. Așadar, în săptămâna de campus, cei mici au aflat cum să construiască o relație de prietenie și mai ales cum să se comporte unul cu celălalt ca doi buni prieteni. Campusul s-a încheiat duminică, 15 iulie, cu sfânta Liturghie a copiilor și a tinerilor de la ora 9:30, moment în care, uniți în credință și recunoștință, am mulțumit întregii comunități pentru sprijinul acordat, tuturor binefăcătorilor, surorilor de la Casa Nazaret pentru buna voință cu care ne-au ajutat, dar mai ales lui Dumnezeu pentru vremea bună și binecuvântarea întregii săptămâni.
A fost o experiență unică, una care a transformat șapte zile într-o eternitate, căci, din punctul meu de vedere, prieteniile legate în această săptămână cu siguranță vor dura o veșnicie. Vom purta mereu întipărită în suflet amintirea acestui minunat campus, care cu siguranță va face să apară pe chipurile noastre un zâmbet și-o lacrimă! (Elena-Maria Balint pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 870, Ultimul acces: 2019-08-19 16:52:13

»  Campus „Călătorii cu mașina timpului” la Răducăneni (2017-07-19)

 Închide 

Campus „Călătorii cu mașina timpului” la Răducăneni

[2017-07-19]
Campus la Răducăneni
19.07.2017, Iași (Catholica) - În perioada 12-16 iulie 2017, în Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Paul” din Răducăneni a avut loc campusul copiilor intitulat „Călătorii cu mașina timpului”. Copiii, în număr de aproximativ 150, însoțiți de cei 27 de animatori, au avut parte de zile minunate, în care distracția, jocurile și voia bună s-au îmbinat armonios cu rugăciunea și meditația. Activitatea a fost organizată de Seminarul „Don Orione”, de tinerii din Acțiunea Catolică și, bineînțeles, totul s-a realizat cu sprijinul părintelui paroh Iulian-Eugen Kropp, dar și al părintelui colaborator Alin-Cătălin Butnaru, care au manifestat un entuziasm deosebit pentru ca această acțiune să ajungă la îndeplinire.
În prima zi, cu mic, cu mare, toți copiii au așteptat cu nerăbdare și emoție începutul campusului în curtea bisericii. Astfel, aceștia au fost împărțiți în patru echipe, fiecare având o culoare reprezentativă pentru grup, un nume specific și, bineînțeles, să nu uităm de motoul și imnul creat cu multă veselie de fiecare adunare: „Spiridușii”, „Buburuzele”, „Steluțele” și „Regii timpului”. Totul s-a realizat sub atenta supraveghere a animatorilor inimoși care au fost alături de cei mai mici și i-au ajutat să înțeleagă mai ușor rostul tuturor activităților. Fiecare zi începea la ora 9:00 cu înviorarea de dimineață, cu bansurile mult dorite de copii și nu numai. După aceasta, toți mergeau în biserică unde urmăreau cu entuziasm câte un episod din sceneta „Mașina Timpului”, ce îi avea ca protagoniști pe George și Ilaria, doi tineri care aparțineau societății din secolul XXI și care călătoreau în timp.
În prima zi, sceneta a constituit o prezentare generală a celor doi buni prieteni. În cea de-a doua zi, tema piesei de teatru a fost „Călătorii în lumea viselor”. Din acest episod, cu toții am învățat că, dacă îl avem pe Dumnezeu alături, orice vis este posibil. Cel mai important este să avem credința și speranța că Domnul ne este alături mereu și ne călăuzește pașii pe calea cea dreaptă. În cea de-a treia zi, tema scenetei a fost „Călătorie în timpul regelui David… Oare să fiu eu alesul? Totul este posibil”. Din această secvență, cu toții am înțeles că Dumnezeu ne alege pe fiecare și că alături de el putem învinge orice obstacol. Trebuie să fim bucuroși că cea mai importantă persoană din univers are încredere în noi și ne alege pentru o misiune deosebită. În ultima zi, piesa de teatru s-a intitulat „O perlă scumpă… merită toți banii”. În acest episod, împărăția cerurilor era asemănată cu o perlă prețioasă, cu o comoară. Noi, oamenii, putem dobândi împărăția cerurilor doar dacă fiecare dintre noi folosește darurile pe care le are pentru a căuta „comoara” mult dorită.
Pe lângă aceste secvențe ce i-au avut ca actori pe tinerii din Acțiunea Catolică, dar și pe lângă catehezele realizate de părintele Alessandro, cei mici au lucrat în echipă, au jucat diverse jocuri și au profitat din plin de timpul petrecut împreună. Nu au lipsit surprizele. Ziua se încheia în biserică, cu recitarea Rozariului și Sfânta Liturghie, în cadrul căreia erau prezentate și planșele și obiectele pregătite de copii în cadrul activității de dimineața. Copiii și tinerii au pregătit cântările și au animat cu bucurie momentele liturgice. Sâmbătă a fost o zi mai specială, întrucât fiecare echipă a fost nevoită să colaboreze pentru a găsi mult râvnita comoară. Cu toții au muncit și s-au distrat totodată, fiindcă scopul activităților din aceste zile a fost distracția, și nu câștigarea premiului cel mare. Oricum, cu toții suntem câștigători, întrucât am dobândit cunoștințe noi, am cunoscut oameni minunați și am trăit, câteva zile, ca o adevărată familie.
Campusul s-a încheiat duminică, 16 iulie, cu Sfânta Liturghie a copiilor și tinerilor de la ora 10.30, Liturghie la care au fost prezenți doi preoți nou-sfințiți: părintele Iulian Sescu și părintele Alois Cancel, moment la care părintele paroh a adus mulțumiri grupului de la Seminarul „Don Orione”, participanților, comunității și, mai ales, binefăcătorilor. Campusul s-a încheiat cu premierea echipelor și cu multă voie bună. Au fost cu adevărat zile memorabile, pline de experiențe minunate, de care ne vom aminti cu drag. (Emilia Encuț pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1276, Ultimul acces: 2019-08-19 16:52:13

»  Zilele Familiei la Răducăneni: Cu familia la mormântul gol (2017-04-18)

 Închide 

Zilele Familiei la Răducăneni: Cu familia la mormântul gol

[2017-04-18]
Zile dedicate familiei
18.04.2017, Iași (Catholica) - În perioada 13-18 aprilie 2017, în parohia Răducăneni, la inițiativa părintelui paroh Iulian-Eugen Kropp, au avut loc câteva zile dedicate familiei. Evenimentul l-a avut ca protagonist pe pr. Felician Tiba, de la Oficiul pentru Familii al Diecezei de Iași, și, chiar dacă s-a suprapus cu triduumul pascal, precum și cu primele zile ale sărbătorii Învierii, acestea zile nu au fost afectate, primind în schimb o nouă conotație.
Astfel, încă din Joia Mare, familia a fost invitată să redescopere porunca iubirii, importanța Euharistiei în viața membrilor ei, precum și preoția baptismală, la care suntem chemați cu toții prin Botez. „Soții prezenți”, a spus părintele Felician, „mergeți acasă după Cina Domnului și spălați-vă picioarele unul altuia. Chiar dacă pare un gest de umilință, este unul dintre cele mai profunde acte de slujire. Nu vă rușinați să o faceți! Apoi reîntoarceți-vă la adorație și mulțumiți-i lui Isus pentru darul Căsătoriei.” În Vinerea Mare, ziua celebrării pătimirii lui Isus, a fost lansată din nou o provocare pentru familie. „Mergeți acasă și, privind la stațiunile a V-a și a VI-a, întrebați-vă din nou: Tu simți grija mea față de tine? Tu te simți bine alături de mine? Tu ești bucuros că mă ai de soție? Ești bucuroasă că mă ai de soț?”
În noaptea învierii, folosindu-se lecturile sfinte, părintele ne-a pus din nou pe gânduri. „Dumnezeu a vrut să ne aducă de la nonexistență la existență, ca atare este un Dumnezeu al vieții. Eliberându-l pe Israel din Egipt, l-a vrut pe om de la sclavie la libertate, ca atare este un Dumnezeu al libertății. Schimbând inima de piatră cu o inimă de carne, ne-a arătat că este un Dumnezeu al milostivirii. Familia este voită de Dumnezeu ca leagăn al vieții, al libertății și al milostivirii. Învierea este acolo unde este prețuită viața, unde este respectată libertatea, unde milostivirea este hrana de zi cu zi a soților”. Folosindu-se de imaginea giulgiurilor frumos aranjate, pe care le-au găsit femeile și ucenicii în mormânt în ziua învierii, pr. Felician ne-a amintit că prin patima, moartea și învierea sa, Isus a lăsat umanitatea noastră frumos aranjată, a răscumpărat-o. De aici este misiunea fiecăruia, mai ales în familie, de a-i oferi lui Dumnezeu un giulgiu pe măsură, curaj și frumos aranjat.
Folosindu-se apoi de evanghelia din a doua și a treia zi de Paști, ne-a invitat la dialog în familie, pentru că dialogul evită suspiciunile și corupția, trezește dorința după frumos și autentic și mai ales pentru misiune, pentru o misiune care să aibă al bază iubirea lui Isus cel înviat. Inițiativa și-a dovedit oportunitatea nu doar la nivelul temelor propuse, ci și la nivel de confesional. Oamenii au venit și s-au spovedit, au participat din plin la toate celebrările pre și post pascale, iar familia s-a simțit reîmprospătată în esența ei, care este iubirea lui Isus cel înviat. Mulțumim, părinte paroh, pentru gândul bun pe care l-ați avut de a-l invita pe pr. Felician! Isus cel înviat să binecuvânteze familiile noastre cu victoria Sa! (Maria-Magdalena Ciobănică pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1377, Ultimul acces: 2019-08-19 16:52:13


Nr. vizualizări:8083
Data ultimei vizualizări:2019-08-19 16:52:13
Data actualizare:2018-03-22 13:10:59
Data încărcării:2005-04-19 08:57:51
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:37
Fotografi:Alexandru Losonczy: 33
Cezar Suceveanu: 4

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!


Setul de Fotografii 1
Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Data: 2009-09-26
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 55

Altar lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2009-09-26
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 34

Altar lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2009-09-26
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Info: Scene din drumul crucii
Contor: 16

Icoane
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2009-09-26
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Info: Scene din drumul crucii
Contor: 20

Icoane
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2009-09-26
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 25

Inscripție
Foto: Alexandru Losonczy