IPS Andrei in Parohia Ceanu Mic: „Faptele noastre vremelnice au consecinte vesnice” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Andrei în Parohia Ceanu Mic: „Faptele noastre vremelnice au consecințe veșnice”

[2018-02-12]
de Sorin Ionițe

„Faptele noastre vremelnice au consecințe veșnice”, a subliniat IPS Andrei făcând referire la textul evanghelic citit în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a slujit duminică în Parohia Ceanu Mic din județul Cluj.
În cuvântul de învățătură intitulat „Ești cât dăruiești”, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre faptele milei trupești și i-a îndemnat să fie aproape de semenii aflați în nevoie:
Împreună cu Părintele Mitropolit au slujit zece clerici, între care: Pr. Daniel Crișan, protoiereul Protopopiatului Turda, Pr. George Goțea, fost protopop și Pr. paroh Ioan Puiu.
Ierarhul a binecuvântat lucrările de reabilitare efectuate la biserică și a hirotesit în iconom stavrofor pe preotul Ioan Puiu, notează site-ul oficial al Eparhiei.
Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Ceanu Mic, Protopopiatul Turda, are o vechime de aproape 130 de ani. Inițiativa construirii ei au avut-o 80 de familii din sat, sub îndrumarea preotului Samuel Poruțiu, cel care a participat, mai târziu, în fruntea mai multor credincioși, la marele act al unirii tuturor românilor, de la Alba Iulia din 1918.
Parohia este formată din aproximativ 300 credincioși. Prin grija preotului paroh, în ultima perioadă, a fost amenajat un Centru catehetic pentru desfășurarea activităților cu tinerii și cu vârstnicii.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 141, Ultimul acces: 2019-01-15 23:41:27