Braila :: Biserica Sf. Antonie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Antonie
Brăila
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Ortodox
Localitate:Brăila
Județ:Brăila
Adresa:calea Galați nr. 342Bis, cartier Vidin
Cod poștal:810000
Persoană de contact :Nicoleta
Telefon :0239... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.com
Adrese utile:www.edj.ro, www.primariaBraila.ro, www.portal-Braila.ro, www.prefecturaBraila.ro
Preot:Cristian Gagu
Hram:Sf. Antonie cel Mare
Detalii:Parohia "Cuviosul Antonie cel Mare" a fost intemeiata in anul 1996, insa piatra de temelie a sfintului lacas a fost pusa in ianuarie 2000, pe un loc pus la dispozitie de Primaria Braila. Prima slujba religioasa a fost tinuta la "Sf. Antonie ce Mare" la data de 30 aprilie 2000, desi biserica inca se afla in constructie. Din septembrie, acelasi an, parintele Gagu oficiaza aici Sfinta Liturghie, in fiece duminica si sarbatoare de peste an. Pictura ctitoriei din cartierul Vidin a fost realizata de pictorul Adrian Vartolomei, in anii 2002 - 2003.
Știri despre biserică:

»  Credincioșii parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” din Brăila și-au cinstit ocrotitorul (2017-01-17)

 Închide 

Credincioșii parohiei „Sfântul Antonie cel Mare” din Brăila și-au cinstit ocrotitorul

[2017-01-17]
de Andrei Pau

Parohia Sfântul Antonie cel Mare din Brăila și-a sărbătorit marți, 17 ianuarie 2017, hramul. Manifestările au debutat în ajun când a fost oficiată slujba Vecerniei cu Litia. În ziua hramului a fost săvârșită Sfânta Liturghie.
La slujba de hram au participat copii și tineri de la școlile și liceele de pe teritoriul parohiei, dar credincioși din municipiu.
La momentul chinonicului, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Sfântul Apostol Andrei din Brăila a prezentat un moment artistic de muzică și poezie dedicat poetului național, Mihai Eminescu.
La final, toți copiii au primit cărți, iconițe, revista eparhială și Călăuza ortodoxă.
***
În cadrul parohiei Sfântul Antonie cel Mare din Brăila funcționează un centru social-educațional, așezat sub ocrotirea Sfântului Ierarh Mucenic Antim Ivireanul și Sfinții Martiri Brâncoveni.
Centrul desfășoară un program educațional de tip after scool pentru un număr de 18 copii. În cadrul acestuia, cei 18 elevi beneficiază de meditații gratuite, la principalele materii studiate în învățământul gimnazial, oferite de profesori voluntari și chiar de 20 de elevi cu rezultate deosebite la învățătură, fii ai parohiei. De asemenea, copii care vin la meditații primesc zilnic masa de prânz.
În paralel cu activitățile educaționale, la parohia Sfântul Antonie cel Mare se derulează și un program social-filantropic care se adresează unui număr de 110 persoane cu posibilități materiale reduse. Acestora, în fiecare sâmbătă și la marile sărbători, le este oferită câte o masă caldă.
Programul social se extinde și către alte persoane aflate în evidențele speciale ale parohiei, numeroși voluntari efectuând vizite la domiciliile acestora pentru a veni în întâmpinarea tuturor dificultăților de ordin material și spiritual pe care acestea le întâmpină.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2479, Ultimul acces: 2020-09-25 09:20:38

»  Credincioșii parohiei brăilene „Sfântul Antonie cel Mare” și-au cinstit ocrotitorul (2016-01-18)

 Închide 

Credincioșii parohiei brăilene „Sfântul Antonie cel Mare” și-au cinstit ocrotitorul

[2016-01-18]
Manifestările pastoral misionare dedicate hramului Parohiei Sfântului Antonie cel Mare din Brăila au debutat sâmbătă, 16 ianuarie 2016, cu oficierea slujbei Vecerniei și a Litiei de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoții din cadrul cercului misionar, informează pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei.
La slujbă au participat numeroși credincioși din parohie, dar și profesori, oameni de cultură și elevi.
După momentul liturgic din biserică, Chiriarhul Dunării de Jos a inaugurat Centrul Social-Educațional al parohiei, săvârșind slujba de sfințire.
Cu acest prilej, Centrul a primit ca ocrotitori spirituali pe Sfântul Ierarh Mucenic Antim Ivireanul și pe Sfinții Martiri Brâncoveni.
”Lângă biserica ocrotită de Sfântul Antonie cel Mare, a arătat Înaltpreasfinția Sa, o biserică tânără într-o parohie tânără, vedem astăzi finalizată o mare și importantă lucrare: acest Centru social care are două brațe, unul educațional, motiv pentru care a primit hramul Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, cel ce a împletit rugăciunea cu arta, cu tipăritul cărților - din care se naște învățătura cea bună și folositoare - dar și cu grija deosebită pentru ajutorarea săracilor și a copiilor. Cel de-al doilea braț este dedicat operei filantropice dedicată sprijinirii săracilor, a celor triști și singuri, de aceea a și primit ocrotirea Sfinților Martiri Brâncoveni. Suntem încredințați că prin osteneala preoților de aici, a profesorilor și inimoșilor voluntari, acest centru va lumina mințile și va însenina sufletele multor copii!”, a spus Înaltpreasfinția Sa.
În continuare, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Sfântul Apostol Andrei din Brăila a prezentat un frumos moment artistic de muzică și poezie dedicat poetului național, Mihai Eminescu.
La final, toți copiii au primit cărți ziditoare de suflet, iconițe, revista eparhial㠔Călăuza Ortodox㔠și au fost invitați la tradiționala agapă frățească.
***
Proiectul Centrului Social-Educațional inaugurat astăzi a luat naștere în anul 2008, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, prin osârdia și strădania pc pr. paroh Cristian Gagu și prin implicarea membrilor organismelor parohiale și a numeroși voluntari.
În prezent, Centrul desfășoară un program educațional de tip ”after scool” pentru un număr de 18 copii, intitulat ”Educație și viață spirituală”. În cadrul acestuia, cei 18 elevi beneficiază de meditații gratuite la principalele materii studiate în învățământul gimnazial, oferite de profesori voluntari și chiar de 20 de elevi cu rezultate deosebite la învățătură, fii ai parohiei.
De asemenea, elevii asistați primesc zilnic masa de prânz.
Cealaltă componentă socială pe care o desfășoară parohia ”Sf. Antonie cel Mare” se adresează unui număr de 110 persoane marginalizate social, cu venituri reduse sau fără posibilități de întreținere proprie. Acestora, în fiecare sâmbătă și la marile sărbători li se oferă câte o masă caldă.
Programul social se extinde și către alte persoane aflate în evidențele speciale ale parohiei, numeroși voluntari efectuând vizite la domiciliile acestora pentru a veni în întâmpinarea tuturor dificultăților de ordin material și spiritual pe care acestea le întâmpină.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 2760, Ultimul acces: 2020-09-25 09:20:38


Nr. vizualizări:4613
Data ultimei vizualizări:2020-09-25 09:20:38
Data actualizare:2015-03-03 02:18:50
Data încărcării:2007-01-19 09:43:42
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:1
Fotografi:Ana Abronov: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2010-03-14
Aparat: NIKON D3000
Contor: 464

Vedere de ansamblu
Foto: Ana Abronov