Cucuieti :: Biserica Sf. Voievozi Noua - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Voievozi Nouă
Cucuieți
 HARTA S   HARTA G   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Cucuieți
Comună:Solonț
Județ:Bacău
Cod poștal:607581
Telefon :0767... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.protoieriaMoinesti.ro, www.epr.ro, www.comunaSolont.ro, www.csjBacau.ro, bc.prefectura.mai.gov.ro
Preot:Irinel Cernat
Hram:Sf. Arh. Mihail și Gavril
Detalii:Biserica datează începând cu anul 1936, când s-au demarat lucrările, fiind necesar un locaș de cult mult mai încăpător pentru creștinii care și-au construit case și aveau să formeze după război, nou înființată parohie cu preot al satului. Deși lucrările au început în acel an, biserica s-a construit doar până la nivelul ferestrelor din caramida dezafectata de la coșul de fum al fabricii de sticlă nemțești din Cucuieți, situată în zona numită de locuitori « Lacu », pentru ca apoi să stagneze mulți ani în timpul și dupa cel de-al doilea război mondial.
Cu mari eforturi din partea creștinilor și a preotului paroh Stamate Ioan, care se spune că mergea pe jos la Zemeș și Pietrosu și venea cu traista plina de ciment pentru a putea merge în continuare cu construcția bisericii, s-au început după război continuarea zidurilor, făcute de această dată nu din cărămidă de șamota provenită din coșul fabricii ca până acum, ci din cărămidă normală numită « țigănească » care nu avea o calitate foarte bună, și a acoperișului bisericii făcut din tablă galvanizată , lucrări care s-au încheiat în anul 1950, fiind motiv de mare bucurie pentru creștinii săraci din sat care au asistat la sfințirea bisericii.
Biserica a fost ulterior pictată de pictorul Nicu Ene pictură care însa nu se mai păstrează astăzi deoarece în anul 1980, sub conducerea preotului Alinei Constantin și a consiliului parohial de atunci, s-a dispus înlocuirea picturii cu una în frescă și dărâmarea catapetesmei de zid , fapt care a dus mai târziu la o slăbire severa a structurii de rezistență a bisericii. In anul 1983 s-a facut o nouă sfințire a bisericii de către Prea Sfințitul Eftimie Luca al Romanului și Husilor.
Nr. vizualizări:3363
Data ultimei vizualizări:2024-03-28 07:12:10
Data ultimei actualizări:2017-11-16 12:45:20
Data încărcării pe sit:2006-05-24 16:10:14
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:0