Rohia :: Manastirea Sf. Ana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Mănăstirea Sf. Ana
Rohia
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   CITEȘTE MESAJ 
Religie:Ortodox
Localitate:Rohia
Comună:Târgu Lăpuș
Județ:Maramureș
Adresa:nr. 18
Cod poștal:435612
Persoană de contact :Arhim. Macarie Motogna
Telefon :0262... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @manastirea-rohia.ro
Adresa web Biserica:www.manastirea-rohia.ro
Adrese utile:www.protopopiatul-lapus.ro, www.episcopiammsm.ro, www.primariaTarguLapus.ro, www.cjMaramures.ro, www.prefecturaMaramures.ro
Hram:Sf. Ana, Adormirea Maicii Domnului
Stil arhitectonic:Tradițional
Înalțime maximă:48m
Detalii:Centru de viață monahală și spirituală a ortodoxiei românești.
Capelă din lemn, construită în stil maramureșan.
Ctitorie a preotului paroh Nicolae Gherman, din satul de la poalele "Dealului viei" - Rohia, deal pe care se afla asezata manastirea, sprijinit de localnici, între 1923-1927. Preotul ctitor a zidit manastirea in memoria fiicei sale, copila ANUTA, chemata la domnul la varsta de numai 10 ani. La inceput a fost ridicata o modesta bisericuta cu hramul "Adormirea Maicii Domnului", tarnosita in 1926 de catre episcopul Nicolae Ivan al Clujului, fiind "primul asezamant de acest feliu" in Ardeal ridicat dupa 1918. In anul 1965 s-a introdus curentul electric si s-a amenajat drumul de acces. O noua etapa in viata manastirii Rohia incepe dupa 1990: obstea manastirii ajunge la 25 de vietuitori. Se simte din ce in ce mai mult nevoia de a construi o noua biserica, lucru care se va materializa in 1996 cand prima biserica este desfacuta de catre monahi si se construieste pe locul ei o noua si monumentala biserica, proiectata de arhitectul Dorel Cordos. Elementele definitorii ale noii constructii sunt preluate din toate cele trei provincii romanesti: biserica sub forma de cruce, cu pridvor brancovenesc in fata, cu un singur turn cupola ce contine elemente moldovenesti si pentru ca spatiul o cerea, inaltata pe verticala, se foloseste o inaltime de biserica maramureseana. Dimensiunile bisericii: inaltime de la baza - 48 m, lungimea - 22 m. Este interesant ca la subsolul bisericii este un paraclis-catacomba. In anul 2001 se ridica un colt maramuresean cu o biserica si o casa de lemn. La intrarea din sat se ridica o poarta monumentala. Tot aici exista si o cladire "Casa Poetului" in care a locuit si a scris opera sa Nicolae Steinhardt (1912-1989) , calugarit aici sub numele de monahul Nicolae. La poarta de la intrarea in manastire se afla un cimitir unde este inmormantat monahul Nicolae. Manastirea are un muzeu de icoane pe sticla si lemn din secolele XVIII-XX si o biblioteca cu 40000 de volume
Alte informații:La manastire se poate ajunge de la intersectia din orasul Targu Lapus, spre SUD, si se afla la 50 km de Baia Mare si 43 de orasul Dej.
Informații conexe:FORMULA-AS.RO: Justinian Chira (Articol)
FORMULA-AS.RO: Jurnalul fericirii de Nicolae Steinhardt (Articol)
YOUTUBE.COM: Film despre mănăstirea Rohia 1 (Video)
YOUTUBE.COM: Film despre mănăstirea Rohia 2 (Video)
Știri despre biserică: Setul de evenimente 1 -
Setul de evenimente 2

»  Prezență arhierească în Protopopiatul Lăpuș și la Mănăstirea Rohia (2016-04-02)

 Închide 

Prezență arhierească în Protopopiatul Lăpuș și la Mănăstirea Rohia

[2016-04-02]
de Gheorghe Anghel

Preasfințitul Părinte Justin Sigheteanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat vineri, 01 aprilie 2016, Liturghia Darurilor înainte sfințite în biserica Parohiei Lăpuș II, Protopopiatul Lăpuș, în prezența unui număr mare de credincioși, informează site-ul oficial al Eparhiei.
Din sobor au făcut parte pr. Florin Stan, Protoiereul Protopopiatului Lăpușului, pr. Paroh Valer Daniel Brisc și preoți din parohiile și mănăstirile apropiate.
În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre îndatoririle creștinești din timpul Postului Mare și despre semnificația Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfințite, alcătuită de Sfântul Grigorie Dialogul.
Tot vineri, Preasfințitul Părinte Justin Sigheteanul, însoțit de Arhid. Teodosie Bud, consilier economic eparhial, a vizitat biserica parohiei Târgul Lăpuș II, păstorită de preotul protopop Florin Stan. Lăcașul de cult se află în proces de pictare.
Totodată, Preasfinția Sa a vizitat și Mănăstirea Rohia unde, împreună cu Arhim. Macarie Motogna egumenul mănăstirii, Protos. Ghelasie Maxim – econom, arhitectul Dorel Cordoș și ing. Tamas Adrian, au analizat stadiul lucrărilor obiectivelor aflate în construcție și au stabilit prioritățile pentru anul acesta.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7632, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Hramul mănăstirii „Sfânta Ana” de la Rohia (2015-08-16)

 Închide 

Hramul mănăstirii „Sfânta Ana” de la Rohia

[2015-08-16]
Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului a fost cinstit cu multă evlavie și în ținutul pitoresc al Maramureșului. La Mănăstirea „Sfânta Ana”- Rohia din „Țara Lapușului” mii de credincioși au urcat „Dealul Viei” pentru a lua parte la slujba de hram. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltreasfințitul Părinte Justinian,Episcopul Maramureșului și Sătmarului.
„Aceasta este casa Maicii Domnului, așa este numită Mănăstirea Rohia, Casa Maicii Domnului. Să vă binecuvinteze Dumnezeu. Mulțumesc din toată inima acestui sobor de preoți cu care am slujit împreună astăzi. Am făcut legământ în fața voastră ca să mă rog permanent pentru pacea lumii, pentru bunăstarea sfintelor biserici, pentru copii noștri, pentru bătrânii noștri, pentru cei plecați în străinătate, pentru cei morți, pentru cei de față”, a spus ÎPS Părinte Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, potrivit TRINITAS TV.
La sărbătoare au fost prezenți mii de credincioși veniți din tot ținutul Maramureșului, îmbrăcați în frumoasele straie populare.
Mănăstirea "Sfânta Ana"- Rohia, așezată în mijlocul unui codru de fag și stejar, este unul dintre cele mai frumoase și vizitate așezăminte monahale din țară.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7203, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Hramul Mănăstirii „Sfânta Ana” de la Rohia (2015-08-14)

 Închide 

Hramul Mănăstirii „Sfânta Ana” de la Rohia

[2015-08-14]
Pelerini din partea de Nord a Transilvaniei merg în fiecare an, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, la mănăstirea „Sfânta Ana” de la Rohia din Episcopia Maramureșului. Pelerinii din zonă, însoțiți de preoții din sate, merg pe jos până la mănăstire, cu prapuri și icoane, în rugăciuni și cântări închinate Maicii Domnului.
Potrivit egumenului mănăstirii, Macarie Motogna această frumoasă tradiție se păstrează de peste 90 de ani.
„Este o tradiție deja de 90 de ani să vină la sfânta noastră mănăstire, pelerini din partea de Nord a Transilvaniei, încă cu 2, 3 zile înainte de sărbătoare. Hramul mănăstirii de anul acesta va fi patronat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Iustinian, împreună cu un sobor de stareți, preoți, protopopi și diaconi. În fiecare an, la această mare sărbătoare, credincioși din parohia Groșii Țibleșului, oferă o masă caldă, atât în ajun, cât și în ziua praznicului, după slujbă, tuturor pelerinilor prezenți la mănăstirea noastră”, a spus egumenului mănăstirii, Macarie Motogna pentru Radio Renașterea.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6776, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Mănăstirea Rohia, centru spiritual și cultural (2015-07-29)

 Închide 

Mănăstirea Rohia, centru spiritual și cultural

[2015-07-29]
În cei 90 de ani de existență ai mănăstirii maramureșene Rohia numeroase personalități și-au legat numele și viața de acest loc. Rohia este prima mănăstire ridicată în Transilvania după Mare Unire de la 1918, după o lungă perioada de restriște, timp în care armatele generalului Bucov le-au dărâmat românilor mănăstirile și le-au prigonit monahii.
Mănăstirea Rohia păstrează menirea cea din vechime a unei vetre monahale, care era atât un centru de spiritualitate cât și unul de cultură. Adăpostește, în prezent, un muzeu cu icoane pe sticlă și lemn din secolele XVIII-XIX, o vastă bibliotecă cu zeci de mii de volume și un atelier de sculptură. Acum se desfășoară ample lucrări la centrul cultural ce va adăposti muzeul, biblioteca, săli de lectură și de conferințe. De asemenea, numeroși pelerini îi calcă pragul pentru a se închina icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului sau pentru a vedea unde a lucrat, s-a rugat și a locuit cel care a scris „Jurnalul fericirii”. Despre Mănăstirea Rohia am discutat cu egumenul acesteia, arhimandritul Macarie Motogna.
Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6776, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Un an de la Trecerea la Domnul a duhovnicului Rohiei (2014-02-12)

 Închide 

Un an de la Trecerea la Domnul a duhovnicului Rohiei

[2014-02-12]
S-a împlinit un an de când fostul duhovnic al Mănăstirii Rohia, părintele Arhimandrit Serafim Man, a trecut la Domnul.
S-a născut pe 27 noiembrie 1935, în satul maramureșean Boiereni. În 1952 tânărul Ștefan Man intră ca frate în Mănăstirea Rohia, după trei ani de ucenicie fiind tuns în monahism, primind numele Serafim. Slujește în biserica mănăstirii până în anul 1959, când, prin Decretul 410, este nevoit să părăsească așezământul. Se întoarce, însă, aici în 1971, iar doi ani mai târziu este numit stareț al cunoscutei mănăstiri.
Părintele a fost cunoscut mai ales în calitatea sa de duhovnic al monahului Nicolae Steinhardt.
De-a lungul vieții, Părintele Serafim a publicat mai multe cărți de folos duhovnicesc, precum și mai multe predici și omilii, în revistele teologice. Acum doi ani, pe 27 decembrie, cunoscutul duhovnic a primit din partea Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului „Crucea Voievodală maramureșană”. Înmormântarea a avut loc pe 15 februarie 2013, la Mănăstirea ”Sfânta Ana” Rohia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8454, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Slujire arhierească la Mănăstirea Rohia (2013-09-15)

 Închide 

Slujire arhierească la Mănăstirea Rohia

[2013-09-15]
De Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Sâmbătă, 14 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Justinian Arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, împreună cu soborul mănăstirii, după cum a precizat Arhim. Macarie Motogna.
La slujbă au participat câteva sute de credincioși, dintre care 200 s-au mărturisit și împărtășit. În timpul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Justinian a înălțat rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru elevii și profesorii care încep un nou an școlar, iar după Otpust a rostit un cuvânt de învățătură și apoi a împărțit iconițe credincioșilor.
Arhim. Macarie Motogna – egumenul mănăstirii a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Justinian pentru slujire și binecuvântare și credincioșilor din Parohia Rohia care au oferit o agapă frățească tuturor credincioșilor prezenți.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8243, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Zi de sărbătoare la Mănăstirea Rohia (2013-08-13)

 Închide 

Zi de sărbătoare la Mănăstirea Rohia

[2013-08-13]
Mănăstirea "Sf. Ana" - Rohia se pregătește de hram. Având ca ocrotitoare pe Maica Domnului, așeyământul monahal se va afla în sărbătoare în ziua Adormirii Maicii Domnului.
Este situată în satul Rohia, component al orașului Tg. Lăpuș, 7 km sud de Tg. Lăpuș și 57 km nord de Dej, cu acces pe șoseaua nemodernizata de peste culmea Magoaja.
Așezământul a fost ctitorit de preotul paroh Nicolae Gherman, în amintirea fiicei sale, Ana, care a murit de mică. Biserica a fost construită cu ajutorul credincioșilor din Rohia (1923-1927), și sfințită cu fast de Episcopul Nicolae Ivan. Paraclisul este cu arhitectură originară. Aici se găsește un muzeu cu icoane pe sticlă și lemn din sec. XVIII-XIX, o vastă bibliotecă cu 250.000 volume și un atelier de sculptură. "Casa Poetului", a fost ultima reședință a monahului și omului de aleasa cultură, Nicolae Steinhardt, călugărit aici cu numele de Nicolae.
Mănăstirea Rohia este un centru deosebit de viața monahală și spirituală, adevărat Sion românesc în "Dealul Viilor" - Rohia. Mănăstirea e loc de pelerinaj pentru maramureșeni și pentru credincioșii din toate județele Transilvaniei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8335, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Curs de formare „Alege Scoala!”, la Mănăstirea Rohia (2013-02-27)

 Închide 

Curs de formare „Alege Scoala!”, la Mănăstirea Rohia

[2013-02-27]
În 25-26 februarie 2013 la Mănăstirea Sf. Ana-Rohia a avut loc un nou Curs de formare organizat în cadrul Proiectului „Alege Scoala!”. La acesta au participat preoti si profesori de religie din Protopopiatul Satu Mare, după cum aflăm de pe site-ul episcopiammsm.ro.
În cadrul cursului au fost prezentate mai multe teme privind abandonul scolar (cauze si modalitati de preventie si corectare), precum si pastoratia si catehizarea tinerilor: locul si rolul copiilor în Biserica, modele misionar-catehetice în Biserica Ortodoxa contemporana, etapele de dezvoltare morala a copiilor si a tinerilor, modalitati de cultivare a motivatiei crestine a copiilor si a tinerilor. De asemenea, au fost discutate si aspecte organizatorice privin activitatile catehetice pe care preotii cuprinsi în proiect le desfasoara.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8825, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Sărbătoare duhovnicească la Mănăstirea Rohia (2012-08-14)

 Închide 

Sărbătoare duhovnicească la Mănăstirea Rohia

[2012-08-14]
Una dintre cele mai mari mănăstiri din Transilvania, cea de la Rohia, se pregătește de sărbătoarea hramului, Adormirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost mutată din demisolul sfântului lăcaș în pridvorul bisericii mari. Pelerini din Maramureș, Bistrița - Năsăud, Sălaj și Satu Mare au venit de astăzi la Mănăstirea Sfânta Ana Rohia.
Conduși de preotul din sat, ei se deplasează pe jos, și cântă imnuri închinate Maicii Domnului.
“Slujbele vor începe încă din ajun când se va săvârși slujba Vecerniei cu Litie, Acatistul Adormiri Maicii Domnului și cuvântul de învățătură. Apoi de la 21:30 va începe slujba Privegherii când se va oficia Slujba Utreniei, Paraclisul Maicii Domnului și Prohodul Maicii Domnului”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS Ecleziarhul Mănăstirii Rohia, părintele Macarie Motogna.
Mâine, la Mănăstirea Rohia, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Iustinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Arhiereu-vicar, Iustin Sigheteanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8987, Ultimul acces: 2020-07-06 13:44:27

»  Aniversarea centenarului Nicolae Steinhardt (2012-07-25)

 Închide 

Aniversarea centenarului Nicolae Steinhardt

[2012-07-25]
În perioada 29-30 iulie 2012, la Mănăstirea 'Sfânta Ana' - Rohia și în orașul Baia Mare au loc mai multe manifestări religioase și culturale dedicate memoriei părintelui Nicolae Steinhardt, monah, om de cultură, figură reprezentativă a rezistenței anticomuniste și antiatee din România, după cum informează Ziarul Lumina.
Manifestările sunt dedicate împlinirii a 100 de ani de la nașterea monahului Nicolae Steinhardt. Calendarul evenimentelor se va desfășura după următorul program. 'În perioada 27-30 iulie, la Mănăstirea 'Sfânta Ana' - Rohia, va avea loc Școala de Pictură a Grupului 'Sfântul Ioan Damaschin', coordonată de pictorul Sorin Albu. În aceeași perioadă se vor desfășura și două cursuri masterclass de muzică bizantină, susținute de profesorul protopsalt Gregorios Stathis din Grecia', ne-a spus părintele arhimandrit Macarie Motoga, secretarul Fundației 'Nicolae Steinhardt'.
Duminică, 29 iulie, în altarul de vară al Mănăstirii Rohia vor fi săvârșite Sfânta Liturghie și o slujbă de pomenire a monahului de la Rohia, urmând ca de la ora 14:00 să aibă loc ședința colectivului editorial al 'Integralei Nicolae Steinhardt' și a fundației care poartă numele său. De la ora 18:00 va avea loc și o masă rotundă, cu tema 'Centenarul Nicolae Steinhardt', și va fi lansată cartea 'Nicolae Steinhardt cu timp și fără timp'.
Luni, 30 iulie, de la ora 9:45, la Catedrala episcopală 'Sfânta Treime' din Baia Mare vor avea loc vernisarea unei expoziții de icoane, precum și conferința profesorului de muzică psaltică Gregorios Stathis din Grecia. De la ora 11:00, la Biblioteca județeană 'Petre Dulfu' din Baia Mare, se va desfășura Simpozionul național 'Centenar Nicolae Steinhardt'. 'Lucrările vor fi deschise de Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, după care vor lua cuvântul oficialitățile locale și județene și directorul general al Editurii Polirom. Comunicări despre opera și personalitatea lui Nicolae Steinhardt vor fi susținute de către: Teodor Paleologu, Florian Roatiș, Ștefan Iloaie, George Ardeleanu, preotul Ioan Pintea, Mircea Oliv, preotul Cristian Ștefan, Adrian Mureșan, Valeria Bilț, Diana Șimonca, Stelian Gomboș, Florin Caragiu, Nicolae Băciuț, Emanuela Ilie, Oana Tinca, Luigi Bambulea, Crina Bud, Terezia Filip, Gheorghe Glodeanu și Nicolae Bud', ne-a spus arhimandritul Macarie Motoga.
În cadrul centenarului vor fi lansate cărțile: 'Critică la persoana întâi', 'Incertitudini literare', 'Monologul polifonic', 'Prin alții spre sine', din cadrul 'Integralei Nicolae Steinhardt', precum și volumele 'Nicolae Steinhardt în evocări' și 'Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia - o variantă inedită a capodoperei steinhardtiene'.
Manifestările sunt organizate de către Fundația 'Nicolae Steinhardt', în parteneriat cu Mănăstirea 'Sfânta Ana' - Rohia, Editura Polirom și Mănăstirea Rohița, având sprijinul Ministerului Culturii și Patrimoniului Național, al Consiliului Județean Maramureș și al Primăriei Târgul Lăpuș.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8942, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Mănăstirea Rohia se pregătește de hram (2011-08-12)

 Închide 

Mănăstirea Rohia se pregătește de hram

[2011-08-12]
Mănăstirea „Sfânta Ana” de la Rohia își sărbătorește hramul luni, 15 august, Adormirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, la acest așezământ monahal au început încă de vineri manifestări religioase speciale, la ora 12:00 fiind scoasă din biserică Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, așezată în pridvorul noii biserici pentru închinarea credincioșilor. Aici va rămâne până în 15 august.
După ce vineri seara se va oficia Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu, sâmbătă 13 august, la ora 6.00, vor fi săvârșite Utrenia, Sfânta Liturghie și un Parastas, iar de la ora 18.00 Vecernia, Litia și de la ora 22.00 Miezonoptica și dezlegări.
În ajun, duminică, 14 august, slujbele vor începe dimineață la ora 8.00, seara vor continua cu Vecernia, Litia și Acatistul Maicii Domnului și un cuvânt de învățătură, urmând ca luni, 15 august, Sfânta Liturghie arhierească în ziua hramului să fie oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, după cum ne informează Radio Renașterea.
Toți credincioși prezenți la hramul Mănăstirii Rohia vor primi o masă caldă din partea Parohiei Groșii Țibleșului, atât în ajun, după slujba Vecerniei, cât și în ziua Praznicului, după Sfânta Liturghie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9374, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Mănăstirea Rohia (2011-04-29)

 Închide 

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Mănăstirea Rohia

[2011-04-29]
Aproximativ 7000 de maramureșeni au venit la Mănăstirea „Rohia” pentru a participa, în Vinerea Săptămânii Luminate, la hramul paraclisului așezământului monahal. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Înaltpreasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură.
„Pentru noi, pentru toți mama noastră adevărată este Maica Domnului nostru Iisus Hristos pentru că noi toți suntem fii lui Dumnezeu. Toți care credem că Iisus este Hristos Fiului lui Dumnezeu, toți care credem în Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, toți care facem parte din Biserica lui Hristos, toți care purtăm numele frumos de creștin suntem fiii lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, după cum informează TRINITAS TV.
Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul Catedrei de Teologie Ortodoxă din cadrul Facultății de Litere a Universității de Nord, din Baia Mare.
Mulți dintre credincioși au venit la „Rohia” încă din Ajunul praznicului pentru a participa la Slujba Privegherii, dar și la cea de sfințire a apei și la Taina Sfântului Maslu. Atât în ajun cât și în ziua hramului, după terminarea slujbei, toți credincioșii au primit câte o masă caldă oferită de către Parohia Rogoz.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9381, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45

»  Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a fost sărbătorit de ziua onomastică la Mănăstirea Rohia (2010-08-02)

 Închide 

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a fost sărbătorit de ziua onomastică la Mănăstirea Rohia

[2010-08-02]

Cu ocazia prăznuirii Binecredinciosului Împărat Justinian cel Mare astăzi, 2 august, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, și-a sărbătorit ziua onomastică, informează arhim. Macarie Motogna. Înaltpreasfinția sa a participat la slujba Sfintei Liturghii de la „MănăstireažSfânta Ana”€- Rohia, după care a fost oficiatăƒslujba Te Deum-ului cu ocazia zilei numelui. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian a rostit un cuvânt de învățătură, dând mulțumire pentru toate darurile primite de la Bunul Dumnezeu, fiind felicitat și de către obștea Mănăstirii Rohia care i-a oferit în dar Albumul „Fundația Nicolae Steinhardt și ‘Grupul Sfântul Ioan Damaschin’€10 ani de activitate”, apărut recent la Editura Mănăstirii Rohia.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9679, Ultimul acces: 2020-07-06 13:07:45


Nr. vizualizări:18514
Data ultimei vizualizări:2020-07-06 13:13:03
Data actualizare:2015-05-21 12:08:15
Data încărcării:2005-04-27 14:07:09
Nr. Mesaje:1
Rugăminte:
(2016-12-13)
Numele meu este Rodica.
Sunteti parte din sufletul meu, Sf. Manstire Rohia imi transmite energia de care am nevoie pentru catva timp, va rog pomeniti si numele meu la sfintele rugaciuni.
Cred, Doamne , ajuta necredintei mele.
@yahoo.com
Nr. Fotografii:51
Fotografi:Costel Novac D-veni: 34, Emil Șerban: 9, Wilhelm Scherz: 3, Mariko23: 1, Tehsha: 1, Cosmin Cornea: 1, Luminița Moruz: 1, Claudia Bun: 1

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Setul de Fotografii 1
Data: 2007-05-28
Contor: 205

Intrarea bisericii
Foto: Emil Șerban

Data: 2010-07-12
Aparat: NIKON COOLPIX L100
Contor: 86

Biserica Nouă
Foto: Claudia Bun

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 139

Biserica noua
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2007-10-16
Contor: 212

Biserica Noua
Foto: Wilhelm Scherz

Contor: 27

Vedere de ansamblu
Foto: Luminița Moruz

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 31

Biserica noua
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 34

Vedere de ansamblu
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 35

Biserica noua
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 32

Biserica noua
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 28

Biserica noua
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2007-05-29
Contor: 116

Casa cu paraclis
Foto: Emil Șerban

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 34

Casa cu paraclis
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 29

Casa cu paraclis
Foto: Costel Novac D-veni

Data: 2017-05-11
Contor: 41

Printre copaci
Foto: Cosmin Cornea

Data: 2007-09-27
Contor: 110

Biserica de lemn
Foto: Wilhelm Scherz

Data: 2017-08-24
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D3300
Contor: 27

Biserica de lemn
Foto: Costel Novac D-veni


Setul de Fotografii 2
Setul de Fotografii 3
Setul de Fotografii 4