Bucuresti :: Biserica Domnita Balasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2018 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Domnița Bălașa
București
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:București
Județ:București și Ilfov
Adresa:strada Sfinții Apostoli nr. 1
Cod poștal:040021
Telefon :021 ... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail :NU deținem adresa de e-mail...
Adrese utile:www.arhiepiscopiabucurestilor.ro/
www.primariaSector1.ro
www.PMB.ro
www.prefecturaBucuresti.ro
www.cjIlfov.ro
www.prefecturaIlfov.ro
Hram:Înălțarea Domnului, Sf. Dumitru Basarabov, Sf. Sf. Martiri romani Constantin Brancoveanu si cei patru fii ai sai
Stil arhitectonic:Neobizantin
Detalii:Biserica Domnita Balasa, constructie in stil neoromantic si neobizantin, de dimensiuni mari, are planul in forma de cruce, la care se adauga absida poligonala a altarului. Din exterior, absidele laterale sunt incadrate de patru scari, deasupra carora se inalta patru turle octogonale. Turla mare a Pantocratorului se ridica deasupra centrului naosului.
Pictura interioara, in ulei, stil neorenascentist, a fost realizata de pictorii vienezi Kott si Rihofsky. Pe peretele vestic sunt infatisati Banul Manolache, Zoe Brancoveanu, Constantin Brancoveanu cu chivotul bisericii in mana, Domnita Balasa si mama acesteia, Marica Brancoveanu – ctitorii si familia acestora. Portretele noilor ctitori sunt pictate de Grigore Stoenescu. Pe peretele sudic sunt infatisati Justinian, Patriarhul Romaniei si Sf. Calinic de la Cernica (canonizat in timpul Patriarhului Justinian) , iar pe peretele nordic Mitropolitul Primat Calinic Miclescu si Sf. Dimitrie Basarabov, hram nou alaturi de cel initial, Inaltarea Domnului. In interiorul lacasului se afla, in doua nise laterale, mormintele Domnitei Balasa (1693-1752) , a sasea fiica a domnitorului Constantin Brancoveanu si al Domnitei Zoe Brancoveanu (1800-1892) , sotia domnitorului Gheorghe Bibescu. “Intristarea”, monumentul funerar al Domnitei Balasa, este opera sculptorului I. Georgescu, iar monumentul Domnitei Zoe Brancoveanu a fost sculptat de Julles Roulleau. Usile de la intrare, catapeteasma si mobilierul sunt realizate de Petre si Mihai Babic. Vitraliile sunt executate la Munchen, iar policandrul, piesa de exceptie, este lucrat la Viena.
In perioada 1881-1885, in timpul domniei Regelui Carol I si a Reginei Elisabeta a fost zidita actuala biserica „Domnita Balasa”, a patra pe aceste locuri. Efor a fost IPS Mitropolitul Primat Calinic Miclescu, epitropi fiind N. Bibescu si T. Vacarescu.
Prima biserica ridicata pe aceste locuri, in anii 1743-1744, a fost ctitorita de Domnita Balasa si sotul ei marele ban Manolache Rangabe, zis Lambrino. A fost daramata in 1871, iar pe locul altarului s-a pus o piatra comemorativa in 1883. In 1750, Domnita Balasa zideste alaturi de prima ctitorie, folosita apoi ca paraclis, pe locul bisericii de astazi, un al doilea lacas, cu hramul Inaltarea Domnului. In jurul bisericii s-a infiintat o scoala si un azil de batrani. Dupa cutremurul din 1838, acest lacas este daramat si se construieste o a treia biserica, cu acelasi hram, ctitorita de Safta Brancoveanu, fiica lui Th. Bals si a Profirei Rosetti, vaduva marelui ban Grigore Brancoveanu, fondatoarea Spitalului si a “Asezamintelor Brancovenesti”.
Cod Monument:B-II-m-A-19682
Știri despre biserică: Setul de evenimente 1 - Setul de evenimente 2 -
Setul de evenimente 3

»  Buchet de cântări religioase la Biserica Domnița Bălașa (2015-04-01)

 Închide 

Buchet de cântări religioase la Biserica Domnița Bălașa

[2015-04-01]
Protopopiatul Sector 4 Capitală, împreună cu Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români (LTCOR) - filiala Sector 4, a organizat luni, 30 martie, la Biserica Domnița Bălașa, Paraclis Patriarhal, un concert de muzică religioasă ortodoxă, informează Ziarul Lumina. Au participat șase formații de muzică religioasă din cadrul protopopiatului, iar invitat special a fost pr. Marius Ciprian Pop.
La concertul de cântări specifice perioadei Triodului, intitulat „Ridica-voi ochii mei spre Domnul“, au participat șase formații de muzică religioasă: Corul „Cantate Domino“ al Seminarului Teologic Ortodox din București, Grupul psaltic al Parohiei „Înălțarea Domnului“, Grupul psaltic „Patras“ al Parohiei Apărătorii Pa-triei 1, Grupul psaltic „Anastasis“ al Parohiei „Sfântul Ilie“-Rahova, corul bărbătesc al Parohiei Flămânda și Corala „Carmen“ a Bisericii Domnița Bălașa. Concertul de muzică psaltică și corală, a precizat pr. Ion Armași, protoiereul Protopopiatului Sector 4 Capitală, este rezultatul implicării tinerilor din cadrul Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români - filiala Sector 4, care au dorit ca, prin frumusețea deosebită a cântărilor, să mărturisească credința ortodoxă. De asemenea, acțiunea tinerilor din cadrul LTCOR - filiala Sector 4, a subliniat diac. Adrian Oancea, are rolul de a promova muzica religioasă ortodoxă în rândul tinerilor creștini. „Cunoaștem cu toții că cea mai plăcută modalitate de a-L cinsti pe Dumnezeu este cântarea și, de aceea, muzica religioasă ortodoxă trebuie promovată în rândul tinerilor creștini. În acest sens, acest concert este bine-venit cu atât mai mult cu cât ne aflăm în perioada Postului Mare, perioadă în care noi, credincioșii, suntem îndemnați să înmulțim rugăciunea adusă lui Dumnezeu. LTCOR - filiala Sector 4 este la început de drum. În prezent, suntem 30 membri activi și ne dorim ca în viitor, cu ajutorul lui Dumnezeu, să organizăm și alte evenimente la care să participe cât mai mulți tineri de la parohiile din sectorul 4. De asemenea, sperăm ca prin promovarea și participarea la acțiuni comune alături de colegii noștri din celelalte filiale ale Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români, ale Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din Capitală și ale Asociației Studenților Teologi Ortodocși să oferim tinerilor și tuturor credincioșilor interesați o paletă cât mai largă de activități educaționale, evenimente culturale și religioase prin care să promovăm credința strămoșească și tradițiile poporului român“, a spus diac. Adrian Oancea, inspector la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
Invitatul întâlnirii muzicale a tinerilor de la parohiile Protopopiatului Sector 4 Capitală a fost pr. Marius Ciprian Pop, cunoscut interpret de muzică populară, care a încântat duhovnicește pe cei prezenți, cu frumoase pricesne.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2718, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27

»  Hramul Bisericii “Domnița Bălașa” din București (2015-01-10)

 Închide 

Hramul Bisericii “Domnița Bălașa” din București

[2015-01-10]
Biserica Domnița Bălașa, paraclis patriarhal, și-a sărbătorit sâmbăta aceasta cel de-al treilea hram, locașul avându-l ocrotitor pe Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nisei, pomenit de creștinii ortodocși pe 10 ianuarie. Bucureștenii au venit încă de dimineață pentru a participa la slujbă, dar și pentru a se închina la un fragment din moaștele ierarhului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal. După săvârșirea parastasului pentru ctitori, Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Ierarh Grigorie al Nisei, acesta fiind un filozof și teolog de excepție al veacului al IV-lea.
„Sfântul Grigorie al Nisei a primit din partea contemporanilor, dincolo de supranumele de teologul și misticul, supranumele de stâlp al Ortodoxiei. Iată, cât de mare este acest sfânt, ce importanță are el pentru Biserica Ortodoxă universală, atât prin scriere, cercetare, cât și prin viața sa deosebită prin care și-a câștigat toate aceste supranume. El este pentru noi un foarte puternic model și în același timp un rugător către Dumnezeu în ceruri”, a mărturisit Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.
Moaștele Sfântului Grigorie de Nisa se află la Biserica Domnița Bălașa de mai bine de patru decenii.
„Aici, în Biserica Domința Bălașa Paraclis Patriarhal, avem bucuria prin darul lui Dumnezeu și prin dania generoasă a unuia dintre ctitori și epitropi testamentari, Emanuil Hagi Moscu, să avem un fragment din moaștele Sfântului Grigorie al Nisei care este un tezaur neprețuit pentru cei care frecventează această sfântă biserică, pentru cei care vin în pelerinaje. Avem prilejul să ne închipui măreția și lucrarea minunată a acestui sfânt în viața și teologia Bisericii”, a mai spus Prasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul.
Ctitorie a fiicei Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, Domnița Bălașa, locașul de cult este unul dintre cele mai frumoase și impunătoare din Capitală. În prezent, aici se lucrează la restaurarea catapetesmei. Biserica mai are hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2947, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27

»  Hramul bisericii bucureștene Domnița Bălașa (2014-01-08)

 Închide 

Hramul bisericii bucureștene Domnița Bălașa

[2014-01-08]
Biserica Ortodoxă îl va pomeni, vineri, 10 ianuarie, pe Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei. Un fragment din sfintele sale moaște se află și în Capitală, la Biserica „Domnița Bălașa” - Paraclis patriarhal. Lăcașul de cult își va sărbători cu acest prilej cel de-al treilea hram.
„Slujba Privegherii va fi săvârșită în Ajunul Sărbătorii, iar la sfârșitul Privegherii va avea loc procesiunea cu Sfintele Moaște în jurul Bisericii. A doua zi va avea loc Sfânta Liturghie și slujbă de pomenire. Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal”.
Biserica „Domnița Bălașa”, este o construcție în stil neoromantic și neobizantin, de mari dimensiuni. Primul lăcaș de cult ridicat pe aceste locuri, în anii 1743-1744, a fost ctitorit de Domnița Bălașa și soțul acesteia. În 1750, Domnița Bălașa zidește alături de prima ctitorie, folosită apoi ca paraclis, un al doilea lăcaș, cu hramul Înălțarea Domnului. Mai târziu, biserica este dărâmată și se construiește un al treilea lăcaș în stil neo-gotic, cu același hram. Clădită însă pe un teren expus inundațiilor, această biserică s-a degradat repede, fiind demolată după 40 de ani. În timpul domniei Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta a fost zidită actuala biserică "Domnița Bălașa", a patra pe aceste locuri. Lăcașul a mai fost consolidat după cutremurul din anul 1977 și resfințit în anul 1994, atunci când îi primește ocrotitori și pe Sfinții Martiri Brâncoveni.
Moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa se află la Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală de aproximativ 40 de ani, iar relicvariul cu sfintele odoare datează din anul 1792.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3699, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27

»  Sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa (2013-01-10)

 Închide 

Sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa

[2013-01-10]
La Biserica „Domnița Bălașa” din București, sute de credincioșii au participat la 10 ianuarie 2013 la sărbătoarea Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa, ale cărui sfinte moaște ocrotesc sfântul lăcaș. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a elogiat personalitatea Sfântului Grigorie de Nyssa: "A fost preocupat foarte mult de urcușul duhovnicesc al omului spre Împărăția lui Dumnezeu. Poate fi caracterizat ca un om care a avea o neostoită sete de cunoaștere a lui Dumnezeu. În același timp conștientiza neputința omului de a ajunge vreodată la capătul necuprinsului dumnezeiesc. Sfântul Grigorie de Nyssa a căutat prin lucrările sale, dar și prin viața sa petrecută în rugăciune să se afle pe drumul acesta care urcă spre Dumnezeu prin practicarea virtuții. El spune foarte frumos că virtutea, adică săvârșirea binelui, este o mișcare permanentă a omului spre Dumnezeu".
Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei, este unul dintre marii părinți capadocieni ai Bisericii, alături de fratele său Sfântul Vasile cel Mare și de Sfântul Grigorie de Nazianz. În 1970 moaștele sale au fost aduse din Grecia și ocrotesc sfântul lăcaș bucureștean.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 4736, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27

»  Sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa (2012-01-10)

 Închide 

Sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa

[2012-01-10]
La Biserica „Domnița Bălașa” din București, sute de credincioșii au participat la 10 ianuarie 2012 la sărbătoarea Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa, ale cărui sfinte moaște ocrotesc sfântul lăcaș. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.
În cuvântul adresat la final, Preasfinția Sa a explicat credincioșilor cum Sfântul Grigorie s-a apropiat de Dumnezeu prin practicarea virtuții: 'Deși, Sfântul Grigorie de Nyssa nu s-a remarcat ca un bun administrator în eparhia pe care a condus-o, cum a fost fratele său Sfântul Vasile cel Mare, a rămas în istoria Bisericii noastre ca un profund gânditor întru cele ale teologiei, lăsând în urmă lucrări remarcabile pentru care Biserica l-a trecut în ceata sfinților, fiind un apărător al dreptei credințe într-un context politic și religios foarte greu pentru Biserica noastră în secolul al IV-lea', informează Radio TRINITAS.
Sfântul Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei, este unul dintre marii părinți capadocieni ai Bisericii, alături de fratele său Sfântul Vasile cel Mare și de Sfântul Grigorie de Nazianz. În 1970 moaștele sale au fost aduse din Grecia și ocrotesc sfântul lăcaș bucureștean.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5098, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27

»  A început sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa din București (2012-01-09)

 Închide 

A început sărbătoarea Sf. Grigorie de Nyssa la Biserica Domnița Bălașa din București

[2012-01-09]
Un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Grigorie, Episcopul Nyssei, se află și în Capitală la Biserica Domnița Bălașa-Paraclis patriarhal, lăcaș de cult care-l are ocrotitor pe ierarhul capadocian.
În această seară a fost săvârșită Slujba Vecerniei unită cu Litia de către un sobor de preoți și diaconi, avându-l în frunte pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Timotei Aioanei, Exarhul cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.
După oficierea Litiei a avut loc o procesiune în jurul bisericii cu sfânta raclă care adăpostește moaștele Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa, aceasta fiind purtată pe umeri de către preoți.
La sfârșitul Vecerniei părintele consilier patriarhal Ciprian Apetrei a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre opera teologică și viața Sfântului Grigorie de Nyssa ca model de urmare a Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru noi, cei de astăzi.
În ziua hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.
Moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa se află la Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală de aproximativ 40 de ani, iar relicvariul cu sfintele odoare datează din anul 1792.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5024, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27

»  Concert de muzică bizantină la Domnița Bălașa din Capitală (2011-04-01)

 Închide 

Concert de muzică bizantină la Domnița Bălașa din Capitală

[2011-04-01]
Grupul de muzică bizantină 'Evloghia' va susține sâmbătă, 9 aprilie, ora 18:30, un concert de muzică bizantină la 'Domnița Bălașa', informeaz㠄Ziarul Lumina”. Concertul, intitulat 'Să tacă tot trupul omenesc...', va cuprinde cântări specifice Postului Mare.
Grupul de muzică bizantină 'Evloghia' este grupul psaltic și de misiune al Patriarhiei Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5206, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27

»  Sfântul Grigorie de Nyssa sărbătorit la Biserica „Domnița Bălașa” din București (2011-01-10)

 Închide 

Sfântul Grigorie de Nyssa sărbătorit la Biserica „Domnița Bălașa” din București

[2011-01-10]
La Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală sute de credincioșii au participat, ieri dimineață, la Sfânta Liturghie închinată Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa, ale cărui sfinte moaște sunt păstrate în sfântul lăcaș. Slujba a fost săvârșită, aici, de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, informează Radio TRINITAS.

Sfântul Grigorie, Episcopul Nisei este unul dintre marii părinți capadocieni ai Bisericii, alături de fratele său Sfântul Vasile cel Mare și de Sfântul Grigorie de Nazianz.
Prin opera și gândirea sa este unul dintre cei mai erudiți teologi din secolul al IV-lea și este considerat chiar “Părinte al misticii”, a spus Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal.
„A fost preocupat foarte mult de urcușul duhovnicesc al omului spre Împărăția lui Dumnezeu. Poate fi caracterizat ca un om care avea o neostoită sete de cunoaștere a lui Dumnezeu, dar conștientiza în același timp neputința omului de a ajunge vreodată la capătul Necuprinsului Dumnezeiesc. Sfântul Grigorie de Nyssa a căutat prin lucrările sale, dar și prin viața sa petrecută în rugăciune să se afle pe drumul acesta care urcă spre Dumnezeu prin practicarea virtuții. Și spune El foarte frumos că virtutea, adică săvârșirea binelui, este o mișcare permanentă continuă a omului spre Dumnezeu”.
Moaștele Sfântului Ierarh Grigorie de Nyssa au fost aduse la Biserica „Domnița Bălașa” în urmă cu 41 de ani din Grecia.
„Această biserică, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, adăpostește un fragment din capul Sfântului Grigorie de Nyssa, fragment din sfintele moaște care a fost adus din Kefalonia de la rudele sale, de către epitropul din vremea aceea al Bisericii Ortodoxe Române, din 1974, Emanuil Hagi Moscu”, a spus Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, după cum informează TRINITAS TV.
Numeroși credincioși au venit astăzi să se închine la moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa. Biserica „Domnița Bălașa” din București mai are hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Martiri Brâncoveni”. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul de psalți „Evloghia”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5659, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27

»  Biserica „Domnița Bălașa” din București își cinstește ocrotitorul (2011-01-09)

 Închide 

Biserica „Domnița Bălașa” din București își cinstește ocrotitorul

[2011-01-09]
Mâine, 10 ianuarie, în ziua de prăznuire a Sfântului Grigorie, Episcopul Nyssei, Biserica „Înalțarea Domnului” - „Domnița Bălașa” din Capitală, își va sărbători ocrotitorul.

În această seară, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop - vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de peste 20 de preoți și diaconi, a oficiat în lăcașul de cult, Slujba Vecerniei unită cu Litia. În continuare, moaștele Sfântului au fost purtate în procesiune, în jurul bisericii.

La final, în cuvântul său de învățătură, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a vorbit despre familia Sfântului Grigorie de Nyssa, evidențiind faptul că este un model de familie creștină.

Sfântul Grigorie era unul din cei 10 frați, dintre care trei au fost episcopi: Sf. Vasile cel Mare, Petru de Sevasta, Grigorie de Nyssa; cinci au fost monahi: cei trei dinainte, plus Naucratios și Macrina cea tânără; și șase au ajuns sfinți: Sfânta Macrina cea Bătrână, Sfânta Emilia, Sfântul Vasile, Sfântul Grigorie de Nyssa, Sfântul Petru și Sfânta Macrina cea Tânără.

De asemenea, Preasfinția Sa a arătat că Sfântul Grigorie de Nyssa a avut o contribuție deosebită în dezvoltarea teologiei ortodoxe, operele sale având o valoare extraordinară.

Luni, în ziua hramului, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop - vicar patriarhal.

Lăcașul de cult este cunoscut bucureștenilor și pentru faptul că adăpostește un fragment din moaștele Sfântului. Moaștele Sfântului Grigorie de Nyssa se află la Biserica „Domnița Bălașa” din Capitală de aproximativ 40 de ani, iar relicvariul cu sfintele odoare datează din anul 1792. Sfântul Grigorie de Nyssa, fratele Sfântului Vasile cel Mare, a trăit în secolul al IV-lea în Cezareea Capadociei și a fost un luptător neîncetat împotriva ereziilor vremii.

În actuala formă, biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”,„Domnița Bălașa” din Capitală a fost construită între anii 1881 – 1885.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 5547, Ultimul acces: 2018-12-10 09:55:27


Nr. vizualizări:10240
Data ultimei vizualizări:2018-12-10 09:55:27
Data actualizare:2018-10-04 14:08:16
Data încărcării:2005-12-13 22:50:27
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:68

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2008-09-28
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 89

Vedere de ansamblu
Foto: Gabriel Avramovici

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 21

Vedere de ansamblu
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2011-05-17
Contor: 43

Vedere de ansamblu
Foto: Mihai Ven

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 19

Vedere de ansamblu
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2011-02-23
Contor: 224

Vedere din lateral
Foto: internet

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 19

Vedere din față
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2009-09-06
Contor: 170

Fațada
Foto: internet

Data: 2008-09-28
Aparat: FUJIFILM FinePix F47fd
Contor: 37

Fațada
Foto: Gabriel Avramovici

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 21

Printre crengi
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 18

Vedere laterală stânga
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 13

Vedere laterală stânga
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2009-09-06
Contor: 69

Fotografie Veche
Foto: internet

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 18

Turnuri
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2017-01-06
Contor: 10

Fotografie veche
Foto: Kurt Hielscher

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 7

Turn
Foto: Brudi Fürbacher

Data: 2014-11-07
Aparat: Panasonic DMC-TZ36
Contor: 10

Turnuri
Foto: Brudi Fürbacher


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4
Setul de Fotografii 5