Iasi :: Biserica Sf. Tereza - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

>

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Tereza
Iași
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Iași
Județ:Iași
Adresa:Aleea Oltea Doamna nr. 1
Cod poștal:700732
Telefon :0232... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @ercis.ro @yahoo.com @yahoo.com
Adresa web Biserica:www.sfterezaiasi.cnet.ro
Adrese utile:www.ERCIS.ro
www.primaria-iasi.ro
www.icc.ro
www.prefecturaIasi.ro
Preot:Sescu Petru, Sociu Romică, Ilieș Marius-Petrică
Hram:Sf. Tereza a Pruncului Isus,
Stil arhitectonic:Modern
Detalii:La 27 noiembrie 1994, în prima duminică din Advent, a fost inaugurată biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din cartierul Nicolina, filială a Parohiei Iași - "Adormirea Maicii Domnului". Începând cu 1 octombrie 1995, Preasfințitul Petru Gherghel a hotărât despărțirea filialei "Sfânta Tereza" - Nicolina de la Parohia Iași și constituirea ei ca parohie de sine stătătoare, iar paroh a fost numit pr. Pavel Chelaru. Noua parohie, care cuprinde partea de N-V a orașului, avea 866 de familii cu 2. 988 de credincioși.
Știri despre biserică:

»  SRUC Iași 2019: A șasea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor (2019-01-24)

 Închide 

SRUC Iași 2019: A șasea zi a octavei de rugăciune pentru unitatea creștinilor

[2019-01-24]
Miercuri, 23 ianuarie 2019, în biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași a avut loc a șasea celebrare ecumenică din cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor din acest an. Celebrantul principal a fost părintele Valeriu Ciorbă. Au concelebrat opt preoți și un părinte diacon. La această oră de rugăciune au participat, ca în zilele anterioare, mulți credincioși care s-au rugat pentru darul unității, dar care are în vedere tema biblică ce privește dreptatea. Ca în zilele precedente, celebrarea a cuprins momente de rugăciune, lectură biblică, meditație, care au ca și imbold chemarea personală la semănarea și cultivarea interioară a unui ecumenism fratern și roditor.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către pr. Ionuț Imbrișcă, formator și profesor la Institutul Teologic „Sfântul Iosif” din Iași. Sfinția sa și-a început predica cu exemplul de credință al unuia dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți sfinți, Sfântul Francisc, cunoscut și ca „Sărăcuțul din Assisi”. Scoțând în prim plan imaginea acestui sfânt și activitatea sa în folosul întăririi Bisericii care la acea vreme trecea printr-o perioadă tulbure, părintele predicator a amintit de urgența exemplului de trăire creștinească pe care trebuie să îl oferim societății și mediului în care trăim. Printre altele, spunea părintele, subliniind ideile importante pe care Papa Francisc le notează în enciclica Laudato Si, suntem datori să manifestăm o grijă deosebită pentru tot ceea ce ne înconjoară. Cu atât mai mult cu cât există riscul unei mărturii superflue de credință și a unei pasivități pe care societatea o promovează. În acest sens trebuie să avem în vedere misiunea pe care Cristos o adresează tuturor celor botezați. Domnul ne trimite, asemenea apostolilor, să dăm mărturie, să oferim o mărturie de credință concretă care să aibă ca și bază dreptatea, fondată pe stânca de nezdruncinat a iubirii. De aceea, exemplul Sfântului Francisc apare și se propune cu actualitate. Un exemplu ce pornește cu și de la propria persoană. De aceea, este necesar să insistăm asupra persoanei noastre și a exemplului de credință pe care îl oferim zilnic: o credință care va avea în vedere, în permanență, încrederea în Dumnezeu, atât de necesară zilelor noastre.
După momentul predicii au urmat câteva momente de aprofundare a gândurilor împărtășite de părintele predicator. La încheierea celebrării, părintele paroh, Petru Sescu, a ținut să-și exprime gândul de mulțumire pentru toți cei care au participat la această oră de rugăciune și a amintit de necesitatea de a fi imitatori ai apostolilor. Următoarea celebrare din cadrul acestei Săptămâni de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași, va avea loc joi, 24 ianuarie, la ora 17.00, în Capela Fraților Școlilor Creștine (Tătărași, Str. Aeroportului, 1). Reînnoim călduroasa invitație de vă alătura celebrărilor dedicate acestui timp de creștere în credință, și implorăm mijlocirea Sfântului Francisc și a sfintei Tereza a Pruncului Isus pentru unitatea Bisericii, o unitate care, pornind de la propria persoană și având ca temelie dreptatea, să se poată desăvârși în iubire prin acțiunea Duhului Sfânt care unifică inimile pentru a-l striga pe Dumnezeu cu același nume de Tată! (Marian Păuleț pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 238, Ultimul acces: 2019-03-24 07:48:56

»  Praznicul Copiilor în comunitatea Sf. Tereza a Pruncului Isus din Iași (2018-11-20)

 Închide 

Praznicul Copiilor în comunitatea Sf. Tereza a Pruncului Isus din Iași

[2018-11-20]
Ziua de 18 noiembrie 2018 pentru comunitatea „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași a reprezentat o zi de comuniune și de aducere aminte. Acest eveniment, cu tradiție la noi în comunitate, este un timp în care copiii și seniorii și-au amintit cu drag de persoanele iubite care nu mai sunt printre noi. Legătura celor morți cu cei vii nu încetează, ci se menține prin rugăciunea neîncetată pe care Biserica o face pentru sufletele răposaților.

Duminică, 11 noiembrie 2018, preoții au făcut anunțul în biserică privind adunarea de fonduri în vederea organizării tradiționalului „praznic al copiilor”, care a avut loc duminică, 18 noiembrie 2018, după sfânta Liturghie de la ora 9.00, la subsolul bisericii „Sfânta Tereza”. Vincențienii s-au mobilizat pentru colectă, iar credincioșii au donat, chiar peste așteptări, sume de bani, timp și dragoste pentru realizarea acestui act caritabil. Donațiile făcute au scos în evidență bunătatea și iubirea pe care fiecare dintre noi le avem. După Sfânta Liturghie, copiii au coborât la subsolul bisericii, unde credincioșii vincențieni i-au așteptat cu multă dragoste. Rugăciunea de început făcută de părintele paroh Petru Sescu și cea de sfârșit, făcută de părintele Gabriel Bacoșcă, i-au ajutat pe copii să conștientizeze că această masă este oferită pentru răposații familiilor din comunitatea noastră, că cei plecați nu trebuie uitați. Rugăciunile și faptele noastre bunele aduc multă alinare.
Mulțumim seniorilor din comunitate că au răspuns invitației noastre de a participa la acest eveniment. Prezența lor la această masă a făcut ca acești copii să vadă o altă etapă a vieții. Îmi exprim respectul pentru părinții copiilor care i-au însoțit la biserică, la acest eveniment și care ne-au fost aproape. Dragostea și disponibilitatea oferite de membrii Asociației „Sfântul Vincențiu de Paul”, de ceilalți credincioși din comunitate și de preoții parohiei au făcut ca acest eveniment să fie primit de copii, părinții lor și seniori cu multă bucurie. Mulțumirii și persoanelor de bine care ne-au oferit locația pentru a face sarmalele, ne-au oferit din timpul lor. A fost nevoie de acel „împreun㔠pentru a înmulți bucuria. Îl rugăm pe Domnul Isus Cristos să se îndure de răposații familiilor noastre și să îi conducă în împărăția luminii și a păcii. (Asociația „Sfântul Vincențiu de Paul” din Parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” Iași)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 219, Ultimul acces: 2019-03-24 07:48:56

»  Se va inaugura un Centru focolar la Iași (2018-01-11)

 Închide 

Se va inaugura un Centru focolar la Iași

[2018-01-11]
biserica Sf. Tereza din Iași
11.01.2018, Iași (Catholica) - Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la ora 11.00, va fi inaugurat Centrul de spiritualitate al Mișcării Focolarelor din Iași. Sfânta Liturghie, prezidată de PS Petru Gherghel, de Iași, avându-i concelebranți pe PS Aurel Percă, auxiliar de Iași și PS Anton Coșa, de Chișinău, va avea loc în biserica „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” (șos. Nicolina, 6) și va fi urmată de un scurt program la care sunt invitați să rămână toți participanții.
Mișcarea Focolarelor sau Opera Preasfintei Maria este una dintre noile mișcări ecleziale care a început în Italia în anul 1943. Spiritualitatea care însuflețește membrii mișcării a încolțit în timpul celui de-al doilea război mondial când Chiara Lubich împreună cu câteva tinere prietene, în pofida atrocităților războiului, experimentau într-un mod nou că Dumnezeu este iubire. În timp ce în jurul lor totul se prăbușea, au înțeles că doar Dumnezeu este cel care rămâne și au hotărât să îl aleagă pe Dumnezeu ca ideal al vieții lor. În adăposturi, sub bombardamente, citeau cuvintele Evangheliei și au redescoperit porunca cea nouă a lui Isus: „Iubiți-vă precum Eu v-am iubit pe voi”. Trăirea dragostei creștinești atât în focolar cât și față de toate celelalte persoane au chemat printre ele prezența lui Isus, după cum El a promis: „unde doi sau trei sunt adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”. Au fost mișcate în mod deosebit de rugăciunea lui Isus către Tatăl: „ca toți să fie una” și au simțit că sunt chemate să își dăruiască viața pentru ca aceasta să se înfăptuiască.
Spiritualitatea de comuniune care ne face să experimentăm iubirea trăită în comunitățile primilor creștini a atras oameni de toate vârstele și categoriile sociale. Este răspândită astăzi în 188 de țări de pe toate continentele și numără aproximativ cinci milioane de aderenți aparținând diferitelor popoare, rase, culturi și religii. În România, Mișcarea Focolarelor este prezentă din anul 1981, având în momentul de față un centru la București, două la Cluj, iar acum și în Iași. Pe lângă cele câteva sute de membri, sunt câteva mii de aderenți și de simpatizanți. În acest an, în care comemorăm 10 ani de la trecerea la cele veșnice a Chiarei Lubich, fondatoarea Mișcării Focolarelor, România se îmbogățește cu un nou centru al spiritualității unității, cu un focolar pentru care îi suntem recunoscători lui Dumnezeu și păstorilor noștri. (Marta Andro pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 647, Ultimul acces: 2019-03-24 07:48:56

»  Hramul parohiei „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași (2017-10-03)

 Închide 

Hramul parohiei „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași

[2017-10-03]
Hram la Iași
03.10.2017, Iași (Catholica) - Hramul comunității „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași a fost celebrat duminică, 1 octombrie 2017, la Sfânta Liturghie de la ora 11, în prezența unui număr mare de preoți și credincioși. Cu bucurie, ne-am unit în rugăciune în jurul celebrantului principal, rectorul Institutului Teologic din Iași, Mons. Benone Farcaș, în timp ce cuvântul de învățătură a fost împărtășit de către părintele Alois Bulai, profesor de exegeză și teologie biblică al aceluiași institut.
Lecturile și sfânta evanghelie au avut rolul de a pune în evidență calea copilăriei spirituale pe care patroana noastră a urmat-o pentru a ajunge la sfințenia pe care o propune tuturor celor care se simt mici și neputincioși, asemenea copiilor. Părintele predicator a subliniat importanța cuvintelor Sfântului apostol Paul care, în scrisoarea întâi către Corinteni, așeza iubirea deasupra tuturor celorlalte daruri sau carisme, fără de care chiar și actele eroice își pierd valoarea. Sfânta Tereza a Pruncului Isus, din singurătatea Carmelului, a fost inspirată în căutările ei spirituale de aceste cuvinte, căci, precum amintea părintele, ea și-ar fi dorit să fie și preot, și misionar, și martir, dar a descoperit faptul că toate aceste vocații își trag seva și energia din virtutea iubirii. De aceea, ea a exclamat „Vocația mea este iubirea!” În continuare, am descoperit care sunt trăsăturile acestei virtuți pe care tot Sfântul apostol Paul le enumeră: „Dragostea este îndelung răbdătoare; dragostea este binevoitoare, […] dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios”; un „imn al iubirii” ce reprezintă pentru toți creștinii o chemare la sfințenie printr-o adevărată reînnoire a vieții.
Îndemnul final a fost să privim la această mare sfântă ca la un model de urmat, căci ea dorește să ne învețe fidelitatea de fiecare moment și necesitatea de a adopta o atitudine de totală încredere și abandonare în mâinile lui Dumnezeu, care ne așteaptă și ne primește mereu, în ciuda nevredniciei noastre. Părintele Alois Bulai a întărit această afirmație, reamintind ultimele fraze ale jurnalului spiritual scris de Sfânta Tereza, unde susține că și dacă ar avea pe conștiință toate păcatele ce se pot comite, ea tot nu și-ar pierde speranța și s-ar arunca cu inima zdrobită de căință la picioarele Mântuitorului, asemenea fiului risipitor din evanghelie. La sfârșitul Liturghiei, părintele paroh a mulțumit celor prezenți, preoților concelebranți, duhovnicilor din scaunul de Spovadă și tuturor persoanelor care au făcut ca sărbătoarea hramului să fie cât mai frumoasă, fie prin împodobirea bisericii, fie prin pregătirea cântecelor care ne-au înălțat sufletele. Cu toții ne-am unit apoi în rugăciune în momentul binecuvântării finale, pentru ca Sfânta Tereza să mijlocească din cer pentru fiecare dintre noi acea ploaie de trandafiri pe care a promis-o când încă mai era pe pământ. (Iulia Alexandra Fârte pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 782, Ultimul acces: 2019-03-24 07:48:56

»  Conferirea Sacramentului Mirului în parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași (2017-06-09)

 Închide 

Conferirea Sacramentului Mirului în parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași

[2017-06-09]
Primirea Mirului
09.06.2017, Iași (Catholica) - „Duhule Sfânt, izvorul iubirii / Vino la noi, să trăim iubirea ta”. Acestea au fost versurile cu care mulțimea de credincioși adunată în parohia „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iași i-a întâmpinat pe Preasfințitul Aurel Percă și pe ceilalți preoți concelebranți în ziua de duminică, 4 iunie 2017, la Liturghia de la ora 11, cu ocazia administrării Sacramentului Mirului celor 76 candidați.
Pregătiți temeinic de preoții din parohie cu multe luni înaintea acestui mare eveniment, îmbrăcați ca de sărbătoare și cu sufletele purificate de harul Sfintei Spovezi, candidații și-au ocupat în liniște locul în bănci, alături de nașii lor și au așteptat plini de emoție primele cuvinte ale Episcopului. Biserica a fost și ea aranjată cum se cuvine, astfel încât, în zilele din urmă, au fost agățate de tavan sute de limbi roșii de foc din hârtie colorată, alături de un imens porumbel alb, asemenea celui de la Botezul Mântuitorului, care a vegheat de sus întreaga celebrare.
La momentul predicii, dorind să fie cât mai aproape de sufletele în care urma să aducă darurile Duhului Sfânt, Preasfințitul Aurel Percă a coborât în fața altarului. Le-a vorbit candidaților la Mir și tuturor credincioșilor despre cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, dar și despre locul în care Dumnezeu a încurcat limbile oamenilor, loc numit Babel. Apoi Preasfințitul Aurel i-a întrebat pe copiii cine este Duhul Sfânt, care sunt cele șapte daruri ale Duhului Sfânt, dacă l-au mai primit pe Duhul Sfânt vreodată. Adolescenții au răspuns corect, fiind pregătiți cu câteva luni înainte așa cum apostolii au fost pregătiți să îl primească pe Duhul Sfânt de către Isus în cele 40 de zile cât a stat printre ei până la coborârea Duhului sub formă de limbi de foc. Apoi, cu lumânările aprinse în mână și cu toți credincioșii, candidații la Mir și-au reînnoit făgăduințele de la Botez, iar Preasfințitul, împreună cu ceilalți preoți au întins mâinile invocând coborârea Duhului Sfânt.
În sfârșit, a venit și momentul plin de emoții, cel în care Preasfințitul Aurel Percă i-a uns pe cei 76 de candidați cu Sfânta Crismă. Prin dobândirea Duhului Sfânt devenim martori ai lui Cristos și astfel putem să mărturisim cu tărie credința creștină. Acest lucru i-a îndemnat și Preasfințitul pe cei miruiți încurajându-i să mărturisească celor din jur bucuria trăită astăzi și de acum încolo. Candidații au venit, rând pe rând, în față, însoțiți de nași, iar la întoarcere fiecare a primit câte o eșarfă roșie și o amintire de la acest minunat eveniment. La Rugăciunea Credincioșilor, cei miruiți au oferit lui Dumnezeu intenții pentru Biserica Sa, pentru preoți, pentru pace, dar și pentru cei triști și asupriți, în timp ce la Ofertoriu au adus diferite daruri ce au transmis din plin mesajul sărbătorii: o lumânare, cărticele de rugăciuni și un buchet de flori.
La sfârșitul Liturghiei, după citirea anunțurilor pentru viitoarea săptămână, părintele paroh Petru Sescu a adus mulțumiri tuturor celor 76 miruiți care s-au prezentat în această frumoasă zi cu sufletul deschis pentru primirea Mirului, familiilor lor, surorilor, cateheților și, în mod special, Preasfințitului Aurel, care anul acesta, pe 8 decembrie, va sărbători majoratul, cel de-al 18-lea an de episcopat. Cu ocazia acestei minunate vizite în parohia noastră, Preasfințitului Aurel i s-a cântat din suflet un călduros „La mulți ani!” Fie ca pacea, bucuria și statornicia în credință să domnească peste comunitatea noastră și ca acești 76 noi „soldați ai lui Cristos” să fie lumină și speranță pentru lumea de astăzi! (pr. Marius Cojan pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 921, Ultimul acces: 2019-03-24 07:48:56


Nr. vizualizări:5083
Data ultimei vizualizări:2019-03-24 07:48:56
Data actualizare:2014-09-05 12:35:19
Data încărcării:2006-03-21 04:22:18
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:14

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2007-10-27
Aparat: Nikon D40x
Contor: 734

Vedere din față
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2014-06-22
Contor: 25

Vedere de ansamblu
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2011-12-27
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 19

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2007-10-28
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 130

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-12-27
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 24

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2007-10-28
Contor: 108

Vedere de ansamblu
Foto: Vitalie Danciu

Data: 2014-06-22
Contor: 17

Vedere de ansamblu
Foto: Bogdan Apostoaia

Data: 2014-01-01
Contor: 21

Vedere de ansamblu
Foto: Voluntar

Data: 2011-12-27
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 12

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2013-07-08
Contor: 21

Vedere de ansamblu
Foto: Voluntar

Data: 2007-10-27
Aparat: Nikon D40x
Contor: 63

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2007-10-28
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 80

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2008-11-27
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 40

Vedere de noapte
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2007-10-28
Aparat: Fuji FinePix S5000
Contor: 143

Interior
Foto: Alexandru Losonczy