Cioceni :: Biserica Adormirea Maicii Domnului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2025 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Adormirea Maicii Domnului
Cioceni
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Cioceni
Comună:Albești-Paleologu
Județ:Prahova
Cod poștal:107012
Telefon :NU deținem nr. de Telefon (al preotului sau parohiei)...
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/, www.cjPH.ro, ph.prefectura.mai.gov.ro
Hram:Adormirea Maicii Domnului, Sf. Ioan Botezătorul
Detalii:Aceasta sfanta si dumnezeiasca biserica din satul Cioceni, cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" a fost construita la inceputul secolului al XIX-lea, din lemn. Asa precum se vede acum, s-a cladit pe vechea temelie in anul 1890, aprilie 9, adaugandu-se si hramul "Sfantul Ioan Botezatorul". Lucrul acesta a fost posibil cu cheltuiala proprietarului mosiei Cioceni, senatorul Stefan Grecianu si a copiilor sai Emil, Ecaterina si Stefan Miclescu, Ioan, Zoia si Elena Sutu si Pavel Grecianu dimpreuna cu enoriasii Ioan Scodrea, arendas local, Alexandrina, unica fiica a acestuia, Nicolae I. Draghici cu sotia sa Olga si cumnatul sau si prin intreaga obste a satenilor cioceneni, iar prin cugetarea binecredinciosului Ioan Scodrea s-a vrut ca aceasta biserica sa fie si intru pomenirea sotiei sale Dumitra N. Draghici si a tuturor ctitorilor ei.
Pana in anul 1945 biserica a functionat ca filie. Din acest an devine parohie de sine statatoare cand este numit ca paroh, preotul Pavel Bajenariu care vreme de patruzeci de ani slujeste neintrerupt, vrednic fiind de pomenire.
Incepand cu 1 martie 1985 primeste misiunea de a veni in aceasta parohie, preotul Lazar Dumitru impreuna cu sotia sa Adriana. Se fac reparatii capitale la casa parohiala si se mai construieste un corp de cladire. Se construieste o noua clopotnita. In urma cutremurelor 1986 si 1990 biserica este avariata. Se consolideaza la interior si la exterior. In anul 1988 se executa pictura in fresca de catre pictorul Alexandru Misca din Bucov. Tot acum se picteaza si clopotnita si se impodobeste cu icoane. Se reface in totalitate gardul imprejmuitor. Se ridica un altar in curtea sfintei biserici si un locas pentru arderea lumanarilor. In fata clopotnitei se ridica un monument inchinat eroilor locali.
In anul 2000, noiembrie 26 biserica a fost sfintita de catre P. S. Teodosie Snagoveanul, protoiereu fiind preot Musat Stefan, iar patriarh al Romaniei, Teoctist Arapasu.
In anul 2008 se repicteaza toate icoanele de pe catapeteasma si aceasta se impodobeste cu foita de aur. Se schimba balustrada de la podul bisericii si se picteaza. Toate geamurile se inlocuiesc cu termopan mahon si se monteaza o centrala termica electrica murala. In dreptul sfantului altar se face o a doua cale de evacuare construindu-se si o camera vesmantar si pentru arhiva si biblioteca bisericii.
Pretuim tot ceea ce s-a realizat pana acum de catre preotul Lazar Dumitru impreuna cu sotia sa Adriana si copiii lor Justina, Iuliana si Andrei, multumim tuturor enoriasilor pentru dragoste si jertfelnicia lor.
Nr. vizualizări:26327
Data ultimei vizualizări:2025-03-27 04:39:49
Data ultimei actualizări:2015-03-05 01:21:58
Data încărcării pe sit:2006-05-19 02:38:02
Nr. Mesaje:5
Mulțumiri:
(2011-05-21)
Tinem sa multumim PR. Lazar Dumitru pt sprijinul acordat noua Vasile ionut, Vasile Marius ,Voicu Iulian si Zidaru Robert Andrei si sa-l felicitam pentru toate realizarile sale la parohia CIOCENI...
@yahoo.com
Muțumiri:
(2010-05-09)
As vrea sa-i multumesc atat preotului Dumitru cat si sotiei sale, preoteasa Adriana (cea care mi-a fost profesoara de matematica si diriginta) pentru educatia care mi-au dato si pentru prietenia care exista intre noi.
Le multumesc din tot sufletu, ca au fost alaturi de mine si la bine si la greu, as vrea sa spun cateva cuvinte si despre biserica, dar cuvintele sunt de prisos, indicat ar fi s-a vedeti totul pe viu si s-a v-a dati fiecare cu parerea.
VA MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL
@yahoo.com
Dreptul la replică:
(2010-03-23)
Referitor la relizarile mentionate mai sus de catre preotul Lazar credem ca cea mai mare implicare in aceste lucrari efectuate, ca de pilda:
-achizitionare si montare centralei termice electrice
-achizitionarea si montarea gemurilor termopan mahon
-a doua cale de evacuare in dreptul altarului
-repictarea icoanelor de pe catapeteasma
-executia gardului la cimitirul satesc
au fost realizate datorita canduceri primariei si consiliul local al comunei Albesti Paleologu si finantate integral din bugetul primariei.
@clicknet.ro
Felicitari:
(2009-04-11)
Tin sa felicit si eu pe preotul Lazar cu familia pentru realizarile sale.
Scoala, biserica au facut parte din familia mea.
Amintirile ma napadesc conacul boeresc, clopotnita veche din lemn, nea Niculae dascalul, sa-i fie tarana usoara, totul face parte din fiinta mea chiar daca acum sunt departe. Fotografiile imi starnesc lacrimi deoarece in acel cimitir stau ingropate cele mai dragi fiinte (Tata Ion Bucur (Neata) si bunici).
@yahoo.com
Felicitări:
(2009-02-11)
In primul rand tin sa felicit pe preotul Lazar Dumitru pentru tot ce a realizat la biserica, in comuna si in viata si ii doresc sa fie sanatos sa realizeze in continuare tot ce si-a propus. Sunt mandra ca sunt verisoara acestui preot, un om cu suflet mare. Despre sotia lui numai cuvinte de lauda. Felicitari pentru educatia pe care au dat-o copiilor Iustina, Iuliana si Andrei.
Dumnezeu sa le calauzeasca pasii in viata.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-05-06
Contor: 354

Printre copaci
Foto: Voluntar