Bacau :: Biserica Sf. Nicolae Vechi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Biserici

Biserica Sf. Nicolae Vechi
Bacău
 HARTA S   HARTA G   VREMEA   ADAUGĂ INFO   ADAUGĂ FOTO   ADAUGĂ MESAJ   FĂRĂ MESAJE 
Religie:Romano-catolic
Localitate:Bacău
Județ:Bacău
Adresa:strada Ana Ipătescu nr. 2A
Cod poștal:600002
Telefon :0234... Click aici pentru a Vizualiza Telefoanele!
Adresă de e-mail : @yahoo.ro @yahoo.com @yahoo.com @yahoo.com @yahoo.com @yahoo.com
Adresa web Biserica:www.decanatcatolicbacau.ro
Adrese utile:www.ercis.ro, www.primariaBacau.ro, www.csjBacau.ro, www.prefecturaBacau.ro
Preot:Dâscă Isidor, Petrea Iulian-Claudiu, Caliman Paul, Ciobanu Dominic-Sorin, Farcas Leonard, Budau Eugen
Hram:Sf. Nicolae
Detalii:În orașul Bacău a existat încă din secolul al XIV-lea o mănăstire franciscană care avea și o biserică anexă cu hramul “Sfânta Fecioară”. În anul 1676, din cauza râului Bistrița, biserica s-a surpat, o bună parte intrând sub ape. Studiind izvoarele istorice care fac referire la orașul Bacău, am constatat faptul că acestea amintesc aici de existența a două biserici catolice și anume: una cu hramul “Sfânta Fecioar㔠(catedrala episcopală) și a doua cu hramul “Sfântul Nicolae” (viitoarea biserică parohială) , ultima pe locul unde se află și astăzi, suferind evident în timp o serie de restaurări și reconstrucții. În urma surpării catedralei episcopale centrul de cult al catolicilor din orașul Bacău va deveni biserica cu hramul “Sfântul Nicolae”. În anul 1728 se va construi pe locul ei o nouă biserică a cărei dăinuire va fi pusă sub semnul întrebării în anul 1835. Prin urmare, în anul 1836 Prefectul Misiunii Apostolice a Moldovei, Pr. Carol Magni, cerea Sfintei Congregații De Propaganda Fide permisiunea de a începe construcția unei alte biserici catolice în orașul Bacău. Lucrările de construcție a bisericii vor începe însă abia în anul 1839, în același perimetru, sub conducerea noului Prefect al Misiunii Apostolice a Moldovei, Petru Rafael Arduini, fiind sfințită pe 6 decembrie 1846. Lângă această biserică, care dăinuie și astăzi, în anul 1992, s-a construit o nouă biserică având tot hramul “Sfântul Nicolae”.
Alte informații:Filiale: Șerbănești
Știri despre biserică:

»  Prima Sfântă Împărtășanie în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău (2019-05-28)

 Închide 

Prima Sfântă Împărtășanie în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău

[2019-05-28]
Prima Împărtășanie
Duminică, 26 mai 2019, în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău 70 de copii au primit pentru prima dată Sfânta Euharistie. Într-o atmosferă de sărbătoare, Sfânta Liturghie a început la ora 10.30, cei 70 de copii venind în procesiune împreună cu preoții și cateheții lor. Hăinuțele albe au arătat curăția sufletească pe care au dobândit-o o dată cu Sacramentul Spovezii. Dorința copiilor de a-l primi pe Isus s-a văzut și din participarea de la Sfânta Liturghie: ei au cântat din toată inima și s-au rugat alături de părinții și rudele lor.

Părintele decan Isidor Dâscă a prezidat Sfânta Liturghie împreună cu pr. Paul Căliman și cu pr. Leonard Farcaș, preoții care s-au ocupat de pregătirea copiilor. După salutul de început al părintelui Isidor, o mamă, un naș de botez și un copil au luat cuvântul cerând de la părintele paroh și decan celebrarea Sfintei Liturghii și primirea primei Sfintei Împărtășanii ca o încununarea a pregătirii copiilor, a educației religioase primită de la părinți și a nașilor care le-au fost alături încă de la Botez. În momentul reînnoirii făgăduințelor de la Botez, toți copiii, având lumânările aprinse, semn al credinței primite la Botez care a fost păstrată vie, au mărturisit din toată inima credința în Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și și-au exprimat dorința de a crede în Prezența Reală a lui Isus în Sfânta Euharistie, a participa la Sfânta Liturghie cu evlavie în mod frecvent și a-l primi ca pe o adevărată hrană sufletească.
Înainte de momentul solemn al primirii Sfintei Împărtășanii, fiecare copil a venit în fața altarului și, cu mâna pe Sfânta Scriptură și pe cruce, și-a exprimat lepădarea de Satana și oferirea cu totul lui Cristos. La sfârșitul acestei sărbători solemne copiii au dăruit câte un buchet de flori preoților prezenți la Sfânta Liturghie, exprimându-și astfel recunoștința pentru că l-au primit pe Isus în inima lor din mâna acestor preoți. După Sfânta Liturghie a avut loc un moment de comuniune la subsolul bisericii unde preoții și copiii care au primit prima Sfântă Împărtășanie împreună cu părinții acestora s-au bucurat pentru câteva momente de comuniune. După această sărbătoare toții copii împreună cu părinții s-au îndreptat spre casele lor având bucuria că l-au primit pe Isus în inimile lor. (Redacția „Biserica și viața” pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 798, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45

»  Triduum pascal în parohia „Sfântul Nicolae” Bacău (2019-04-25)

 Închide 

Triduum pascal în parohia „Sfântul Nicolae” Bacău

[2019-04-25]
În vederea pregătirii pentru sărbătoarea Paștelui, credincioșii comunității din Bacău „Sfântul Nicolae” au trăit un triduum pascal intens în rugăciune, purificându-și inimile prin sacramental Spovezii și contemplând pătimirile lui Cristos aducătoare de mântuire în cadrul celebrărilor specifice acestui timp.

Liturghia în Cina Domnului din Joia Sfântă a început de la ora 18.00 celebrată de părintele paroh și decan de Bacău, pr. Isidor Dâscă. În centrul celebrării a stat mesajul lecturilor care au reamintit credincioșilor de celebrarea Paștelui ebraic la eliberarea din Egipt. Odată cu Paștele celebrat de Isus, el ne arată că este noul miel jertfit, care ni se dăruiește în sacramentul Euharistiei. Părintele decan a subliniat la predică faptul că Sfânta Euharistie, pe care Isus a instituit-o, este masa care ne unește pe toți în jurul său și ne potolește foamea spirituală, fiind astfel un semn profund al iubirii lui Cristos împărtășită nouă tuturor. Un alt moment important a fost cel al spălării picioarelor, gest pe care Isus l-a săvârșit față de ucenicii săi, pentru a le arăta că porunca iubirii nu are nicio valoare, dacă nu este pusă în practică. La sfârșitul Liturghiei, Sfântul Sacrament a fost mutat într-un loc special unde a putut fi adorat pe rând de către copii, tinerii, persoane consacrate și apoi întreaga comunitate.
Triduumul pascal a continuat cu ziua de Vinerea Sfântă când s-a celebrat Pătimirea Domnului. Aceasta a fost precedată de Calea Crucii condusă de pr. diacon Gaspar Emil. Pătimirea Domnului nostru Isus Cristos după Sfântul Ioan cântată în mod solemn pe roluri i-a ajutat pe cei prezenți să ia parte la suferințele mântuitoare ale lui Cristos de pe Calvar. Pr. Paul Căliman a subliniat la predică faptul că în mod fals îl acuzăm pe Dumnezeu că este impasibil față de suferințele și dramele omenești, însă, de fapt, noi suntem cei care l-am marginalizat, poate chiar l-a respinsul cu totul pe Cristos prin păcatele, indiferența, complicitatea la corupție și alte practice anticreștine pe care le considerăm „la modă”. Dezvelirea și adorarea Sfintei Cruci i-a făcut pe toți să conștientizeze că Isus a murit pe cruce din cauza păcatelor noastre.
La Vigilia pascală din seara Sâmbetei Sfinte a fost celebrată de Preasfințitul Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, alături de patru colegi ai Preasfinției sale, dintre care și părintele decan, și de ceilalți preoți din parohie. Ceremonia de binecuvântare a focului, de aprindere a lumânării pascale și de împărtășire a acestei lumini a culminat cu cântarea Preconiului pascal de către părintele Iulian Petrea. Toate aceste au avut scopul de a trăi trecerea (Paștele) de la întunericul păcatului la harul dătător de lumină al lui Cristos. În cadrul Liturgiei cuvântului, credincioșii au luat parte la proclamarea lecturilor unde s-a amintit faptul că Dumnezeu așa cum i-a scos din sclavie la libertate pe evrei, tot la fel conduce noul popor al său de la moarte spirituală la viața harului.
După ce Preasfințitul Aurel în cadrul omiliei ne-a arătat frumusețea acestei nopți a Învierii, care aduce bucurie în suflet, credincioșii au luat parte la Liturgia baptismală în care apa pentru Botez a fost binecuvântată, a fost invocată mijlocirea sfinților și apoi au fost reînnoite făgăduințele de la Botez. La Liturgia euharistică s-au bucurat toți credincioșii de prezența Celui Înviat din Sfânta Euharistie pe care l-au primit cu inimi curate. La toate aceste sfinte celebrări a participat un număr foarte mare de credincioși care s-au împăcat cu Dumnezeu în Sacramentul Spovezii la care au luat parte în zilele precedente. Celebrările au fost animate de cântul corurilor reunite ale adulților și tinerilor dirijate de părintele Iulian Petrea.
După ce toți au luat parte la masa euharistică, credincioșii alături de păstorii lor au dat mărturie despre credința în învierea lui Isus în mod public, participând la procesiunea de pe străzile Bacăului. Cu toții au proclamat victoria Vieții asupra morții și l-au lăudat pe Domnul prin cântul „Cristos a înviat!” (redacția Biserica și viața)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 979, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45

»  Concert de Crăciun al corului preoților (2018-12-19)

 Închide 

Concert de Crăciun al corului preoților

[2018-12-19]
concert de colinde
reoților din zona Bacăului și a Oneștiului a susținut un concert de colinde în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău, după sfânta Liturghie de la ora 18.00. Aproximativ 20 de preoți au continuat frumoasa tradiție de a da mărturie în fața celor pe care îi păstoresc, despre vestea cea bună a nașterii lui Isus, cântând prin colinde. Pregătirea de o lună de zile și eforturile de a fi prezenți la repetiții, unii dintre preoți străbătând zeci de kilometri, a fost încununată cu aplauze în cadrul Concertului de colinde din biserica „Sfinții Petru și Paul” din Bacău.

Acest concert a mai fost susținut și în fața credincioșilor din parohiile de la Luizi-Călugăra, Nicolae Bălcescu și Bijghir. Bucuria de pe fețele copiilor, bătrânilor și părinților a fost mare atunci când ascultau cântul frumos al colindelor interpretate de vocile păstorilor lor care li-l predică pe Cristos zi de zi. Din repertoriu au făcut parte colindele: Doamne, auzi, Fecioarei îngerul i-a zis, Sus pe cerul înstelat, Îngerul păstorilor a strigat, Sună clopotele, Hac nocte, Colindul clopotelor, Hark, the Herald Angels Sing, Ascultați cum îngeri cântă, Transeamus, Colind – Tradițional catalan, Crăciunul, Adeste fideles și Plugușorul.
Corul preoților a fost dirijat de părintele Iulian Claudiu Petrea, la orgă a cântat părintele Cristian Ignat, soliști au fost: pr. Cristinel Alecu, pr. Marian Gașpal și pr. Iulian Claudiu Petrea. La sfârșitul concertului pr. decan de Bacău, Isidor Dâscă, susținătorul acestui cor, a subliniat frumusețea cântului și mesajul de pace transmis prin colinde de către preoți, pe care credincioșii să îl poarte în inimi și în familiile lor. (pr. Paul Căliman pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1238, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45

»  Hramul parohiei „Sfântul Nicolae” din Bacău (2018-12-07)

 Închide 

Hramul parohiei „Sfântul Nicolae” din Bacău

[2018-12-07]
Liturghie de hram
Joi, 6 decembrie 2018, în anul Centenarul Marii Uniri, pentru comunitatea din Bacău a fost o zi specială. La ora 11.00 s-a celebrat hramul bisericii „Sfântul Nicolae”. Credincioșii au participat în număr mare la sărbătoarea sfântului Episcop iubit și cinstit de ambele Biserici surori din România.

Întreaga comunitate a avut bucuria de a-l avea în mijloc pe Preasfințitul Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași, care a prezidat Liturghia hramului. La acest eveniment special au participat peste 70 de preoți din Decanatul de Bacău și alți preoți invitați. Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. dr. Lucian Păuleț, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași. Părintele predicator a subliniat faptul că, așa cum copiii ne determină să ne schimbăm pe noi înșine, la fel și sfântul Episcop Nicolae ne învață să îi prețuim pe copii, să fim mai buni cu ei, însă nu numai față de ei, ci și față de ceilalți oameni. De asemenea, părintele i-a îndemnat pe credincioși să aibă grijă de copii, ocrotindu-i față de „Irozii moderni” sub diferitele chipuri ale consumismului, materialismului, hedonismului prezente în cultura noastră.
Corul dirijat de către pr. Iulian Petrea a oferit posibilitatea tuturor credincioșilor prezenți să participe la această atmosferă de rugăciune și de sărbătoare prin cântările înălțătoare animate de instrumentele clasice. La sfârșitul Sfintei Liturghii, după ce pr. decan Isidor Dâscă le-a mulțumit tuturor celor prezenți și celor care au contribuit la pregătirea și buna desfășurare a celebrării, PS Aurel Percă a transmis salutul călduros al PS Petru Gherghel și i-a încurajat pe toți, mai ales bolnavii care au reușit să urmărească sfânta Liturghie prin intermediul Radio Maria, să urmeze exemplul de dărnicie al sfântului Nicolae. Sfinte Nicolae, roagă-te pentru noi! (redacția „Biserica și Viața” pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1297, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45

»  Campus „Toamna împreun㔠organizat de parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău (2018-09-19)

 Închide 

Campus „Toamna împreun㔠organizat de parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău

[2018-09-19]
campus la Bacău
Toți copiii așteaptă cu nerăbdare începutul anului școlar pentru a cunoaște lucruri noi și a-și reîntâlni colegii, dar copiii catolici din Bacău așteaptă toamna pentru încă un motiv: campusul lor. Perioada 3-8 septembrie 2018 a fost una plină de voie bună, atât pentru cei mici cât și pentru animatori, datorită campusului „Toamna împreun㔠organizat de parohia romano-catolic㠄Sfântul Nicolae” din Bacău.

Programul echilibrat a inclus momente de rugăciune, joc, dar și educație nonformală bazate pe tema „Curajoși ca Maria”. Tema campusului a fost inspirată din desenele animate care au avut-o în centrul atenției pe Sfânta Fecioară Maria. Ea a fost propusă ca model datorită curajului pe care l-a arătat prin disponibilitatea de a deveni mamă a lui Dumnezeu. În fiecare zi, copiii au avut posibilitatea de a afla mai multe despre teme cum ar fi: curajul, loialitatea, sacrificiul și dăruirea. Toamna împreună oferă tuturor ocazia de a se simți bine împreună, astfel în decursul acestei săptămâni s-au desfășurat următoarele: activități sportive, bansuri (partea preferată a multora), jocuri și activități cultural-artistice (piesele de teatru, vizionarea filmului, atelierele de creație și momente artistice), însă cele mai importante au fost cele educaționale. Ce e mai plăcut decât a învăța prin a te juca cu cei de vârsta ta?
Vineri, la ora 19.00, a avut loc serata, o parte emoționantă, poate chiar cea mai emoționantă, întrucât marchează finalul unor zile minunate prin prezentarea momentelor artistice pregătite de cele patru echipe, Mielușeii, Cămilele, Măgărușii și Porumbeii, denumiri inspirate din personajele prezentate în desenele animate. Anul acesta s-a continuat tradiția de a pleca în excursie în ziua de sâmbătă. Astfel, în anul sărbătoririi Centenarului unirii României, copiii au vizitat Mausoleele de la Mărășești, Mărăști și Soveja, au învățat ce înseamnă patriotismul și au observat exponatele muzeelor din perioada primului război mondial. Toamna împreună a fost o experiență frumoasă de neratat, ocazie pentru copii de a-și face prieteni noi, de a învăța și de a se distra într-un mod constructiv. Cu recunoștință în inimi pentru binefăcătorii care au făcut posibil acest campus și cu bucurie pentru timpul petrecut împreună, toți participanții așteaptă cu nerăbdare următorul campus! (Luisa Herciu pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1300, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45

»  Campus pentru copii Vara împreună în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău (2018-06-26)

 Închide 

Campus pentru copii Vara împreună în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău

[2018-06-26]
Campus la Bacău
În perioada 18-23 iunie 2018, parohia romano-catolic㠄Sfântul Nicolae” din Bacău a desfășurat campusul pentru copii, Vara împreună cu tema „Lăsați-i pe copii să vină la Mine – Marcelin, pâine și vin”. La acest campus au participat aproximativ 200 de copii și 30 de animatori coordonați fiind de către preoții Paul Căliman și Leonard Farcaș, responsabili cu pastorația copiilor în această parohie. Copiii și-au început vacanța într-un mod frumos, alături de Isus, dornici să cunoască lucruri și persoane noi.

Programul s-a desfășurat între orele 9.00 și 17.00, timp de o săptămână, perioadă în care copiii s-au bucurat de: bansuri, piese de teatru, film, cateheză, jocuri și concursuri, ateliere de creație, momente de rugăciune și Sfânta Liturghie. Copiii au urmărit filmul „Marcelin, pâine și vin”, iar pe baza acestui film, în fiecare zi, s-a abordat o temă diferită: dăruirea, prietenia, familia, curajul de a face binele și faptul de a câștiga Paradisul. După vizionarea fiecărei părți a filmului, animatorii au pus în scenă o scurtă reprezentație prin care au evidențiat și mai bine cum putem să punem în practică tematica zilei. Apoi, părintele Leonard a explicat copiilor fiecare dintre aceste tematici în cadrul catehezelor. De asemenea, copiii au participat la ateliere de creație (pictură, brățări și brelocuri, origami, trucuri cu cărți, jocuri de societate și tras cu arcul).
Copiii au fost împărțiți în patru grupe, pentru ca spiritul sănătos de competiție să primeze și să dinamizeze participarea lor: grupa verde (Bucătarii), grupa roșie (Cântăreții), grupa galbenă (Gramaticienii) și grupa albastră (Spiritualii), denumirile echipelor fiind inspirate din activitățile pe care Marcelin le-a învățat de la călugări. Fiecare echipă a avut un steag reprezentativ și un slogan pe care l-au scandat cu mare entuziasm. Apogeul campusului a fost drumeția de la Luncani, unde copiii au explorat natura, au cântat și s-au jucat, făcând ca acest timp să fie cât mai constructiv. De-a lungul traseului ei au căutat indicii care să îi conducă la descoperirea comorii.
În încheierea campusului, vineri seara, copiii au prezentat părinților și invitaților câte un moment artistic. Prezentarea pozelor din fiecare zi a campusului a făcut ca toți copii să își amintească cu bucurie de clipele petrecute alături de prieteni. La finalul seratei, animatorii împreună cu copiii au putut încă o dată să danseze pe ritmurile imnului „Marcelin, pâine și vin”, cu o oarecare nostalgie în suflet datorită încheierii acestor momente, dar și cu dorința arzătoare de a participa la următorul campus. (pr. Paul Căliman pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1412, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45

»  Administrarea Sfântului Mir în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău (2018-05-31)

 Închide 

Administrarea Sfântului Mir în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău

[2018-05-31]
Administrarea Mirului
Un grup de 135 copii și tineri din parohia Bacău „Sfântul Nicolae” au primit Sacramentul Sfântului Mir. Sfânta Liturghie a avut loc duminică, 27 mai, la ora 10.30 și a fost prezidată de PS Petru Gherghel, Episcop de Iași. Au concelebrat 12 preoți.

După ce, cu ajutorul doamnelor profesoare de religie din Bacău, au aprofundat cunoștințele despre principalele adevăruri de credință cuprinse în doctrina Bisericii, cei 135 candidați au ajuns la momentul mult așteptat. La ora 10.15 a avut loc primirea PS Petru Gherghel, fiind întâmpinat de părintele paroh și decan Isidor Dâscă alături de copiii și tinerii care s-au pregătit pentru primirea darurilor Duhului Sfânt. La ora 10.30, Episcopul, preoții, seminariștii și ministranții au pornit în procesiune. În biserică a urmat cuvântul de bun părintelui decan adresat Preasfințitului, preoților prezenți la Sfânta Liturghie, copiilor și tinerilor candidați și tuturor credincioșilor prezenți.
În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul a făcut o legătură cu Preasfânta Treime, care este prezentă la celebrarea Sfântului Mir, amintind de copilăria Excelenței Sale: „În fiecare duminică, atunci când mergeam la biserică, aveam un dascăl care ne repeta mereu aceste cuvinte: «Cred în Dumnezeu Tatăl care m-a făcut, cred în Isus care m-a mântuit și în Duhul Sfânt care m-a sfințit»” În continuare, PS Petru Gherghel a cerut ajutorul candidaților de la Sfântul Mir pentru a aprofunda cunoștințe despre Dumnezeu și persoanele care alcătuiesc Sfânta Treime pentru a înțelege mai bine cine este Duhul Sfânt și care sunt darurile pe care ni le dăruiește. Preasfinția Sa i-a îndemnat să trăiască în viața lor sacramental pe care aveau să îl primească, lăsându-se călăuziți de prezența Duhului Sfânt. La conferirea Sfântului Mir, PS Petru l-a delegat și pe părintele decan Isidor Dâscă pentru administrarea acestui Sacrament.
În finalul celebrării, doi tineri care au primit Sacramentul Mirului au exprimat câteva gânduri de recunoștință cu privire la acest moment important pentru viața lor. Preasfințitul Petru Gherghel a prezentat un gând de mulțumire și apreciere pentru toate familiile din parohie care i-au susținut pe candidații de la Sfântul Mir pentru ca aceștia să poată mărturisi cu mult curaj credința creștină. (pr. Leonard Farcaș pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1401, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45

»  Campus „Familia ocrotită de Isus!” în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău (2017-02-14)

 Închide 

Campus „Familia ocrotită de Isus!” în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău

[2017-02-14]
Campus de iarnă
14.02.2017, Iași (Catholica) - În perioada 6-10 februarie 2017 s-a desfășurat campusul pentru copii „Iarna împreună”, cu tema „Familia ocrotită de Isus”, în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău. La acest campus au participat aproximativ 110 de copii, coordonați de 30 de animatori în colaborare cu părintele Paul Căliman și cu părintele Farcaș Leonard.
În această perioadă, copiii au vizionat filmul „Familia Croods”, care a avut scopul de a-i ajuta să înțeleagă cât de importantă este familia, care este un dar de la Dumnezeu. În fiecare zi au luat parte la diferite activități, mai precis jocuri, ateliere, bansuri, momente de rugăciune și de cateheză în care copiii au aprofundat tema campusului, ajutați fiind de animatori: 1. Familia, dar al lui Dumnezeu, 2. Isus ajută familia să depășească problemele, 3. Familia învață ce este încrederea reciprocă, 4. Familia se maturizează. Ei au fost împărțiți în patru echipe: Pinguinii, Focile, Renii și Urșii polari, lucru care i-a ajutat să-și dezvolte spiritul de competitivitate și de colaborare.
În acest timp petrecut împreună, copiii au legat prietenii intre ei, dar în același timp și cu animatorii. Participând la Sfintele Liturghii ei au avut posibilitatea să conștientizeze că doar alături de Isus familia poate depăși orice problemă și este ocrotită împotriva primejdiilor. În fiecare zi, echipele au pregătit un moment artistic pentru serată, care a avut loc joi seara. Copiii au fost încurajați de aplauzele părinților, care au fost plăcut impresionați de ceea ce au realizat aceștia de-a lungul zilelor precedente. Din numerosul public, s-a remarcat părintele decan Isidor Dâscă, care i-a felicitat pe copii și pe animatori pentru munca depusă în aceste zile.
Campusul s-a încheiat memorabil cu o excursie la salina din Târgu Ocna, unde voia bună și râsetele au fost nelipsite, copiii petrecând ultimele clipe ale campusului alături de animatori și de părintele Paul. Mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă desfășurarea acestui campus. Dumnezeu să-i răsplătească însutit! (Alexandra Cadăr și Mădălina Martin pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2252, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45

»  Conferirea Mirului în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău (2016-05-23)

 Închide 

Conferirea Mirului în parohia „Sfântul Nicolae” din Bacău

[2016-05-23]
23.05.2016, Bacău (Catholica) - Sâmbătă, 21 mai, a fost o zi binecuvântată pentru parohia Bacău „Sfântul Nicolae” pentru că Duhul Sfânt a coborât asupra adolescenților care s-au pregătit pentru a-l primi în Sacramentul Mirului. Cei 78 de adolescenți îmbrăcați de sărbătoare și plini de emoție au venit în procesiune alături de 23 de preoți, în frunte cu PS Petru Gherghel, care a prezidat Sfânta Liturghie, și cu Preasfințitul Aurel Percă.
La începutul celebrării, pr. Isidor Dâscă, paroh și decan, a adresat câteva cuvinte de bun-venit Preasfințiților și i-a rugat să celebreze Sfânta Liturghie și Sacramentul Sfântului Mir. Cu toții, de la mic la mare, cei care s-au pregătit pentru Mir, dar și cei din corul parohial s-au unit într-un singur glas, asemenea creștinilor din Biserica primară, sub îndrumarea pr. Ciprian Antălucă, și au cântat pentru a-l invoca pe Duhul Sfânt, dar și pentru a-l preamări pe Dumnezeu. Preasfințitul Aurel Percă, în cadrul predicii, a vorbit despre simbolurile Duhului Sfânt: culoarea roșie în care era ornată biserica, porumbelul și vântul, și despre importanța darurilor sale care trebuie puse în valoarea. În timpul predicii șapte dintre adolescenți au răspuns la întrebările Preasfințitului.
După ce adolescenții și nașii împreună cu cei prezenți au luat parte la masa euharistică, doi dintre adolescenți și-au exprimat recunoștința mulțumind tuturor care au făcut ca această sărbătoare să fie posibilă, în special Preasfințiților, preoților implicați și profesorilor de religie. Pe chipurile tuturor credincioșilor, părinților, nașilor, dar mai ales ale copiilor s-a citit bucuria unei sărbători minunate, o bucurie care, de fapt, este un semn al prezenței Duhului, un rod al său. (Redacția Biserica și viața)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 2396, Ultimul acces: 2020-08-04 15:43:45


Nr. vizualizări:5509
Data ultimei vizualizări:2020-08-04 15:43:46
Data actualizare:2017-08-24 08:57:08
Data încărcării:2005-08-31 12:26:50
Nr. Mesaje:0
Nr. Fotografii:11
Fotografi:Alexandru Losonczy: 11

Clic pe fotografii pentru a le vedea in format mărit!

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 124

Vedere de ansamblu
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 61

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 34

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 29

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 32

Vedere din lateral
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 18

Vedere din spate
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 20

Vedere din spate
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 23

Statuie
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 78

Interior
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 32

Pictură
Foto: Alexandru Losonczy

Data: 2011-09-23
Aparat: NIKON CORPORATION NIKON D40X
Contor: 40

Pictură
Foto: Alexandru Losonczy