Sfanta Liturghie oficiata in limbaj mimico-gestual. Credinciosii deficienti de auz s-au rugat ocrotitorului lor spiritual in Biserica Sfantul Elefterie din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfânta Liturghie oficiată în limbaj mimico-gestual. Credincioșii deficienți de auz s-au rugat ocrotitorului lor spiritual în Biserica Sfântul Elefterie din Capitală

[2018-02-12]
de Sorin Ionițe

Numeroși credincioși deficienți de auz și vorbire s-au rugat ocrotitorului lor spiritual în Biserica Sfântul Elefterie din București, în ziua sărbătorii Sfântului Ierarh Meletie.
Credincioși hipoacuzici din București și din țară au participat luni, 12 februarie 2018, la Sfânta Liturghie oficiată în limbaj mimico-gestual de preoții slujitori ai comunității surzilor din Capitală.
Pr. Mirel Ilie, parohul comunității ortodoxe a surzilor din Capitală, a spus că Sfântul Ierarh Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei este nu doar ocrotitorul comunității pe care o păstorește ci și „patronul și ocrotitorul întregii lumi a surzilor”.
„Astăzi ne-am bucurat, împreună cu credincioșii deficienți de auz și vorbire din apropierea Bucureștilor și nu numai, de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, de comuniunea și părtășia frățească și dragostea cu care Dumnezeu ne-a încununat dăruindu-ne încă o zi la anii noștri”, a declarat pentru Radio Trinitas Pr. Mirel Ilie.
Comunitatea surzilor din București a fost înființată în anul 1999, slujbele în limbaj mimico gestual fiind oficiate într-o sală din cadrul Mănăstirii Radu Vodă. Din anul 2007 comunitatea hipoacuzică din Capitală participă la cultul divin public în Biserica „Sfântul Elefterie“-Vechi.
Arhiepiscopia Bucureștilor a început demersurile pentru construirea unui așezământ social destinat persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire din Municipiul București și împrejurimi. În prezent comunitatea hipoacuzicilor din Capitală numără peste 3000 de persoane.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 658, Ultimul acces: 2019-01-15 13:35:03